foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 30 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 22, 2010 06:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Teen siis ka teema oma suuremast akvaariumist. Asukohaks on akvaariumil korter seega suurus suht piisav ja väga selline üle mõistuse suur pole. Valmistaja on MP Ehheim Aquatica ja 240 liitrit vett. Sai uuritud erinevaid tootjaid,kuid kõige soliidsemana tundusid Ehheimi tehnika ja ostetud sai akvaarium juba eelmine aasta sügis. Pikka aega elas akvaariumis Red Parrot kellega üritasin kokku panna küll teisi parroteid kui ka ahvenaid. Leppis ta küll ainult plecoga. Ühel hetkel sai tõeliselt siiber Parroti elu stiilist. Taimi kasvatada pole võimalik ja noh pea iga öö keerati kogu akva põhi teistpidi. See vaatepilt lihtsalt ei pakkunud enam mingit silmailu. Aega võttis aga Parrot lõpuks läks ära ja sai hakatud uutes suundades vaatama. Uus algus uued kalad.. Sai hangitud paar Discust. Klaase ja põhja jäi puhastama edasi 25-30 cm pikkune Pleco ja Discustele veel lisaks 5 Paracheirodon Innesi aka Neooni. Väiksemast akvast sai ka tõstetud põhja peale virvendama üks Corydora Julii (Nimi parandatud: Tänud Posija!) Filtriks akvaariumis on välisfilter Ehheim Professional 2. Õhku teeb Ehheimi difuuser mis siis on asetatud sissetuleva Ehheimi torustiku otsa. Plaan veel panna lisaks põhja eraldi õhk mida siis võimendaks Ehheimi 400 mullitaja. Akvaariumi põhjas on Lauteri tänava zoo kauplusest ostetud 25 kg tume-tume hall põhimõtteliselt musta värvusega Natural Aquarium Gravel. Kändusi on kolm ja üks suuremat sorti laavakivi. Kuna kivi oli igatpidi lopergune siis sai alt saetud sirgeks ja nüüd istub ilusti akvaariumi põhjas stabiilselt. Taimedest teeb pildid ja siis peab hakkama nuputama, mis need on. Saadud kaas akvaristide käest kuid kahjuks ka nemad ei teadnud millega tegemist. Temperatuuri onakvaariumis +27C kuni +30C
Akvaariumi üldpilt hetkel selline:
Pilt
Hypostomus Plecostomus:
Pilt
Discus Pigeon Blood / Corydoras Julii / Discus Marlboro Red:
Pilt
Discus Pigeon Blood
Pilt
Taim...
Pilt
Echinodorus Bleheri (paniculatus)

Viimati muutis Priit R, Laupäev Juun 09, 2012 02:38, muudetud 7 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 23, 2010 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kena ja puhas akva, aga vaatan et taimi sul endiselt vähevõitu, kas on plaanis lisada? Pleco on väga kena ja võimas, ilmselt hakkab talle su akva ainult kitsaks jääma. Ja muide, see corydoras kes sul pildil on peaks olema Corydoras julii.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 23, 2010 10:43 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Mõned näpunäited kujundamiseks:
1. Tume tagataust varjab ära akvaariumi taga rippuvad voolikud ja läbi klaasi paistva seina.
2. Taimi istuta pundina. Põhiviga, mida ma siin foorumiski piltidelt kogu aeg näen on see, et taimi istutatakse ühekaupa hajali. See teeb üldmulje hõredaks (ja odavaks).
3. Kompositsioon vii assümeetriasse, sul on see praegu liiga korrapärane. Keskmist kivi liigutaks 20cm vasakule. Sellega saad keskplaanile suurema augu, kuhu madalamakasvulisi taimi istutada.
4. Kui taimedega on tõsisem plaan, siis jääb see kruus liiga jämedaks. Lisaks jäi silma, et kruus on suhteliselt teravate servadega, corydorased kipuvad põhjas sonkides nii oma vuntsidest ilma jääma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 24, 2010 12:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Posija kirjutas:
Kena ja puhas akva, aga vaatan et taimi sul endiselt vähevõitu, kas on plaanis lisada? Pleco on väga kena ja võimas, ilmselt hakkab talle su akva ainult kitsaks jääma. Ja muide, see corydoras kes sul pildil on peaks olema Corydoras julii.

Tänud Posija kala õige nimetuse eest. Tegin juba korrektuurid ja viitega sinule. Taimi on vähe kuna väiksest akvast ei julenud väga üle tuua teisi, mis küll olid suuremad aga siiski seal nagu väheke põdesid nad midagi. Sellest äkki teen eraldi jutu mingi aeg. Tundub, et väikse akvaga vaja vähe rohkem vaeva näha. Pleco suhtes no vot on ta mul nii juba pea üle aasta äkki akvaariumis ja no ei ole ma veel näinud ühtegi stressi ega mingeid haiguse märke. Muide see Pleco tuli mulle olude sunnil pea lähes 500 L. akvaariumist. Kus ta oli elutsenud juba vähemalt 3-4 aastat. Pikkus oli see sama mis praegugi. Ja kui nüüd sai see akvaarium käiku lastud Discuste jaoks sai Pleco korra välja võetud ja isegi imestasin. Kasvu pole olnud mitte mingitki. Võimas ja ilus on küll - saab söödud kõigest mis akvaariumis tema jaoks üle jääb. Spetsiaalselt pole toitnud pea kordagi. See kala on selline ürgne survivor :)
Maria kirjutas:
Mõned näpunäited kujundamiseks:
1. Tume tagataust varjab ära akvaariumi taga rippuvad voolikud ja läbi klaasi paistva seina.
2. Taimi istuta pundina. Põhiviga, mida ma siin foorumiski piltidelt kogu aeg näen on see, et taimi istutatakse ühekaupa hajali. See teeb üldmulje hõredaks (ja odavaks).
3. Kompositsioon vii assümeetriasse, sul on see praegu liiga korrapärane. Keskmist kivi liigutaks 20cm vasakule. Sellega saad keskplaanile suurema augu, kuhu madalamakasvulisi taimi istutada.
4. Kui taimedega on tõsisem plaan, siis jääb see kruus liiga jämedaks. Lisaks jäi silma, et kruus on suhteliselt teravate servadega, corydorased kipuvad põhjas sonkides nii oma vuntsidest ilma jääma.

Vastused Maria'le:
1. Kuna akvaarium sai just mõned nädalad tagasi sõidetud teise tuppa ja uuesti käivitatud siis pole jõudnud tagaseinaga tegutseda. On plaanid panna veel kuidagi akva sisse mingil määral nurkadesse tagaseina. Nii, et jääks jah torud peitu. Samas pole ka see mõte, et tume mingi tausta pilt vms. Samas on mingi plaan akva taha tekitada mingi valgus. Ühesõnaga tähtsam enne, ehk siis proovime muud asjad enne käima saada kõik.
2. Taimed panin nii, kuna hetkel polnud rohkem rohelust võtta ja panin nii proovi mõttes, et kuidas üldse jääb ja mis tooni annavad põhja suhtes. Kunagi Red Parrotiga oli see pea võimatu.
3. Laavakivi päris elus jätab sellise kalju mulje ja päris elus on justkui nii parem kui kuskil ääres. Pigem peab midagi kändudega tegema, kuna praegu väheke häirib seal midagi ennastki (loe: pole piisavalt peidukaid - valesti paigutatud puud/vale nurga alla vms.)
4. Kruus tegelt pole üldse nii jäme, kui vist tundub. Jään sulle küll fraktsiooni suuruse võlgu. Paki peal lihtsalt pole kirjas. Aga seal on ka sellist peenikest puru mis on tegelikult suuremate all. Kobestasin seda nii näppudega. Pilt petab ka meeletult selle kruusa teravuse suhtes. Põhimõtteliselt on iga viimane kui kivi tegelikult pehmete ümarate nurkadega, kui nii võib sõnastada. Seda sai spetsiaalselt kohe ostes küsitud ja jälgitud. Usu mind ohtu seal pole põhjas kivide näol. Pigem on terav laavakivi. Aga no see ju loodus. Kruusale on plaan lisaks hankida midagi peenemat sama tüübi kruusa, mis siis vaikselt segada praegusele lisaks põhja peale juurtele.. Noh selline idee on aga seda kruusa leida on suht võimatu. Lihtsam on minna rannast korjata üks haaval pisikesi musti kive :) jube töö..
Head sõnad, ideed ja nõuanded abiks - Tänud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 24, 2010 02:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

kollane discus on tegelikult pigeon blood- neid on omakorda eri värvi-tüüpi kollasematest punase-valge kirjuni. Hea näha, et akva ilus-puhas ja kalad end hästi tunnevad! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 24, 2010 03:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

see on üks ilusaimatest akvaariumitest siin akvaristika foorumis :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 24, 2010 06:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Poleks üldpildil pleco-volaskit ja neoone näha jääks mulje,et tegu nii 1200L tündriga. Discused,saadanad nii pisikesed veel :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 24, 2010 10:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

helenl kirjutas:
Kollane discus on tegelikult pigeon blood- neid on omakorda eri värvi-tüüpi kollasematest punase-valge kirjuni. Hea näha, et akva ilus-puhas ja kalad end hästi tunnevad! :)

Pidingi sulle juba helistama hakkama, et mis tüüp see kollane oli. Nüüd hea vähemalt vähe uurida kus mis ja kuidas nad erilised jne. Akva hetkel väga puhas ja on püsinud nii õnneks. Kollane tegelane siis on minu arvates viimaste päevadega juurde võtnud. Sööma hakkas kohe ja mingit stressi ei täheldanud.
kuldkalake12 kirjutas:
see on üks ilusaimatest akvaariumitest siin akvaristika foorumis :wink:

Üritan küll kõigest väest, et see vaatepilt säiliks ilusana ka edaspidi.
Ammas kirjutas:
Poleks üldpildil pleco-volaskit ja neoone näha jääks mulje,et tegu nii 1200L tündriga. Discused,saadanad nii pisikesed veel :D

Discused tegelikult polegi nii väiksed- pea mingi 7 cm venitab ikka ära raadiust niivõrd kuivõrd. Poes ikka tunduvalt väiksemaid nähtud. Pleco tundub volask ja võrreldes mida ma ikka näinud ka olen siis on ta ikka kuidagi lahedalt suur aga pole liiga suur ka. 12ooL'i jääb esialgu küll kaugesse tulevikku. Sellist ulme suure akva isu nagu polegi. Kuna viimase aasta jooksul käis läbi mu 240 liitrisest Red Parrotid ja ahvenad ja "Oskarid". Inimesed on erinevad ja erinevad ka maitsed aga suured kalad jäägu ikka alates 1000L. Alla selle on ikka lolli mängimine. Ärge nüüd keegi isiklikult võtke aga suured kalad ikka sellised volaskid ja laamendajad. Väiksematega ikka tekib seda elu minu jaoks rohkem. Mingit jubedat reostamist ka ei toimu jne. Aga see selleks!
Praegusest akvaariumist siis veel. Nimelt siis oli üks tõsine mure enne tegelane nimega Päike. Mis siis paistis peale lõunat 100% tuppa igast aknast ja no vetikas oli kerge tulema. Päikse tõrjega ruloo on küll asjalik aga siis on tuba 90% pime. Otsisin lahendusi kuni tegin ära ühe ammuse mõtte. Toonisin Sun Quard kilega toa aknad ära ise. Töö oli selline noh mõni saab hakkama aga nähtavasti mitte kõik. Sun Quard kile siis eelis on, et pea 90% UV valgusest peegeldatakse tagasi aknast ja tuppa see ei jõua. Paari nädala jooksul pole vetika kasvu täheldanud. Lootuses, et see nii jääbki :roll: Välja näeb aknast sisse ei näe 8)
Põhja nüüd uurides siis on vaikselt näha, et Pleco kõike ei viitsi kruusa seest läbi närida. Neoonid küll söövad väikse sodi ära aga ka mitte kõik. Ja noh ülitargad Discused söövad ikka viisakalt värsket toitu (graanulid) aga ka kõike ei viitsi nad põhjast ära süüa. Seega mul nüüd mõttes mõned Corydora tüüpi isendid juurde hankida kes seda ülejääki maiustaks. Teises akvas kunagi tegid nad kalade väljaheited ka olematuks. Või siis mõned praeguse tüübi neoonid juurde või on ühed oranzid "neoonid" olemas. Nimi ei meenu hetkel. Eks peab mõtlema..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 04, 2010 08:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Viimasel ajal on justkui väljas jahedamaks läinud ja sellega seoses ka toa temperatuur langenud. See pani ka langema akvaariumi vee temperatuuri. Sellega seoses sai siis nüüd järgi ühendatud Ehheimi veepuhasti sees olev vee soojendi. Temp jälle +27°C. Tegin esimese vee vahetuse akvas nii umbes 7% ja tegin seda nii, et panin enne vee seisma ööpäevaks eraldi kanistritesse. Tundub, et Discustele polnud sellest ööd ega mütsi. Ujuvad sama reipalt edasi. Osmoos vesi jne jääb endiselt mõistatuseks kuidas seda tehakse ja millal. :roll: Nüüd aga küsimusd ehk keegi oskab vastata:
1) Kui akvaarium on 240 liitrine ja akvas on 2 Discust siis, kui tihti peab veele lisama multivitamiinide emulsiooni. Alguses sai pandud mingi kogus nii nagu poes öeldi aga.. JBL Atvitol pakendi peal on kirjas "Vees kasutamiseks 2 tilka 20 liitrile veele iga päev" :roll: :shock: Ilmselgelt pole ma seda juhendit nii täitnud. Et siis discuste kasvatajad palju te sellist ainet kasutate ja kui tihti (kui mitu tilka..) ?
2) Veel on üks küsimus JBL Grana Discus graanulite kohta. Kui tihti peaks andma reaalselt discustele süüa. Kas iga päev hommikul või õhtul või suvalistel aegadel. Siiani igatahes kõik mis akvaariumi vette läinud on on ära söödud aga ei tahaks tekitada mingit ülesöötmis olukorda.
3) Kolmas küsimus kas Discustel tekivad nö paarid ainult ühe värvilistel võinäiteks, et oranz ja sinine võivad ka olla paariks. Kas toon on määrav ?
4) Mis temperatuuri hoiate akvaariumis Discustel (kellel on reaalselt kalad, mitte info lihtsalt netist)
Kes viitsib vähe neile vastustele vastata oleksin tänulik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 04, 2010 10:46 
Moderator

Pildid: 10
1) Katseliselt nädal aega lisasin seda atvitoli igapäevaselt, siis lõpetasin, kuna ei saanud selle vedeliku võlust aru. Võibolla kui kaladel stess või haigus kallal, siis äkki on sellest abi. Aga standardolukorras ei viitsi iga hommik tilgutada.
Kui ikka tahad panna, siis arvesta akva liitrite, mitte kalade arvu järgi
2) üritan anda neid graanuleid 1 kord päevas, aga tihti jääb ka andmata. Ma kasutan põhitoiduks veise südamest tehtud möksi. Kokku annan süüa 3 - 4 korda päeva jooksul, sest 3 diskust on veel noored ja vajavad tihedamat söötmist. Täiskasvanud discuseid toidetakse üldiselt 2 korda päevas, aga ei juhtu ka midagi hullu, kui mõned päevad vahele jäävad.
Mulle see JBL toit hästi ei meeldi, kuna vajub päris ruttu põhja. Tetra toit hõljub hulga kauem.
3) Värv ei oma tähtsust, kuna tegemist ikka sama liigiga (lihtsalt inimesed on aretanud oma silmailuks erinevaid värve ja mustreid)
4) Mina hoian tempi 29 - 30. Alguses kui oli üks täiskasvanud paar, siis hoidsin 28 peal. Tõstsin tempi jällegi noorte kalade pärast.
Ka taimed, mis paberite järgi ei tohiks nii soojas vees kasvada, kasvavad ilusasti (kindlasti aeglasemat kui jahedamas vees, aga seda harvem peab rohima). Taime kasvu stimuleerimiseks kasutan Easycarbot.
27 kraadi peal mina ei riskiks hoida, kuna see on päris alumise piiri ääres. Soojemas vees on discused haigustele vähem vastuvõtlikud, aga toit võib kiiremini rikneda ja hapnikutarve on suurem.
Kui sul selles 240 akvas vesi ikka ringleb, siis ei tohiks 2 discusel ja plecol hapnikupuudust tekkida.

Discuste kastis vee vahetamisega ei oska nõu anda. Paljud aretajad vahetavad igapäevaselt suurtes kogustes vett, kuna discused tahavad väidetavalt värsket vett ning igapäevane veevahetus korjab ära ka üleliigse toidu, mis muidu vee hapuks teeks. Mina vahetan 2 korda nädalas ~15% korraga. Vee vahetustiheduse indikaatoriks võiks võtta NO3 taseme.
Sellel vee laagerdamisel ööpäeva või rohkem ei näe ma mõtet. Pigem vaata, et uus vesi, mille akvasse valad oleks enam-vähem sama temp, mis akvas (pole hea akvas tempi kõigutada). Ise katsun käega, et uus vesi oleks vähemalt sama soe või natuke soojem.

Ma olen discuseid pidanud napp aasta, seega veel täiesti amatöör.
Kui mõni teine discustepidaja ka oma kogemusi siin vahetaks oleks see ka mulle heaks lugemiseks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 06, 2010 10:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna sai siis uuesti akvaariumisse toodud härra Bardatulus'e käest Nymphea Lotus Zenkeri. Sedapuhku on taimel lootus jääda ka elama. Eelmine akvaariumi seadistus oli selline kus Papagoi suutis kogu taime lõbusalt lihtsalt ära süüa, kaasaarvatud juurikad. Discused käisid asja uurimas ja on hetkel ülimalt rahul. Sellega pole veel veel kõik Midiman'i käest sai ka ära toodud väikse hilinemisega minu poolt pinnataimed (nime jään esialgu võlgu). Akvaarium hakkab nüüd juba ilmet võtma on mingi elu ka peale kalade. Tänud mõlemale akvaristile taimede jagamise eest ja siitpoolt head soovitused mõlemi nimele.
Jätkuks Kivi kirjutatule:
Atvitol vitamiini lisan edasi küll aga mitte vist selles tempos, mis pudeli peal kirjas. Kuniks keegi lisamise põhjuseid lahti ei seleta korrektselt nii mulle kui akvarist Kivi jaoks.
Toidu suhtes hea teada, mis tempos toitmine sul käib. Veise maksa ei hakka vist purustama ja möllama, kuigi hea teada, et midagi sellist toiduks kasutad. Jätkan ise punaste sääse vastsetega ja graanulitega. Sera graanulid proovin muretseda mingi aeg juurde vaatan kuidas need mul reageerivad. Praegu olen täheldanud Pleco liigset huvi graanulite järgi.
Veevahetust plaanin vähe tihendada. Täna taimi istutades juba vaikselt nägin, et kergelt on tekkinud tahtmatut sodi. Peab silmi lahti hoidma ja väheke juurde muretsema mõned just kes sellist väikest sodi sööks hea isuga.
Pilte juurde hetkel lisada pole. Teen mõne päeva pärast.
Taime info:
Nymphaea lotus (zenkeri) - Family ... Nymphaeaceae
Part of the world .. West Africa
Temperature .. 22-30ºC
pH tolerance .. acid-neutral
Hardness tolerance .. soft-average
Easiness .. easy
Height .. 10-60cm . Width .. 10-60cm . Light .. average-high

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 06, 2010 10:52 
Akvarist

Selline loll küsimus et, kui suures akvas saab pleco hakkama. Loomulikult mida suurem seda parem aga mis oleks nn miinimum ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 06, 2010 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Loll küsimus see nüüd vaevalt on pigem üritan vastata nii palju kui tean. Pleco kasvab vist ikka päris hea mitu aastat, et oma poolt mõõtu üldse kätte saada. Nähtavasti, kui kogu aeg sööta siis läheb asi kiiremini ja "vist" sõltub ka akva suurusest. Plecod ju alguses poes müügil päris pisikestena. Guppydega ühes suuruses :) Enda kogemus 100 liitrises akvas Plecoga.. Ostsin poest oli umbes 6 cm pikk musta tooni Pleco. Elas 3 kuud ja kadus jäljetult. Nii, et see 100 liitrit jäi tema jaoks igavesti ookeaniks :) 240 liitrises on mul selline 25-30 cm pikkusega Plecostomus ja noh ei ole ta kasvanud 1,5 aasta jooksul mitte cm'tki juurde. Chill ürgne elukas 8)

Red Turquoise Discus

Viimati muutis Priit R, Kolmapäev Sept 29, 2010 10:51, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 06, 2010 11:09 
Akvarist

Okei :D Ma kuskilt lugesin et kiirem filtri töötamine pidi kasvule kaasa aitama, puhtam vesi ja kala pidi hakkama kiiremini kasvama :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2010 11:06 
Moderator

Pildid: 10
Discused on parajad pirtsud ka graanultoidu vahetamisel.
Ma toitsin algul Tetra graanulitega. Kui ostsin JBL-i omasid kõrvale, siis esimene nädal discused graanuleid ei puutunud.
Seda veise südamest möksi on müügil ka akvapoodides, sarnaselt külmutatud sääsevastsetele, kuubikutena. Isetehtud möks tuleb odavam ja ega seda mässamist väga palju polegi.

Üles
 [ 30 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver