foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kapp
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 08:52 
Akvarist

Kapp just jah 8)
Ehk asi selles, et kui ma nüüd jõuludeks ostan selle va suurema akva, siis mure selles, et pole teda kuhugi peale panna. Koos aluskapiga müüdavate akvade peale mul hammas ei hakka.
Tegelikult üks kapp küll on, aga akvaarium tuleb tsiba kapist laiem. Olen siin teie akvasi vaadanud ja näen, et paljudel ulatuvad ääred üle. Aga minu mure eelkõige selles, et kapp sihuke tobe tehtud, ülevalt ääred natukene kõrgemad kui see kapi põhipind, ehk ma siis peaks vist miskit sinna akva alla veel hankima, muidu karta on, et võib kunagi akva katki lüüa? Kas nüüd oleks mõtekas osta kuskil lauajupp (mis on vist väga raske ülesanne, kus ma sellist mahagon pruuni lauda ikka leian), või siis osta mingi muu materjal (mida?!).
Igati ootan soovitusi :idea: :!:

1 neoonikas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 11:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oleneb palju sul need ääred pinnast kõrgemad on? ,kui vähe siis saad tuuletõkke plaadi või sarnase asjaga asja ära parandada.
Ja kindlasti vaja keskelt kah kapp ära toestada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 12:03 
Akvarist

Palju ei ole, täpselt pole mõõtnud aga silmaga ütleks, et umbes 1-1,5cm.
Seda tuuletõkke plaati saab vist ehitustarvete poest?!
Heix, mis sa mõtled kapi keskelt toestamise all?

Minu kapp on selline kastike, millel rattad all ja uks klaasist, ise siis puidust. Nende rataste pärast ma muidugi natukene pabistan ka, samas on ratastega kapp sinna ruumi vajalik, kuna muidu pressiks vaibale jutid peale (põrand kaetud nurgast nurgani vaibaga).

1 neoonikas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 01:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Hellik kirjutas:
Minu kapp on selline kastike, millel rattad all ja uks klaasist, ise siis puidust. Nende rataste pärast ma muidugi natukene pabistan ka, samas on ratastega kapp sinna ruumi vajalik, kuna muidu pressiks vaibale jutid peale (põrand kaetud nurgast nurgani vaibaga).

Et neli sügavat lohku vaibas on etem kui pikad jutid? :? Nojah... Nende rataste vastupidavus on kah muidugi küstitav. Et mürts-sull-sull-sull tundub reaalne. ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 01:13 
Akvarist

Mnjah, enda kapile keskele horisontaalselt toetustala panna oleks suht keeruline, tal on vertikaalselt riiulid tehtud ja siis ma peaksin need seest kõik välja kiskuma ning siis kaoks kapil kogu mõte.
Kuna ma kappe silma otsas ei seedi (mu meelest piiravad liikumist ja vabadust, teevad ruumi tobedalt väikeseks) siis tavaliselt need kapid, mis mul on, need on ostetud selleks, et sinna sisse panna miskit, mida ma kuidagi mujal hoida ei saa. Ehk antud hetkel on selles kapis mu kalli mehe videokogu, ning ta teeks minust hakkliha kui ma plaaniksin selle kapi riiulid seest välja tõsta nii, et ta ei saa sinna oma kogu enam panna.
Kas neid akva aluseid kappe kuskil eraldi ka müüakse, nii mõistliku raha eest (500kr näiteks)?
Ise ei taha päris suvalist kappi kokku klopsida, kuna ma nii peps, et ikka tahaks ilusat asja, mis mu sisekujundusega sobib.
Kas keegi teab öelda, see Record 70 (juwel toode), kas seda müüakse koos aluskapiga ning mis selle hind on?
Ühes poes oli see müügil aga ilma kapita, mingi 1600 krooni vist kui ma nüüd segamini ei mingi teise akvaga.

1 neoonikas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 01:17 
Akvarist

Puidust kuubikud on hea mõte, nii kui külastan ehistutarvete poodi vaatan selle pilguga ringi.
Vot asi ju selles, et hetkel kapil puudub raskus ja mingeid nelja sügavat lohku ei jäägi :wink:
Aga kui ma sinna panen 70L akva siis muidugi oleks kindel, et lohud tekivad.
Siiani on rattad olnud hea valik ka põhjusel, et tolm mulle ei meeldi ja kapi peab kergelt paigalt liikuma, et saaksin koristada. Kuid jah tunnistan, et peale kalade saamist, pole ma julgenud seda kappi nihutada ja arvata võib ,et kui ma selle suure akva siis ma kohe kindlasti seda kappi vist ei nihuta (seega rattaid vist vaja ei läheks).

1 neoonikas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 01:50 
Akvarist

Mul eluaeg kusjuures sassi ajanud, et mis pidi see horisontaal ja vertikaal käisid. Mu mälu järgi muidugi vertikaal oli siis pikali ----- ja horisontaal /// püstine.
Nüüd siis tuli jah meelde, et jessas on jah täiesti vastupidi. Kuidas saab olla, et üks asi ei jää inimesele meelde :oops:
Täpselt sama pull, et kuigi ma tean, et veesoojendi vannitoas on bolier, suudan ma iga kord teda broileriks kutsuda :roll:

1 neoonikas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 03:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kõlab selliselt, et sul pole riiul mitte küljeseinte peal vaid nende vahel (kuidas muidu servad kõrgemal on kui põhiosa). Kui see vastab tõele, siis mingil juhul ära selle kapi peale akvat pane! Tuleb kolinal läbi!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 04:20 
Akvarist

Aitäh fotode eest, sinu akva tundub pildi peal nii suur!

Teil on jah teistsugused kapid, selles mõttes, et pealmine kate on ikka kõik ühel pinnal.

1 neoonikas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 05:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

omal paindus kapp 2-3 mm läbi ja 200 L oligi mööda põrandat laiali... mõtle hoolega enne kui selle tuuletõkkega katsetama hakkad.Lihtsam oleks sile kapp otsida.ja neid kapi rattaid hoiavad kinni 3mm kruvid aga 70 L akva kaalub 80-90 kg.Vett täis akvaariumit ei saa sa mööda vaipa küll liigutada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 06:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vineerimööblivabrikus Tallinnas Pärnu mnt-l nägin täiesti korralikku kappi, mis paistis akvaariumile paraja kõrgusega, see oli keskelt toestatud ja... jalgu ma ei mäleta, aga ise planeerisin seda peale remonti suurema akvaariumi jaoks. Hind oli 400 - 500 krooni vahel. Usun, et see on seal veel alles.

98L käivitamisel

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 10:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Riuleid ei ole vaja sealt välja küll kiskuma hakata . Toestus tuleks lihtsalt iga riiuli vahele panna , ja põranda ja kapi vahele keskele kah üks jalg juurde , muidu paindub alt ikkagi läbi. Eks selle asjaga nati mäsu on, aga üks on selge ,et aluspind olgu sile ja äärtest ei tohi mitte mingil juhul rohkem kandma jääda.Keskele peaksid siis mingi 2 cm -e plaadi lõikama. Teha annab ju kõike ,aga pead enda jaoks ikkagi parima lanendi leidma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 03, 2004 09:12 
Akvarist

Tundub siis nii, et enne kui üldse hakkan akvaariumi ostma, hakkan ma käima mööda mööblipoode, et korralik kapp leida.
Häda pärast muudan vajadusel akva asukohta, ehk ostan siis uue kapi kabinetti (kuhu saab heleda puidu võtta, mis on odavam ja seda leidub rohkem). Suurestoas mahagon puitu leida ja ilusat kappi on vist suht keeruline, pealegi selle hinnad on kolm korda kallimad.
Arutan igatahes kodustega ja uurin, kui mees on nõus olemasoleva kapi kallal kapitaal remondi läbi viima siis pole uut kappi vaja aga see jääb tema otsustada, sest mina neid puidu töid ei jaga.

1 neoonikas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 03, 2004 10:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei julge suuremate akvade kohta midagi arvata, aga meie 60-liitrine pole üldsegi mitte kapi peal, vaid on seina külge kinnitatud. Kuskil on vist isegi mõni pilt, pean tuustima natuke.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 03, 2004 11:14 
Akvarist

Vau, seda tahaks küll näha, kuidas 60L akva on seina peal.
Ole hea ja otsi see pilt üles.
Kas te ise ei karda, et see alla kukuks?

1 neoonikas

Üles
 [ 22 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver