Sai siis uuesti alustatud akvaristikaga tänu lastele aga lõppkokkuvõttes olen mina asjast rohkem huvitunud kui poisid....neile meeldib süüa anda. See, mis mina akvaristikast teadsin ja see, mis ma viimasel ajal õppind olen on öö ja päev
Noorena sai vett vahetatud kui vesi roheliseks kiskus... aga eriti puusse ma ei pannudki kuna akvas suremust nagu ei mäleta aga see eest pidi neid kogu aeg ära andma. Akvas elasid siis guppyd, kaks väga ilusat musta mõõksaba vist ja mingid põhjakoristajad, mis olid nagu antsud aga pisikesed ja ilma sarvedeta. Eks kindlasti no2 ja no3 tase oli kõrgem kui hetkel aga vett sai vahetatud ikka 50-60% iga 2 nädala tagant. Mingeid filtreid ja muud nodi, mis mul hetkel on mul siis ei olnud ja muidugi hoidsin ma kalu siis rohkem lemmikloomana. Tänapäeval on akvaristika juba osa toa disainist ja eks siis minu 100l akva seda proovibki olla. Sest nii kui ma nägin looduse jäljendamist akvas olin ma kindel, et kui mul aega ja oskusi on proovin sellega alustada. Oskusi pean ma kindlasti veel juurde õppima/katsetama aga algus sai tehtud.
Täna sai siis lõpuks start antud. Vett sai pandud poole jagu kuna puule kinnitan veel java mossi, aga see hetkel ravi kuuril niitvetikast.
Põhija panin JBL Florabol u.1cm ja peale siis erinev paksus musta liiva min. paksus 4cm. Sai ka teisest akvast võetud lilaeopsis, mis oli mehesti kasvand nii, et sai päris kenad tutid
Tehnikaks on hetkel jälle teisest akvast võetud Aqua Nova NBF-500 ehk läheb start kiiremini. Valgustuseks tuleb veel meisterdada 4x10W power ledid 7000K ja öö valgustus (tavalised sinised ja erk valge LED) ja muidugi kaas... hetkel veel ootan lüliteid, sest tahan kõik asjad panna lülitite alla valgustus, ventikate kiirus, küte, filtrid. Mõte oli ka panna valgustusele keskele punane LED nii, et moodustuks valgustusest nagu täringu 5. Soojendust hetkel ei pane kuna plaanis sinna tulevikus panna crs ja neil suvel sobib 23-24 ja seda suudavad minu ledi ventikad hoida, kütet läheb võib olla alles sügisel vaja.
Akva mõõdud: 60x40x40 cm
Pildid siis teise akva LEDi laenates.