ning muud kemikaalid.
Olen siin pilte vaadates üllatusega avastanud, kui paljudel on akvas kaunistusi, millede eest mind on hoiatatud ja lausa sõimatud
Nagu näha mu avatarist, olen tegelikult täitsa blond ikka veel täna akva pidamisel. Kuid siiski tahaks kirja panna mõningad asjad, mis on mulle selgeks tehtud ja kinnistunud läbi kogemuste:
Suured tühjad (surnud) teokarbid akvas on ilusad vaadata nagu ka kivid, korallid ja kännud...
Mõned aastad tagasi sain Kreekas koralli ostes korraliku sõimu osaliseks... Suveniiripoe omanikul oli poes ca. 300l akvaarium ja kodus pidavat olema veel suurem. Kui ütlesin, et tahan selle ilusa koralli panna oma akvasse, hakkas ehtkreeklaslikult tulema: Akvaariumisse ei tohi mitte mingil juhul panna liivakive, koralle, surnud teokarpe! Selle müüja inlise keel oli küll nõrk 3 aga nii palju sain ma aru, et kõigis neis on mingeid lagunevaid mineraale, mis teevad kalade luud ja tigude kojad liiga ruttu kõvaks ja ühtlasi ka kiiresti vanaks selle looma. Hakkasin pärast kodus vaatama ja tegelikult tõesti : teokarbid, mis olin akvasse pannud mingi aeg tagasi, olid justkui kaotanud osa oma pealiskihist ja muutunud pehmemaks, rabedamaks... Võtsin välja!
Kändudega on jällegi puhtisiklik kogemus. Kuigi ostsin kännu zookauplusest ja keetsin selle ka veel igaks juhuks läbi, hakkas sinna mõne kuu möödudes ikkagi kasvama mingit pisikest valget teralist putru... Olevat mingi seeneline olnud. Viskasin välja!
Täna piirdun raudselt ainult maakividega ja taimedega. Ka värvilist killustikku ei pane mitte mingil juhul, ma ei tea, millega see värvitud on ja mis see värv teha võib...
See kõik on vaid igaks juhuks, ehk aitab kedagi...
Kui aga keegi suudab teaduslikult tõestada, et minu jutt on bullshit - go a head and make my(Your
) day!