foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Otsingu kasutamisest
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 30, 2007 09:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Palju on kurdetud et foorumist otsingu abil on raske asju üles leida. See on tõesti osaliselt tõsi, foorumi enda otsingu kasutamine nõuab mõningast vilumust. Kuidas siis tuleks otsida?
Esiteks, hästi oluline on sobivate võtmesõnade leidmine. Oletame et meil on probleemiks see et kalal on saba katki. Kõige lihtsam olekski torgata otsinguaknasse saba katki ja vajutada Otsi nuppu. Saame hästi palju vastuseid millest paljud sobivad antud teemaga ja mõnes on ka kasulikku infot.
Proovime aga paremat varianti - vajutame nuppu Täpsem otsing, lahtrisse Otsi Märksõnu: kirjutame saba katki, kuna haiguste osas huvitab meid Maria arvamus siis Otsi Autorit lahtrisse kirjutame Maria, seame alafoorumiks Parasiidid, haigused jms. ja vajutame nuppu Otsi - sootuks parem tulemus, eks ole?
Foorumist otsimiseks saab kasutada ka Google võimalusi. Proovige kirjutada Google otsingu aknasse saba+katki+Maria site:akvarist.ee - saate tulemuse kus iga vastuse juures on mõne reaga näha ka asjakohast juttu. Google otsinguvõimalused on oskaja jaoks etemad kui foorumi otsingu omad, kel huvi võiks lähemalt tutvuda Google täpsema otsingu võimalustega.
Kui meil arutatakse mida võiks foorumi juures paremaks teha siis üks võimalus oleks Google otsingu integreerimine. Pole uurinud, ehk on isegi vastavad moodulid phpBB jaoks olemas. Mingit raketiteadust siin tegelikult pole, näiteks toodud tulemuse saab kätte shortcutiga http://www.google.ee/search?q=saba+katk ... kvarist.ee


Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver