-Karl- kirjutas:
Seda juttu seal lugedes ja neid pilte vaadates hakkasin arvama, et sobivate värvide ja teravusega pildi saamiseks tuleb ikkagi kasutada välku (kaamerast eraldiseisev välk...ja mitte ühte vaid mitut)
See on muidugi enamasti tõsi, ning kõige keerulisem on pildistada pidevalt ringikihutavaid asukaid. Kui aga vaja pildistada aeglaselt liikuvaid elanikke (tigu, midagi nagistav krevett, lehel uinakut tegev SAE, kõrvitsat järav ancistrus vms.) siis õnnestub ka üsna tavalise seebikaga saada täitsa kobedaid pilte - jah, makroreziim on abiks ning pilte tuleb teha palju ja erinevate seadetega et oleks mille hulgast valida (mul ca 1 pilt paarikümnest kõlbab alles jätta). Kui seebika välku kasutada siis on kõige keerukam tabada õiget kaugust ja nurka nii et pildistatav saaks valgustatud ning peegeldus akvalt objektiivi ei satuks - enamasti peab üsna akva klaasi lähedalt klõpsutama. Mul hetkel kasutuses olev fotokas on alla Harju keskmist seebikas mida tõsised fotograafid ei kasutaks kuid tavakodanikud olude sunnil vahel peavad pruukima. Korralikku üldpilti kiiresti liikuvate kaladega akvast minu seebikaga teha igatahes on üsna lootusetu, valgust ei jagu.