Minumeelest on see mulli-idee päris hea, pole vaja tänitada. Las ta majandab. Kui midagi välja tuleb siis tuleb ja kui ei tule siis ei tule. Mul endal kahjuks väga madalaid taimi ei ole, muidu võiks pakkuda - kõik mis akvaariumis on, on suht 3x sinu mulli kõrgus. Jaava sammal on muidu ka kena asi (eriti koos krevettidega) aga tema ei vaja mullapõhja. Kividele istutatavad taimed samuti ei hooli ei mullast ega savipallist. Samuti enamik lõiketaimi (nagu sul see vesikuusk seal) ei hooli pinnasest.
Hmm.. mis võiks olla selline taim, mis sellistes tingimustes kasvaks.. paljud väiketaimed tunduvad olevats suht kapriissed? Muidu siin on kasutajaid, kel on nano akvaariumid (ehk just sellised pisikesed taimeakvad), pane siia otsingusse. Ja pane google pildiotsingusse "nano aquarium" - vaata pilte ja mõtle, saad ideid
Mingi murulaadne taim kasvaks sul seal ilusti ma pakun, see ajaks juba juured ka pinnasesse aga kas siis on väga seda kruusakihti paksult sinna peale vaja? Kuna sa sinna ju kala ei pane siis on kruus puhtalt su enda silmale "ilustuseks" ? Muruakva tekitaks sellise rohelise põhja, panna sinna siis mingi 1 taimeke kõrgemaks ka kasvama ja saaks päris huvitava tulemuse. Ma ei oska ainult kommenteerida kas selline muru väga ka CO2'e vajab? Kas näiteks mingi flourish exceli vms asja lisamine ei võiks seda asendada jne, kuna tegemist ainult 4-liitrise mulliga... ehk mõni nanopidaja oskab kommentaari jagada.