foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 07, 2016 01:46 
Akvarist

Liitunud: Reede Mär 04, 2016 02:48
Postitusi: 4
Hei akvanaudid!

Pärast ca 25a pausi otsustasin taas akva (kese) soetada

Mis tunne siis on?
Vanakooli mehena oli võõrastav seda poelettide kribukrabus tuuseldada eriti kui su akvaristikakogemus pärib ajastust kus Tallinnas oli 1 temaatiline pood ja oli aegajalt elustoitu ja terasraamiga akvaariumeid no ja kalu ka pisut. Poisikesena aga oli see maailm lummav ja lõputu. Sööda järjekorras passides läks see akvaariumi letist mööda ja kuidas sa siis kala kaasa võtmata poest välja said. Mõned jäid elama mõned mitte. Kui ma moodsal ajal poest akvaariumit ostes ummikusse sattusin, müüja küsis, et millist põhja ma soovin... ütlesin tänapäevasele poemüüjale , et ma tõin põhja Klooga Rannast ja kännud metsast ja filtris ( kui sul õnnestus seda saada) oli vana soki sees gaasimaski seest saadud süsi... vaatas ta mulle nõnda juhmi näoga otsa,et sellest oleks huumoriajakirja kaanepildi saanud. Kui ta hakkas mu aju koormama stardipakkettide ja absurdini kuhjuvate preparaatide hulgaga mida kõike peab vette valama,et hea asi tuleks siis otsustasin juba loobuda. Nii võõras on kõik see. Kuid siiski siiski nüüd on akvaariumike olemas ja vaatame mis tast saab. 65l kuubik vs pubeka ajal 200l+100l+75l+25l + omatehtud terraarium vesilike jaoks. Ilmselt läheb asi luhta sest mõistus lihtsalt tõrgub. Mis bakterid, mis graanulid ? Vanasti olid akvas need bakterid mis sinna ise tekkisid ja kui oli piisavalt tigusi,kalu ja taimi oli asi selge veega kauakestev süsteem. Appi ma pean vist keemikuks hakkama, et seda virrvarri jagada... ;)
Igatahes soovige mulle visadust moodsal ajal hakkama saamiseks :) :) :)

Selline ta siis välja tuli ja vaatame kas asi ka kestma jääb, silmini moodsat suppi täis( aga jah usku mul pole sellesse )

Ah jaa... kui mõnel lahkel inimesel peaks olema puhtjuhuslikult krevetiuputus siis võtaksin hea meelega oma "spetsiaalselt ostedud krevetiliiva" peale paar kahvatäit elama :) Osta neid ei julge aga räägitakse, et kellel ohtralt paljuneb siis annavad hea meelega. Ma ei tea neist midagi va see mis siin lugeda annab.


Attachments:
IMG_0186.jpg
IMG_0186.jpg [ 184.33 KB | Vaadatud 234 korda ]
IMG_0199.jpg
IMG_0199.jpg [ 70.79 KB | Vaadatud 234 korda ]
Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 07, 2016 09:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Sept 04, 2013 04:31
Postitusi: 45
Asukoht: Tallinn, Mustamäe
Minu meelest sai sisustus väga kena. Keemikuks soovitaksin kindlasti hakata, ehk siis vee testimise vahendid ligi võtta. Silmaga ei saa muidu aru, mis veekeemias toimub, aga kui asi numbriteks taandada, on kohe näha, kui midagi halva poole liikuma hakkab.
See kui internet käepärast ja seda kasutada ka osata, on juba suur asi. Saab kõige kohta infot. Isegi õiget. Mina alustasin sellega, et lugesin akvarist.eu artiklid läbi ja siis sirvisin siin foorumis algajate teemasid, kuni tundus, et ühtegi probleemi, mille kohta juba kuulnud ei oleks, silma ei hakanud.

_________________
180 tuleb veel tagasi


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 07, 2016 10:19 
Akvarist

Liitunud: Reede Mär 04, 2016 02:48
Postitusi: 4
Tänan kaasa tundmast! Eks ma pingutan. Siiamaani sai vee omadusi kalade käitumise ja lõhna järgi testiud. Kui ikka uimed sorakil või keha ligi või kippus lõhn "hapukaks" muutuma oli aeg vett vahetada. Kuigi silma järgi vetikat polnud reguleerisid asja valgusega. Hakkas rohetama valgust vähemaks kippus pruuniks tunnike juurde. E mingit päikest,toitu niipalju ,et ära söödi. Tiigerbarbused olid mu lemmikud ja nende parv oli ilus vaadata. Isendid ise tugevad ja suured nagu Ahvenad Saadjärves. Vallisneeria salu kippus Sekvoiaks muutuma Kloogaranna liiva sees... :)


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 07, 2016 10:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 05, 2008 11:44
Postitusi: 1359
Pildid: 20
Asukoht: Keila
#-o olid ajad - silme ees keris kohe ,,retrofilm,, nõuka aja akvaristidest..... aga sellegipoolest jõudu sulle ja pildi järgi ei tundu asi üldse hull....ka mina olen LOODUSe kaupluse järjekorras seisnud- ja kui juhtus siis peale 2 tundi järjekorda õnnestus saada oma esimene kompressor ja filter ,,skaljaari,, mis oli super defitsiit....aga see hoopis teine teema nimega: akvaristika nõuka ajal :D

_________________
400L akva/CP-suurim,valgus4x39w,sooj-200w +30L nano


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver