Nõnnaviisi. Ei ole mingit suuremat akvat vaja! Nagu ma siin eelmistes postides olen rääkinud. Tuleb lihtsalt paremini hoolt kanda!
Igatahes, vahepeal sai kogu kupatusega vanast korterist teise kohta kolitud.
Akva kolimine oli omaette katsumus, mida praegu ei viitsiks siia kirja panna.
Kui vast nõudmisi tekib, et kirjutaksin, siis kirjutan ka.
Uuesti püstipanemisel tegin veidi muudatusi. Viskasin välja mõned taimed - Alternanthera reineckii, lilaeopsis brasiliensis ja java moss.
Tundus, et mu hooletusega ei tahtnud need eriti hästi kasvada ja kippusid pigem mustale vetikale heaks platvormiks olema.
Jätsin akvasse ainult riccia põõsad veepinnale hulpima, anubiase tükeldasin väiksemateks tükkideks ning laotasin üle kännu erinevatesse kohtadesse.
Muuseas peab ära mainima, et miks mõned anubiased halvad välja näevad, on see, et kogu känd käis koos anubiastega kloorivannis. Kuna kännul endal oli ka musta vetikat üksjagu külge kasvanud, lootsin sellest lahti saada. Helerohelised laigud kännud küljes on klooritatud must vetikas.
Nüüd ootan, et mis nendest laikudest juurika küljes saab, kas lasevad end ise lahti või tahavad ikkagi mehaanilist sekkumist.
Välja vahetasin ka filtri. Otsustasin Eheimi Aquaballi kasuks, kuna sinna sai 3 erinevat meediat panna ja on palju efektiivsema puhastusvõimega, kui vana filter oli. Ka bakteritele on nüüd rohkem pinda.
Vana kippus jõle tihti ummistuma ka.
Enne co2 tiksumapanekut veeseis
ph - üle 7,6, sest skaalal enam sellist värvi ei olnud.
kh - 9
no3 - 1 ja 5 vahel.
Fe - < 0,05