foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 13, 2015 07:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 9
Pilt

See on esimene akvaarium ning kogu selle käima saamine oli mõnus ettevõtmine. Sai ostetud kasutatuna. Selle järgselt jäi eelmisest omanikust alles vaid klaaskast ning kaas elektroonikaga, sest endal oli teised tahtmised. Sealjuures vahetasime välja ka lambi reflektori. Nüüd siis on akvas uus lamp, sisefiltri asemel välisfilter, juurde ostetud veel aluskapp, termomeeter, poster ning uus õhupump (dekoratiivsel eesmärgil eelkõige).

Põhjas on Tropica taimedele mõeldud substraati 1cm jagu, mille peal on 3cm (mõnes kohas isegi 4cm) valget põhjakruusa. Tausta pole veel klaasi külge pannud, sest poes polnud liimi. Lähiajal teeb ka selle ära.

60x30x40
GLO Aqua valgustus, 15w - kaane alla mahub vaid 1 toru. Kas peaks võimsama toru ostma?!
Aquael minikani 80 välisfilter - täiesti hääletu ning sellega on mugav teha ka veevahetusi. Pildil on "veeimur" mullide taga.
Aquael Oxyboost 300 - üldiselt lärmakas, ka siis kui töötab vaid üks ava minimaalsel tasemel.

Taimed:
Mopani juur, millele kinnitatud Anubias Barteri - mingi hetk avastasin ka õiepunga, mis on veel lahti minemata :P
Keskel Limnophila sessiliflora, mis on algusest peale meeletult kasvanud ja tundub, et tal on seal hea.
Teises ääres Cryptocoryne beckettiid. Esialgu olid ka need ilusad, kuid nüüd tundub, et ka need tahavad käest hakata ära minema.
Esimeste taimede seas olid akvas lisaks Vallisneria taimed, kuid need läksid käest ära...

Kalad:
5 arlekiini
5 gupit
10 neooni

Tänase veevahetusega leidis enda otsa ka üks neoonidest, ei teagi millisel põhjusel, kuid arvan, et ta jäi uue vee voolu sisse ja sai shoki. Veel põnevam on aga see, et peale tema välja koukimist otsustasin neoonid üle lugeda ning nüüd on neid 8. Üks on teadmata kadunud, tuhnisin põõsaste vahel, juure all ja pole. Sisefiltri avast ta ka vaevalt sisse ujus, sellisel juhul peaks olema hakkliha kuskil...Müstika. Kellegil sellega kogemusi?

Üles
PostitusPostitatud: Reede Aug 14, 2015 10:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna võttis elukaaslane korra välisfiltri välja ning lasi voolikust vee ämbrisse, kadunud neoon ilmus ka välja ning mis kõige lahedam - elus! :) Läks akvaariumisse tagasi ja nüüd ujub rõõmsalt ringi. Peab sinna otsikule mingi võrgu ette vaatama vist.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Aug 14, 2015 11:31 
Akvarist

Pildid: 11
RutaL kirjutas:
Täna võttis elukaaslane korra välisfiltri välja ning lasi voolikust vee ämbrisse, kadunud neoon ilmus ka välja ning mis kõige lahedam - elus! :) Läks akvaariumisse tagasi ja nüüd ujub rõõmsalt ringi. Peab sinna otsikule mingi võrgu ette vaatama vist.

Siis pole minu Neoonid ainukesed kes mööda filtri torusid sõitmas on käinud ;) Minul suutis neid lausa 5 filtrisse välja jõuda kui filtri sissevõtu võre mingil pühjusel oli otsast tulnud. Kõik on siiamaani elu ja tervise juures peale akvaariumisse tagasi tõstmist.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Veebr 19, 2016 05:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vahepeal viskas see džungel üle ja tegin uue sisu. Pildi peal ka päris hästi klaasi kriimud näha, mille tekitas see magnetiga puhastaja :/

Pilt
Pilt

Üles
PostitusPostitatud: Reede Veebr 19, 2016 07:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
alguses on väga effektne....aga pole teada kauaks

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mär 04, 2016 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tuli kohe see meelde: https://www.youtube.com/watch?v=hTndI3A2rOQ
Oleks huvitav paari kuu pärast näha, kuidas areneb.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 06, 2016 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nastja kirjutas:

Selle järgi ongi inspiratsioon saadud.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 06, 2016 11:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
RutaL kirjutas:
Nastja kirjutas:

Selle järgi ongi inspiratsioon saadud.

Hea kui keegi mu postitatud videosi ikka vaatab :D aga...sissevool ja äravool peaks olema kahes eri nurgas ja hapnik, sinu akva puhul kahes eri nurgas ehk kui taga on sisse ja äravool siis ees nurkades peaks olema kaks õhu kohta, minu loogika, et ära hoida surnud kohtasi akvas.
Valgustus, kuna akva suht kitsas 30cm peaks üks LED toru selle ära valgustama küll või siis hoolikalt valitud õige gaasi/luminofoor toru, ei näe mõtet kahel. Lihtsalt pead vaatama kas 8 või 10tundi on paras sinu akvale ja kõk. Ja öö jaoks võiksid kaane alla sinise LED riba hankida IP68(veekindel).
Esimest korda elus katsetasin valget kruusa ja ausalt 1 kuu möödudes kiskus kollaseks.
1 asi veel poodides müüakse klambreid et need sisse ja äravoolu torusid saaksid paremini fikseerida ja selle pardi noka asemel paneksin ma eheimi difuuseri, kalakeses täitsa olemas, toob palju hapniku sisse.

Pilt

Siin sul oli kõik õige tagasivool puhus äravoolu peale, ette veel kaks hapniku ja korras:

Pilt

Edu möllamisel, väga omapärane akva!

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 10, 2016 07:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Gallo kirjutas:
Hea kui keegi mu postitatud videosi ikka vaatab :D

Ee... Gallo, kas oledki Sago1985?..

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 12, 2016 09:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nastja kirjutas:
Gallo kirjutas:

Ei, ta mingi aeg ärkas ja säras, postitas siia foorumisse erinevaid õpetusvideosid ja ideid. Sellegi poolest on väga egoistlik arvata, et just tänu temale sai midagi vaadatud-tehtud.

Igatahes voolikud sai tagasi tõstetud nii, nagu nad algselt ka olid, aitäh sellele tähelepanu pööramast. Eraldi vooliku klambriteks ma ei näe põhjust, seisavad ka niisama. Esimeses akvas oli tõesti valge kruus ja see läks päris kiiresti koledaks. Liivaga aga pole probleemi, kui siis ainult see, et kergesti liigub paigast, samuti on JBL proscape plantsoil väga kerge ja liikuv. Seetõttu pole ma veel eraldi õhukive nt sisse pannud.

Miks on ööseks vaja sinist valgust? Kas sellel on mingi praktiline väärtus ka peale niisama valgustatuse?!

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 13, 2016 08:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
karta on et selllel sinisel öövalgusel mingit praktilist väärtust pole...lihtsalt kui und pole siis äkki huvitav vaadata hämarat sinakat akvat ja siis äkki tuleb une-mati ka... ja Eesti Energia on ka muidugi rahul- abiks ikka :D

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2016 09:50 
Akvarist

Päris kindlasti ei ole Gallo näol tegu "Sago 1985"´ga= pikk tee veel käia :lol: :wink:

.....selle "sisefiltri ära viskamise" nurga alt vaadatuna tuli juhuslikult meelde , .......et minu ainsad 2 välisfiltrit mis mul elu jooksul olnud on (Hydor ja Eheim) ,leidsid oma otsa prügikonteineris :lol:

......ega nad halvad onud :wink: ....(vajalikud ka mitte.)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 28, 2016 10:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

RutaL kirjutas:
Nastja kirjutas:
Gallo kirjutas:

Ei, ta mingi aeg ärkas ja säras, postitas siia foorumisse erinevaid õpetusvideosid ja ideid. Sellegi poolest on väga egoistlik arvata, et just tänu temale sai midagi vaadatud-tehtud.

Igatahes voolikud sai tagasi tõstetud nii, nagu nad algselt ka olid, aitäh sellele tähelepanu pööramast. Eraldi vooliku klambriteks ma ei näe põhjust, seisavad ka niisama. Esimeses akvas oli tõesti valge kruus ja see läks päris kiiresti koledaks. Liivaga aga pole probleemi, kui siis ainult see, et kergesti liigub paigast, samuti on JBL proscape plantsoil väga kerge ja liikuv. Seetõttu pole ma veel eraldi õhukive nt sisse pannud.

Miks on ööseks vaja sinist valgust? Kas sellel on mingi praktiline väärtus ka peale niisama valgustatuse?!

Postitasin infot mida olen kogunud üle 30 aasta kaladege tegeledes, kui ei huvita, rohkem teemasse ei kirjuta.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 03, 2016 09:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Kogu asjalik info on ainult teretulnud!
Paraku....nagu elus ikka, on inimesi kes vaid sappi pritsivad ja tüli norivad. Neid on mõistlikum ignoreerida.
Jätka samas vaimus !

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver