foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: p6ltsi akvad
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 12:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tegin oma kodusele akvaariumile restardi.
Esimese õhtu pilt albumis:

/404.html

Pikem jutt, mis, miks ja kuidas on aadressil:

http://vanakala.blogspot.com

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 05, 2009 04:02 
Moderator
Kasutaja avatar

Anubias õitseb :)
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 05, 2009 05:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Eh mul hakkas ka anubias peaaegu õitsema aga pleco pistis õie nahka :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 12:03 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma olen ka oma uue ja suurema akvaariumi projekti esimesed raalsed sammud nüüd astunud ehk siis aluskapi valmis saanud :)
http://vanakala.blogspot.com/2009/03/uue-akvaariumi-projekt-aluskapp.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 12:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Su tööakva ükspäev miskises saates reportaazi taustal üpris mitu minutit vaadeldav oli :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 12:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

P6lts - kui vanad Su need "elevant" skalaarid on? Ma ei ole mitte kusagil mitte kunagi näinud NII suuri skalaare, kui Sul on.

EDIT: vaatasin Su blogi - kas need said akva uuendamise käigus otsa või?

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 12:26 
Moderator
Kasutaja avatar

ümeramees kirjutas:
P6lts - kui vanad Su need "elevant" skalaarid on? Ma ei ole mitte kusagil mitte kunagi näinud NII suuri skalaare, kui Sul on.

EDIT: vaatasin Su blogi - kas need said akva uuendamise käigus otsa või?

Akvaariumi ümbertõstmisega tekkinud jama käigus sai otsa viimane skalaar, ülejäänud 3 kala, kellele see saatuslikuks sai, olid SAE-d. Teised skalaarid olid varem juba lahkunud, ma kahtlustan et just kalade suuruse tõttu tekkis mingil hetkel ikka üleasustusprobleem, ega teised kalad ka ju väga väikesed polnud...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 04, 2009 12:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Dubleerin siia ka oma viimase blogipostituse, pilte peate siiski sinna vaatama minema :):

Juba märtsis valmis uue ja suurema koduse akvaariumi jaoks aluskapp. Kuid siis tuli vahepeal oluline osa palgast hoopis katuse vettpidavusse investeerida ning uue akvaariumi soetamine jäi mõneks ajaks soiku. Sügisel hakkasid aga asjad jälle liikuma ning praeguseks hetkeks olen jõudnud juba nii kaugele, et varsti tuleb taimi istutama hakata. Aga kõigest siiski järjekorras.
Esimene pilt on projektist, mille järgi Akvamees kasti kokku liimis. Pilt on tehtud Google Scetchupi abil. Pikemas perspektiivis saab sellest kunagi loodetavasti mereakvaarium või siis vähemalt sumbaga magevee akvaarium ja seda silmas pidades lasin põhja ka suhteliselt suured augud puurida ja ülevoolukasti kohe akvaariumi sisse kleepida. Esialgu hakkab aga vett filtreerima vana kavaariumi JBL CP500, nii et ülevoolukasti põhjas oleva auk jääb praegu lihtsalt kraaniga suletuks.
15. novembril saabus akvaarium ise. Väliste mõõtude järgi 396 liitrit, tegelik veehulk saab vist olema umbes 300 liitrit.
Samal ajal kui meister mu akvaariumit kokku liimis, tegelesin mina 3D tausta tegemisega. Tegemiseks kasutasin sinist 5 cm paksust vundamendi penoplasti. Esimese etapina liimisin akvaariumisilikooniga suurele plaadile mõned väiksemad plaaditükid. Kui silikoon kuivanud oli, siis modifitseerisin reljeefi veel kuumaõhupuhuriga. Kui ma kunagi peaks seda uuesti tegema, siis jätaks selle liimimise osa vahele ja kasutaks lihtsalt rohkem puhurit. Aga selle mõtteni jõudsin ma alles siis, kui taust juba valmis hakkas saama ja enam ei olnud uut tahvlit penot ka käepärast. Edasi katsin penoplasti Naks2-st tehtud seguga, mida oli toonitud Sarketi betoonipigmendiga. Ostsin 2 erinevat tooni pigmenti, terve pakk Naksi ja 1,5 potsikut pigmenti kulus enamvähem kõik ära ja tulemus sai lõpuks selline. Mõned kivid ja natuke kruusa tsementeerisin ka külge. Allolevalt pildilt on puudu veel paar puujuurikat.
Kui ma akvaariumi kätte sain, siis oli üllatuseks kastil keskel risti olev tugevdusklaas, tausta paigutamiseks tuli see sealt lahti lõigata. Leotasin tausta kokku peaaegu 2 nädalat akvaariumis. 1x vahetasin täielikult vett. Selle leotamise ajal seda risti riba ei olnud ja ühe pikkitugevduse sisse tekkis mõra. Ristitugevduse olemasolu vajadus sai sellega minu jaoks tõestatud ja ma kleepisin selle tagasi.
Devi ei müü enam ühesoonelisi madalpinge küttekaableid ja EBTherm ei võtnud vaeaks mu hinnapäringule vastata. Nii ma siis läksingi kergema vastupanu ja raha kokkuhoidmise teed, ning kiskusin oma vana 107 vatise kaabli välja veel töötava akvaariumi taimestiku juurte alt. See on uue akvaariumi jaoks küll natuke lühike, aga see annab tegelikult kujundada akvaariumis natuke erinevaid tingimusi. Piirkondi kus on põhjaküte ja soppe, kus seda pole. Samasugust vaheldust suurendan ma ka substraadi erinevusega. Selle dokumenteerimiseks ja hilisema taimekasvuga võrdlemiseks on 3 järgmist pilti.

Järgmisel pildil on keskel olev pruunikam laik JBL Aquabase substraat. Ääres on tavaline graniitliiv.
Valdavat osa akvaariumi põhja hakkab katma must kivipuru (Vetonit SR5)
Parema serva pruun ollus on AquaMedic Volcanit, selle tagumise kolmandiku all on ka JBLi substraati, ees on vulkaniit klaasini välja.
Taara: 25kg musta puru, 7kg vulkaniiti ja 5L Aquabasist. Hindasin oma vajadusi poes siiski üle, nii et kes soovib, siis mul on seda musta puru nüüd üks kott üle. Saab odavamalt kui poest :)

Praeguseks hetkeks on akvaarium poolenisti vett täis ja paar tundi tagasi lükkasin 3 õunatigu tanki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 12, 2009 09:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pilt
Taimed on akvaariumis nüüdseks juurdunud 2 nädalat. Valgust on seni suvalistel aegadel andnud vaid neli ühevatist ledi. Täna tõstsin ajutise lahendusena kasti peale pool vana RIO 180 valgusest ehk 2x30W. Põlema hakkavad nad esialgu 3 tundi õhtuti ja tunni hommikul. Taimedest paar päeva hiljem kolis akvaariumisse kümmekond allasentimeetrist õunatigu, mõned tornteod ja kümmekond kirsikrevetti. Täna läks esimese kalana sisse ka üks OTO. Akvaarium ei ole ikka veel isegi vett täis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 12, 2009 10:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

p6lts kirjutas:
ühe pikkitugevduse sisse tekkis mõra

mis paksusega klaasist ja kui lai see riba oli ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 12, 2009 10:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Akvaarium ise on 12mm klaasist. Tugevdusribad 8mm klaasist ja 35mm laiad. Risti olev tugevdus sama 8 mm ja 20 cm lai. Kui seda risti riba ei olnud, siis oli silmaga märgatav läbipaine olemas, mida ma küll ei mõõtnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 12, 2009 11:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

8*35mm 1200 pikkuse peale ilma risti tugevduseta ei ole vist jah võimalik. Sellepärast küsisin, et mul uuel kastil 1300 pikkus ilma risti tugevduseta ja külgribad on 12*50mm. kõrgus 700. Jäin selles riba laiuses vahepeal kahtlema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 26, 2010 10:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Uus akvaarium sai uue valguse :)
http://vanakala.blogspot.com/2010/01/saagu-valgus.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 26, 2010 10:58 
Akvarist

Sul läks õnneks tellimisega, kuna tegelikult alates 01.01.10 muudeti tolliseadusi ning täna just suhtlesin tollitöötajaga, kuna ise tellin tihti hiinast kaupa. Pidid ikka kontrollima ning kui postisaadetise kättesaamislehel kirjas, et tahetakse selgitust saada kaubas kohta siis peab deklareerima suuliselt kuni 22 euri maksvat kaupa ja kõik üle selle ju käibemaksuga maksustatav.
Ja kui isegi paki peal märgitud 22 euri ja tegelik väärtus suurem, siis väitsid et nad on kurisis tegelike hindadega. Aga muidu lahe latern peaks endal ka uppgradema kaant.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 26, 2010 11:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma olin ka täiesti sellega arvestanud, et käive tuleb otsa ja kartsin pigem seda et ma selle CE puudumise tõttu ei saa kaupa üldse kätte.
Sellelt Hiinas pakile pandud paberilt on ühest kohast hea tahtmise juures võimalik välja lugedakäsitsi kirjutatuna "personal 134 eur" ja ka trükituna on kastist mööda pandud Total Value 308,42 ja mingi hieroglüüf ning veel vähemalt kahes kohas on mingeid numbreid mida hea tahtmise korral võib hinnaks pidada, aga ju siis ei viitsitud...

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver