Mõtlesin, et alustan ka oma teemaga, kuna üsna algajana küsimusi palju ja hea siis kõike siin arutada
Esimese akvaariumiga (80L) alustasin umbes selle aasta alguses, kuid eelmise kasutaja tekitatud kriimud häirisid väga ning kui juba välja vahetamiseks läks, siis sai juunis ostetud kasutatud 240 liitrine eheimi akvaarium. Filtriks eheim 2228. Põhja panin paar cm mulda ning 0,2–1,0 mm kruus. Kruus vist veidi liiga peenike taimedele? Muld pole küll vit algajale just eriti hea valik, kuid otsustasin riskida hea taimekasvu saamiseks.
Hetkel akvas pilt veel väga hõre, kui tulevikus tahaks ideaalis korralikku "džunglit"
Asukateks praegu kümmekond gupit, neli platyt, kuus antsu ja mõned krevetid. Tulevikus tahaks ehk paar kääbusguraamit ja äkki näiteks parv kardinale. Antsude arvu piiraks ka ilmselt ühele-kahele. Taimi üritan ka siit-sealt nüüd juurde saada.
Vahepeal oli probleem roheka veega, mille ilmselt põhjustas valesti reguleeritud automaatsöötja puhkuse ajal. Rohked veevahetused ei aidanud. Pimendasin 5ks päevaks paksude prügikottidega, kuid see kahjuks ei aidanud. Lõpuks tegin siiski akvale restardi, puhastasin filtri, torud, klaasid ja sai välja vahetatud väike osa kruusa. Algul oli pilt ilus, kuid siis hakkas vesi taas sogaseks minema. Eile aga avastasin, et ootamatult on vesi tagasi üsna selgeks tõmmanud. Ei teagi siis millest. Loodan, muidugi et nüüd nii ka jääb. Veeteste kahjuks veel teinud pole, aga ostunimekirjas kindlasti järgmised mis soetada tuleks
JBL Testlab peaks vist hea valik olema?
Hetkel samuti taimed üsna nigelas seisukorras. Rotala macrandra (?) mis enne vohas, on nüüd väga koledaks läinud ning mõned teised taimed samuti ära lagunenud. Väetisena olen kasutanud easycarbo profitot (siis kui meelde jälle tuleb
). Valgustust hoian praegu vaid 6h peal. Kas peaks äkki pikendama? Kindlasti plaanin võimalikult kiiresti välja vahetada ka vanad lambid. Vaatasin, et praegused on Sylvania Aquastar 38W T8(x2). Nendega on pilt üsna roosakat tooni. Peaks vist uue kombineerima mõne naturaalsema valgusega. Tartus vist saaks head torud effexist või silmanist? Samuti võiks lisada reflektorid, aga ma ei teagi kuidas neid minu valgustitele lisada saaks. Tulevikus sooviks ka kaks lampi juurde panna, aga ka see on vist veidi raskendatud sellise lahtise valgusti ja paneelidega?
Kas välisfiltri sissevõtule saab mingi pikendustoru vms vahele osta, et see vett sügavamalt võtaks?
Nüüd vist sai põhiline kirja pandud. Lisan alla ka veidi pilte, et paremini hetkeolukorda näha. Igasugu nõu teretulnud!
Kes piltidelt taimi ära tunneb, siis võiks mulle ka teada andma
tean vaid et kännul anubias nana ja üks on siis vist rotala macrandra
Peale esimest alustamist ja praegu.
Taim varem ja nüüd
See tundub olevat hetkel ainuke mis ilusti kasvab.