foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: minu 120L kõik ise
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 03, 2015 07:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sai kolitud uude kohta ja tuli mõte ka uus akvaarium teha ja kõike ise.
Alustuseks sai tellitud enda jaoks sobilike mõõtudega klaasitükid. (klaasiks valisin 8,1mm karastamata klaasi)
Pilt klaasid käes,tuli alustada kokkuliimimisega (ostsin kaks tuupi penosili akvaariumisilikoni)(kogu akvaariumi kokkuliimimise tarkus tuli siit foorumist)...algul istusin vist mingi tund aega, et kuidas ma selle kõik vinklisse saaks jne, siis läks ajaliselt kiireks ning tegin ääred silikoniga kokku ja panin klaasid paika (kui raske see ikka olla sai)

Pilt
igaks juhuks, et klaasid ikka kuivamisel püsti seisaks sai kasutatud kõike ettejuhtuvat :) (tglt poleks vajadust olnud) ahjaa- sai ka pandud need silikonimummud, et klaasi pannes ei vajutaks kogu silikoni välja
Pilt
ja,et mummud ühekõrgused oleks kasutasin pangakaarti
Pilt
lõikasin kaardilt 3mm tüki välja ja sellega libistasin üle värskete mummude :) Ja kast oligi koos
Pilt
seejärel otsustasin kõik akvaariumi nurgad jne. kleepida üle tavalise valge nurgaliistuga (naise määratud tingimus,kõik valge!) :D
Pilt

Pilt
nüüd oli vaja teha alla kapp ja esialgu tegin kapile ainult raami (5x10 pruss)
Pilt
suurest hirmust sai lisatud veel paar posti,ning akvasse ostetud liiv sisse (fraktsiooniga 0,6-1)
Pilt
lollisti oli see,et ennem panin vee ja siis liiva, tulemus pildil :D päevad hiljem juba tulemus parem
Pilt
:D kui oli asi juba laabunud oli soov kalad sisse panna :)
Pilt
Akva oli jube tühi ja siis sai toredatelt kasutajatelt natukene taimi röövitud. Seejärel tuli hakata tegema kaant akvale ,sai tellitud 5mm pleksist väljamõõdetud tükid
Pilt
ja kokkuliimimine sama silikoniga
Pilt
seejärel lambid poest (3x21w) ja paigaldus
Pilt
Pilt
lambid kinni,karkass koos ja värvima
Pilt
mitu kihti valgt matti aerosooli ja matt lakk. Siin tulemus
Pilt
ja siis midagi halba,nimelt kumab valgus kaanest läbi ja lahenduseks tuleb laminaadiga ülekleepimine ja läikega plastik plaadid vms (hiljem piltidelt saab paremini aru millest jutt) järjega olen siinmaal :
Pilt

Pilt
Vaja veel kapi raam laminaadiga üle lüüa ja kaanega vähe nokitseda ning peaks olema rahul :) mõtteid ja asju jagub, ei hakka muid plaane siia kirjutama aga kindlasti lisan kuidas edasi valmib :) (kirjavigasid jne täpsustavaid asju vaatan homme) Laupäev ja .... arusaadav vast :)

Viimati muutis djvissu, Teisipäev Okt 06, 2015 09:46, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri: Re: minu 120L kõik ise
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 04, 2015 12:04 
Akvarist

Pildid: 11
See kaane tegemine on väga vinge! Vist parim isetehtud kaas mida ma siin näinud olen!

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 04, 2015 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 9
Vinge! Küsiks veel seda juurde, et palju kogu krempel siiani kokku maksma on läinud? No ja see lusikas põhjas on küll midagi erakordset :D

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 04, 2015 04:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Umbes 100e kõik siiani maksma läinud,lusikas hoiab kurki põhjas :D muudel põhjustel pole lusikat sisse kukutanud :D :D

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2015 08:42 
Akvarist

Pildid: 4
Miks kaane juures värvilist pleksi ei kasutanud? Nood ei paista läbi.
Pleksi paksus siis vast 5mm mitte 0,5mm :roll:

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2015 09:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 15
Tere,

See tugevdusriba - räägin puhtalt enda kogemusest ja ei pretendeeri absoluutsele tõele - endal esimesel akvaariumil oli samasugune tugevdusriba, mis aga lõpetas 1 aasta möödudes akvaariumi põhjas - seda tugevdusriba peab kindlasti jälgima.

Edu projekti puhul

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2015 12:01 
Akvarist

Pildid: 4
tram1891 kirjutas:
Tere,

See tugevdusriba - räägin puhtalt enda kogemusest ja ei pretendeeri absoluutsele tõele - endal esimesel akvaariumil oli samasugune tugevdusriba, mis aga lõpetas 1 aasta möödudes akvaariumi põhjas - seda tugevdusriba peab kindlasti jälgima.

Edu projekti puhul

Kusjuures mul on sama hirm....see toimib siis kui piki klaasi on klaasiriba ja siis selline riba nende ühendamiseks. Aga nii lühikese akvaariumi juures ei juhtu ilmselt midagi hullu....vajub mõne mm kummi kui see riba eraldub....nurki ta pauguga laiali ei tõmba vaid ajapikku võib hakata vajuma nagu mul 1 kast tegi. mul 1,6m pikk vajus paar sentimeetrit kummi :D siis oli küll hirm, et kohe on 300L vett maas :D

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2015 01:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul oli 1,5 meetrisega sama lugu - külg vajus lihtsalt kummi, kuid hirm oli korralik :D

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2015 09:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

läbipaistvast tuli kuna oli käepärast just seda :D ,5mm ikka jh :) (tänan tähelepanu eest). Huvist tekib küsimus,et miks see tugevdusriba peaks sisse vajuma ? (siis peaks ju kogu akva laiali vajuma kui see silikon nö. ärasureb/järele annab) Hirmutate mind nii :D Äkki tuleks tugevdusribale veel peale kleepida miski riba,et toetuks klaasidele mitte ei oleks ainult seal vahel silikoniga ? :roll: Vaikselt olen ka riiulit hakanud meisterdama,nimelt lõin prussid üle valge kapa plaadiga (välimise ringi). Lähipäevil tuleb sisse aukudesse lamineeritud saepuruplaat (riiuliteks) ja siis ka sisu kapaga üle ning kõik sisemised ja välimised nurgad nurgaliistuga üle ja peaks kapp/riiul valmis saama
Pilt

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 07, 2015 08:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks see akva silikon ikka vananeb mõne aja jooksul ära, kuid nurkades töötab silikon natukene teistsuguse jõu peale - seal üritab vee surve silikoni välja venitada (kuna nurgad on pikad ja ühtlase surve all, siis sellega suurt ohtu ei ole), kuid see pealmine plaat - seal tekitab vee surve rohkem nagu lõike efekti ja sellele annab vananenud silikon paremini järele.

Siiski ümber vast ehitama kohe pole mõtet hakata - kui siis kindluse mõttes liimiks sinna klaasi riba ja akva nurka lisa nurga liistu peale, et suurendada silikoni (liimi) pinda - aga kui seda ei tee, siis kui see riba ka juhtub lahti minema, siis kohe akva laiali ei tohiks vajuda (vesi põrandal laiali) sest see protsess on aeglane mitte momentaalne.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 15, 2015 01:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

igaksjuhuks siis aretan midagi juurde sinna :)

Paar klõpsu kaladest ka :)

Pilt
Pilt
Pilt

Tekkinud on kahtlane niitjas vetikas,mis võiks aidata ?
Pilt
Pilt

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 15, 2015 01:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Hall juusvetikas (staghorn).
Mind kimbutas see suhteliselt alguses (pärast diatoomi) samuti, põhjuseks oli pH kõikumine CO2 manustamise muudatustest. Ametlikult on juhend: võimalusel eemalda, tee veevahetus, lisa CO2 (nt Excel).
Ehkki mulle soovitati esialgu mitte midagi teha, siis olukorra halvendes sain sellest jagu tänu Chemihyd Des manustamisele 20 ml päevas. Samas peab sellega olema ettevaatlik, kuna mõnele õrnemale taimele võib see liiga teha.

Ilusad kalad sul (y)

Üles
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2015 12:27 
Akvarist

Pildid: 6
Staghorni eemaldamiseks on erinevaid mooduseid alates kogu kupatuse uuesti alustamisest kuni muude mõttelagedusteni välja.

Eks igaüks leiab endale sobivaima lahenduse, ent ise olen avastanud et erinevad kooslused suudavad selle eemaldamisega ise väga edukalt toime tulla. Nii näiteks on kasu Plecost (ilmselgelt 120l jaoks liialt suur isend), SAE'st, otocinclus'est jne.

Vee parameetrite paikaloksumisel peaks staghorn ideaaltingimustes taanduma.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2015 10:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõtlesin siia midagi veel kirjutada,vetikast sain lahti valguse vähendamise ja mõne põhjakoristaja juurde lisamisega. Sai ka tehtud akvaariumile uus kapp,kuna vana kapp kohe üldse ei meeldinud,oli liiga robustne ja nägi jube kobakas välja. Kõigepealt siis taas uus täpsete mõõtmetega karkass
Pilt
seejärel mööbliplaadiga üle
Pilt
hinged külge,uksed ette ja ettevaatlikult vanalt kapilt uuele libistatud ning valmis ta sai ja nüüd vägarahul :) Pilt
Kaan endiselt veel dimmimata aga see ka peaks nüüd varsti minujaoks perfektse tulemuse saama ja siis võib visuaalsele poolele punkti panna :)

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 17, 2015 02:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jõudu projektiga =D>

Tekkis üks pisike küsimus - kas sul on vee ja lampide vahel mingit laadi eraldus klaasi või pleksiklaasi näol? Pilte vaadates jäi mulje, et kaane sisse on pandud mitte just eriti niiskuskindlad lambid. Kui on nii, siis kahjuks ega need lambid üle paari aasta vastu pea (elektriinika osa).

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver