foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 15, 2004 05:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

kiitused ka minu poolt. Küsimus selline, et kui suur tuleb hinnavahe isevalmistatud akvaariumil ja poest ostetud akvaariumil. Kuna kindlasti võtab sellise akvaariumi isevalmistamine kõvasti aega ja vaeva... :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 16, 2004 12:18 
Guru

Vastuseks Hardi küsimusele silikoonimummudest ja muust...

Ma jätsin enda omal klaaside vahele 2mm silikooni ning raami ja klaasi vahele 3mm. Viimane on suurem sellepärast, et alumiiniumraamil ja klaasil on erinev soojuspaisumistegur ja aja jooksul võib see midagi ehk asja juures tuksi keerata.
Fikseeritud klaasidevahelise kauguse võib ju saavutada ka ühtlaselt silikooni vedades ja paraja jõuga pressides, kuid mummudega on asi lollikindel :) Kui kasutada "klassikalist" raamita akva kokkukleepimise viisi, siis tegelikult ühendused otseselt surve alla ei jää ja iseenesest kokku ei tohiks vajuda. Nii et kui sulle mummud kahtlased tunduvad, siis võid need ära jätta.

Akvaariumi suuruse ja silikooniühenduse paksuse seose kohta puudub mul igasugune ettekujutus. Kas kavatsed 2000l kasti tegema hakata? ;)

Ja põhi sai ühekordne. Loodan et põhja tugevdav raam jaotab ka tekkiva surve ühtlaselt ära. Tegelikult ei ole ju 300-400l vee hoidmiseks vaja mingit röögatult vastupidavaid materjale - peaasi et miski koht liiga suure pinge alla ei jääks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 16, 2004 12:48 
Guru

Ise akvaariumi ehitamine on rohkem selline hobialane küsimus. Töö- ja ajakulu seisukohalt on ilmselt märksa odavam meie kohalikelt meistrimeestelt akvaarium tellida.
Samas, kui sa oled juba natukene asja harjutanud, tööriistade ja materjalivaru kogunud, siis lihtsa akvaariumi kokkupanek ei nõua muud kui pisut ruumi meisterdamiseks ja paar-kolm õhtupoolikut vaba aega.

Leidsin mingilt lehelt (http://www.aquapro.ee/akvaarium.htm) akvaariumivalmistamise hinnad. Kui ma oleks lasknud seal oma kasti kokku panna, siis oleksin saanud selle 5440.- krooni eest. Ise tehes kulus materjalide peale natuke üle 2000.- krooni (millest ~500.- läks veel raami valmistamiseks). Nii et ümmarguselt 3000.- rahalist säästu.
Kui natuke otsida, siis ilmselt leiab ka odavamaid tegijaid.

Üles
 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver