foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 27, 2010 08:27 
Akvarist

ostsin kruusa tartu mnt 51 zoopoest. seal öeldi, et on vaja läbi loputada. no hakkasingi nüüd loputama ja kruus on sellise imeliku lõhnaga, et kas peaks seda keetma veel ?

Viimati muutis Kuldkalake100, Esmaspäev Mär 15, 2010 07:33, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 27, 2010 08:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Keetmine ei tee kindlasti paha ja kui ikka kahtlused jäävad, siis kindlasti. Tavaliselt aga piisab loputamisest niikaua kuni pesuvesi selgeks jääb. Nt. ehituspoest ostetud kruusa puhul 3 korda. Muide, 25kg kott maksis vaid 36 raha kanti!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 27, 2010 08:52 
Akvarist

ma tean jh et seal odavam, aga kuna autot ei ole siis raske ära tuua 25kg :? aga kaua ma seda keetma peaks :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 27, 2010 10:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Noh, ma arvan, et 10 minutit on piisav. Sega "leent" keemise ajal et kogu sisu saaks kuumaks.
Mida lõhn meenutab, millega seostub? Mõni asi (nt. plastikust vannikardinad) haisevad uuena samuti jäledalt aga peale 1. pesu on ok. Pesu nimelt, keeta pole vajagi. Tegelikult arvan, et ka tolle kruusa puhul pole keetmine ilmtingimata vajalik. Aga...paha ka ei tee. Süda kergem ja puha...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 28, 2010 10:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas keegi seletaks ära selle kruusa keetmise mõtte?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 28, 2010 11:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Mõte on igasuguste eluvormide hävitamises, mis kruusas olla võivad. Vähe usutav, et antud juhul seal midagi oleks aga kahju see kindlasti ei tee.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 28, 2010 12:07 
Akvarist

nii, ma eile siis mässasin selle kruusaga kaua kaua. alguses panin sõelale ja selle ärmbri kohale ja hakkasin nii modi pesema. väga effektiiven see ei olnud, vähemalt selle kruusa puhul mitte. siis kui see lõhn ikka juurde jäi siis otsustasin tulele panna pajaga. siis selgus et kruusas on mingid sellised muud tükis mis vee pinnale kerkivad ka ja üks roostes nael oli kah. :lol: no nii pada tulel ja siis hakkasin sealt pealt seda vett ära valama ja aesendama(tänu foorumis kolamisele leidsin selle), mm vähemalt paarkümend korda tegin siis nii. no vesi ikka päris selgeks ei saand, aga viitsimine oli juba otsas ja otsustasin panna ühe kulbikese akvaariumisse et vaatab mis juhtub :D vesi läks veidi häguseks, muud ei midagi, siis viskasin terve poti kavasse ja pani teise portjoni kruusa keema. siis läksin jälle akvt vaatama ja tuli meelde , et mul ju seal 2 krevetti . ups , aga õnneks ned ei jäänud kruusa laviini alla .
täna hommikuks on akva ilusti selginenud ja kruus on seal väga kena. tõesti sellise ilusa effekti annab :lol:

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver