foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 06, 2010 07:54 
Akvarist

Utsitaks foorumlasi oma tegelastest rohkem pilte jagama. Kui Sul on oma Oscarist või Oscaritest lahedaid kaadreid, riputa neid siia.
Mind ajendasid selleks mõned hiljutised huvitavad tabamust.

Esmalt - sai Türi uuest kauplusest, kus müüakse akva-, militaar- ja kalastusvahendeid, ostetud viimane karbike suuri rammusaid elusaid ööusse, mis olid küll kalameeste jaoks mõeldud. Mõtlesin, et nood nii suured, et egas ma ometi pea neid lõikuma hakkama. Viskasin ühe prooviks Oscarile ja panin kaamera kohe käepärast. Too suur rammus uss kadus nii kiiresti Oscari suhu, et vaevu jõudsin kaameraga veel klõpsata. Tulemus selline
Pilt

Ja kas oled oma Oscari suhu vaadanud? Üritasin tabada hetki, mil ta silmvaade minu suunas ja suu lahti. Nüüd saan aru küll, kuidas ta enda pikkuse jämeda ussiga hakkama saab :)
Pilt
Pilt

Aga tõeline sõber on ikka küll. Kui koju jõuan, liputab lausa suurest rõõmust saba - ok, tema rõõm see, et jeee - süüa saab :)
Pilt

Ja üldse on ta ikka enamat, kui lihtsalt kala. Ei vaata ükski teine kala sedasi nii mõistvalt sügavale silma ;)
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 06, 2010 09:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
head kaadrid :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 07, 2010 11:02 
Akvarist

Aitäh, Erx112! :) Ootan siia rõõmuga ka teiste pilte Oscaritest. Oleks päris huvitav vaadata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 19, 2013 07:45 
Akvarist

Täiendan veidi oma galeriid.
Oscar on ikka uskumatult väärt ja truu sõber (sõna otseses mõttes), kes tuleb ja vaatab oma suurte silmadega igati arukalt otsa ning tunneb mu ära, "liputades" rõõmsalt saba, kui töölt koju jõuan. Tüüp üle 30 cm pikk, päästetud Viljandi järve sattumast.
Pilt

Kui aga külla peaks tulema keegi, keda ta ei tunne, võtab ründa asendi sisse
Pilt

Nii väljendas ta end (oma territooriumi kaitstes, milleks arvas olema tervet tuba), kui tuppa tuli SAT-TV tehnik. Koheselt asus ründele ja ründas akva esiklaasi selles suunas, kus võõras oli, kuigi too tehnik oli mitmeid meetreid akvast eemal. Kui ma aga läksin akva juurde, rahunes veidi maha. Nii, kui eemaldusin, ja võõrast jälle nägi, asus taas ründele
Pilt

Aga, kui olen koju saabunud ning enne, kui olen süüa andnud (lemmikud on krevetid) ja klõpsin tema jaoks tühja fotokaga akva ees, annab mulle selgelt mõista, et ANNA SÜÜA :)
Pilt

Tegemist on ikka uskumatult aruka ja väärt truu sõbraga, kes tunneb Su ära ning eristab Sind teistest. Oscar ei ole lihtsalt "kala" akvaariumis - ta on truu sõber ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 20, 2013 12:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Lingil enda albumist ka oma oscari, kui ta veel väike oli (4-5cm ja 4 kuud tagasi), hetkel juba ca 18cm. Telefoniga õnnestus lahe pilt saada

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 20, 2013 01:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
oscarid on mu lemmik kalad. head pildid

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 20, 2013 07:58 
Akvarist

konger kirjutas:
oscarid on mu lemmik kalad. head pildid

Aitäh, priits, oma kala pilti jagamast. Väga vahva pilt ning aitäh ka Sulle, konger! Oscarid on enamat, kui lihtsad kalad. Teiste kaladega, kes mul on või olnud on, võrrelda ei annagi. Oscar annab lausa sõbra mõõdu välja. Kui saaks, tuleks vist rõõmsalt ukselegi vastu, kui koju saabun :) Tema käitumine, olemine, truudus jms on lihtsalt uskumatu. Võtab sõrme vahel süüa ning võõra ees asub kaitsepositsioonile. Ääretult huvitav ja põnev tegelane.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 30, 2013 05:31 
Akvarist

Tere, ja tänud huvitava ülevaate eest.
Olles algaja akvaariumi maailmas uurin, kas seda liiki kala on võimalik ka Tallinnast osta ning kui suurt eluruumi/akvaariumit oleks talle vaja?
Küsin, kuna seoses elukoha vahetusega on peres teemaks tulnud lemmiklooma võtmine.

Ette tänades!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 30, 2013 06:20 
Akvarist

Tere!
Rõõm, et on huvi ja et enne ikka lähemalt uurid.
Oscareid peaks ikka aeg-ajalt Tallinna erinevates akvakauplustes müügil olema. Neid on erinevaid - näiteks tiiger Oscar, punane Oscar või albiino (valge) Oscar.
Ruumi vajavad kõvasti, kuna täiskasvanud Oscar võib kasvada kuni 35 cm pikkuseks. Akvaarium ei tohiks olla alla 300 liitri (ühe kala kohta). Tagatud peab olema väga hea veeliikuvus ehk korralik välisfilter.

Kõige kompaktsema info nende kalade kohta leiad selliselt kodulehelt, nagu http://www.oscarfishlover.com/tank-setup
Seal tasub kohe korralikult ringi tuulata. Leiab palju vajaliku infot nii akvaariumi kohta, kellega kokku sobib, söögi, haiguste jms kohta.

Kokkusobivust teiste kaladega (inglise keeles tankmates) tuleb ka väga tõsiselt võtta, sest vastasel juhul võib hakata akvas toimuma päris korralik madin ja võimuvõitlus (isegi kuni surmani). Oscar peab tundma, et tema on boss

Tasub ka rohkem googeldada märgusõnaga "oscar fish" ja/või "Astronotus ocellatus"

Kui elukeskkond on talle sobilikuks tehtud, siis saad endale palju enamat, kui lihtsalt kala - saad truu sõbra. Söögi ajal on nii kärsitu, et hüppab ja võtab esimesed palad mul otse sõrme vahelt ning mis eriti muhe, et eristab mind võõrastest. Minu koju saabudes hakkab rõõmsalt saba liputama (eks ikka sõnumiga - anna süüa), aga kui võõras tuppa astub, võtab ründeasendi sisse justkui oleks terve korter ka tema territoorim, kuhu on sisse tungitud :).

Kui aga küsimusi, esita julgelt.
Edu!

akva_n00b kirjutas:
Tere, ja tänud huvitava ülevaate eest.
Olles algaja akvaariumi maailmas uurin, kas seda liiki kala on võimalik ka Tallinnast osta ning kui suurt eluruumi/akvaariumit oleks talle vaja?
Küsin, kuna seoses elukoha vahetusega on peres teemaks tulnud lemmiklooma võtmine.

Ette tänades!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 31, 2013 02:09 
Akvarist

Tänud põhjaliku vastuse eest! Oscar tundub tõesti erakordselt intelligentne lemmik olevat.
Endal oleks tõenäoliselt läinud päevi, et seda kõike leida. Eks asun lugema ning uurima ja kui midagi jääb veel selgusetuks, siis tulen küsin uuest :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 31, 2013 10:22 
Akvarist

lyy kirjutas:
Täiendan veidi oma galeriid.
Oscar on ikka uskumatult väärt ja truu sõber (sõna otseses mõttes), kes tuleb ja vaatab oma suurte silmadega igati arukalt otsa ning tunneb mu ära, "liputades" rõõmsalt saba, kui töölt koju jõuan. Tüüp üle 30 cm pikk, päästetud Viljandi järve sattumast.
Pilt

Kui aga külla peaks tulema keegi, keda ta ei tunne, võtab ründa asendi sisse
Pilt

Nii väljendas ta end (oma territooriumi kaitstes, milleks arvas olema tervet tuba), kui tuppa tuli SAT-TV tehnik. Koheselt asus ründele ja ründas akva esiklaasi selles suunas, kus võõras oli, kuigi too tehnik oli mitmeid meetreid akvast eemal. Kui ma aga läksin akva juurde, rahunes veidi maha. Nii, kui eemaldusin, ja võõrast jälle nägi, asus taas ründele
Pilt

Aga, kui olen koju saabunud ning enne, kui olen süüa andnud (lemmikud on krevetid) ja klõpsin tema jaoks tühja fotokaga akva ees, annab mulle selgelt mõista, et ANNA SÜÜA :)
Pilt

Tegemist on ikka uskumatult aruka ja väärt truu sõbraga, kes tunneb Su ära ning eristab Sind teistest. Oscar ei ole lihtsalt "kala" akvaariumis - ta on truu sõber ...

ma vaatan ,et oskar ajab suud laiali ja nühib seda mööda klaasi! kui see peaks nii olema, siis ei nõua ta süüa vaid tegemist ilmselt mingite bakteritega, mis tekitavad sügelust tema suu piirkonnas.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver