foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Minu 180L
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 23, 2015 03:21 
Akvarist

Aastaid tagasi sai natukene akvaristikaga tegeletud ja tekkis soov uuesti käsile võtta. Hea rahustav vaade. Igal-juhul akvaariumi ostsin Kalakese poest, Irma oli kontaktiks, ja olen kõige sellega seonduvalt väga rahul - soovitan.
Välisfiltriks kasutan Eheimi 2226-e. Valik selline kuna 650L/h peaks ideepoolest klappima ja Eheimi Prof 1 ja 2 välisfiltrite kvaliteeti ma usaldan.
Praeguseks on akvaarium 2.5 nädalat käinud, kannatus sai otsa ja eelnevalt toodud kahele SAE-le lisandusid 8 Barbust ja Labeo Bicolor. Lämmastikuring veel 100% tööle pole läinud, püüan tihedamate veevahetustega kompenseerida. Igal-juhul oli tore vaadata, kuidas kaladel värvid särama lõid.

Attachments:
Faili kommentaar: Ideepoolest telefonide viimane tase aga ilmselt teeks kartuliga ka vähe parema pildi
IMAG1488.jpg
IMAG1488.jpg [ 136.67 KB | Vaadatud 566 korda ]
Üles
 Teema pealkiri: Re: Minu 180L
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 23, 2015 11:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
=D> tere tulemast taas akvaristide sõbralikku perre =D>
algus on igatahes ilus...ja minu silma jaoks pole selle foto kvaliteedil häda midagi-tubli viis.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 24, 2015 12:24 
Moderator

Pildid: 10
Ilus akva
Hoia pilk peal, bicolor võib mingi aeg SAEsid kiusama hakata (kui kohaneb ja kasvult sama suur või suurem on)

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 24, 2015 03:13 
Akvarist

Kas tasuks Botia'sid seltsiks võtta? Ideepoolest soovikski üks 5 tk neid sinna võtta aga kas kipub paljuks kalu minema?
Ja juurikad värvivad vett üsna palju - kas on loota, et lõpuks jääb järgi?

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 24, 2015 03:19 
Akvarist

peeep kirjutas:

Vaheta tihemini vett ja mingi paari kuu pärast ei saa arugi, et värvivad. Tegelt peale 2-3 veevahtust on juba parem see olukord. Aga see ei tohiks kalu väga häirida, et see vesi natuke värvunud on. Teine võimalus on see, et paned juurika pange ja sinna väikse pumba kah ja vahetad ülepäeviti vett...

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 25, 2015 08:06 
Akvarist

Oskab keegi öelda, kuna umbes võiks sifoonimisega alustada?
Eeldan, et koheselt seda ei ole väga mõistlik teha, et jääks taimedele ka midagi.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 25, 2015 08:06 
Akvarist

timofeje kirjutas:
peeep kirjutas:

Vaheta tihemini vett ja mingi paari kuu pärast ei saa arugi, et värvivad. Tegelt peale 2-3 veevahtust on juba parem see olukord. Aga see ei tohiks kalu väga häirida, et see vesi natuke värvunud on. Teine võimalus on see, et paned juurika pange ja sinna väikse pumba kah ja vahetad ülepäeviti vett...

Tänud!

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 26, 2015 07:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere tulemast!
Esmapilgul ilus ja maitsekalt sisustatud akva. Kui sa nüüd suudaksid edaspidi sellist kena ja puhast joont jätkata, siis oled eeskujulikult hoolas akvarist.

Vaatan et fauna komplekteerimisel oled pidanud joont: "kiired, südikad ja vajadusel vihased".
Nüüd peaksid sama joont jätkama. Kõik järgmised kalad peaksid olema samasse klassi kuuluvad. Kohevad, nunnud ja ringi hõljuvad ilueedid jäta valikust välja sest nende elu võib sellises akvas muutuda kibedaks.

Kuna sul on mõõduka suurusega 180L akva siis ega sul seal väga laia mänguruumi pole. Nende botiatega on nii ja naa (tegelikult sobivad kooslusesse), samas sa ei saa igat botialiiki ja just 5-6tk võtta sest paljud botialigid kasvavad suureks, 15-20cm. Tekib oht et üleasustad oma akva. Vaata mõnda vähem agressiivsemat ja kasvult väiksemat botialiiki. Näiteks energiline kuid ikkagi rahumeelne Dwarf Chain Loach (Yasuhikotakia sidthimunki), kasvab 5-6cm.
NB! Soovitan mitte mingil juhul võtta Skunk Botia\'t (Yasuhikotakia morleti), kasvab 10-12cm. Meie akvas olid need skunk botiad väga territoriaalsed, pealetükkivad, pidevalt ajasid kõiki kalu taga. Skunk botiate käest said kolki tiiger barbused, sewelliad, tetrad, thoracatum'id (üks peksti ööga surnuks), sae. Ühe ööga nätsutati skunk botiate poolt ära eelaminitud kalade sabauimi, "hambajälgi" võis kohata hulganisti. Panime akvasse juurde juurikaid kuid kahjuks see ei aidanud. Skunk botiad patrullisid ja ahistasid kõiki kes juurikate lähedale ujusid. Täielikud väikesed terroristid! Muuseas polnud mingit vahet kas skunk botiaid oli akvas 4 või 7tk. Andsime lõpuks need 7tk skunk botiat lihtsalt ära.

Kasuta kalade komplekteerimisel ja aqadvisor.com kalkulaatorit (vahest juba kasutadki). Kui vaadata näiteks sellest kalkulaatorist testiks sinu 180L akva riistvara ja fauna kooslust (6tk väikest botiat lisaks) siis võib näha kalkulatsiooni:
180L fauna.

Tulemiks on see et kõik sul riistvaraliselt ja fauna koosluslikult justkui klapib, ainult et seal on üks märkus (note) et Red Tailed Black Shark võib sul akvast välja hüpata (peab olema kinnine kaas või süsteem mis takistaks):
Recommended temperature range: 24 - 26 C.
Recommended pH range: 6 - 8.
Recommended hardness range: 5 - 15 dH.

You have plenty of aquarium filtration capacity.

Your aquarium filtration capacity for above selected species is 167%.
Recommended water change schedule: 22% per week.
Your aquarium stocking level is 63%.

Nii et tasub fauna komplekteerimine võimalikult hästi läbi kaaluda ja kalkuleerida. :)

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 26, 2015 11:17 
Akvarist

Suured tänud linkide eest, väga asjalikud ja tellisingi juba väheke võimsama filtri ära.
Lisan ka antud olukorrast pildi, millega seoses targematele mõned küsimused.
1. Nagu näha siis üks sammal on täiesti ära keeranud ja vohab nii, et vaikselt häirib juba. Kas sellel vohamisel võib ka miski seletatav põhjus olla? Ja mida võiks temaga ette võtta? Päris ära ka nagu ei taha visata aga selles asendis juba jäävad sinna kalad kinni jms.
2. Taimed ikka ei kasva päris nii nagu võiks - piltidelt näha ka, et augukesed sees, kohati kollased ja palju lehti äärtest või üldse täitsa pruunid. Testidest muud ei ole kui JBL 6in1 ja sealt paistab kõik korras olevat. Taimedele olen juurte alla savikuule pannud, JBL Ferropol 24 lisan, samuti ka Tropica Plant Growth-i aeg-ajalt aga mitte päris korrapäraselt. Ferrotabsid samuti kasutusel ja need aitasid taimede heaolule kaasa küll. Midagi paistab aga siiski puudu olevat -mida soovitate ette võtta?

Attachments:
20150624_220437.jpg
20150624_220437.jpg [ 167.46 KB | Vaadatud 323 korda ]
Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 27, 2015 01:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Oled sa kindel, et see "sammal" vetikas ei ole? Pildilt ei saa hästi aru kuna väike on aga meenutab mulle hoopis rohelist vetikat.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 27, 2015 03:02 
Akvarist

Vabalt võib vetikas olla. Jusiis on ta sambla külge ennast mugavalt pookinud. Kas tasuks ta üldse nüüd ära lõigata?
Ja kas võib siis eeldada, et olen üleväetanud?

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 27, 2015 08:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ega äkki hoopis päike otse akvasse paista? See roheline juusvetikas tekib enamasti siis, kui päike otse peale paistab.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 28, 2015 12:18 
Akvarist

Nii on, hommikupäike on akvaariumi peale küll. Kas on mõjuvat põhjust,miks peaks selle vastu ka kuidagi võitlema?

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 28, 2015 12:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Seda juusvetikat on lihtsalt üsna tüütu välja koukida, kui ta ei häiri siis polegi häda. Aga ta võib hakata ka ümber taimede ronima ja see pole taimedele hea ning ka vaadata pole teabmis kena.
Iseenesest lühiajaline otsene päikesevalgus on kasuks, taimed saavad mõnusalt erksad värvid. Aga kui päikest saab palju, siis hakkab igasugu jama juhtuma, nagu see juusvetika puhang ntx.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 29, 2015 12:42 
Moderator

Pildid: 10
peeep kirjutas:
2. Taimed ikka ei kasva päris nii nagu võiks - piltidelt näha ka, et augukesed sees, kohati kollased ja palju lehti äärtest või üldse täitsa pruunid. Testidest muud ei ole kui JBL 6in1 ja sealt paistab kõik korras olevat. Taimedele olen juurte alla savikuule pannud, JBL Ferropol 24 lisan, samuti ka Tropica Plant Growth-i aeg-ajalt aga mitte päris korrapäraselt. Ferrotabsid samuti kasutusel ja need aitasid taimede heaolule kaasa küll. Midagi paistab aga siiski puudu olevat -mida soovitate ette võtta?

Ega see 6in1 ribatest suurt õiget pilti näita, aga mul on selline kahtlus et akvas hoopis CO2 puudus
Võid esmalt proovida poest saada olevate vedelikega seda taset tõsta
Kui botiad veel mõtled, siis mul olid kunagi striatad - väga soovitan, teisi kalasid ei seganud ja tegelesid peamiselt omakeskis torntigude otsimisega. Kui teo koda purustada üritavad, siis teevad päris kuuldavaid klõpse

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver