foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 10, 2004 10:51 
Akvarist

Tahtis saada akvaariumit. Leidsin inimese kes tahab sellest vabaneda. Probleem selles kuidas ma saaka selle nüüd enda juurde viia, et akvaariumis olev elu ei saaks kahjustatud. Ma mõtlen kalad, taimed ja ka akvaariumi klaas. Vahemaa ei ole õnneks suur umbes 1,5 km.
Kui keegi oskab aitada oleks hea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 10, 2004 10:59 
Akvarist

UNUSTASIN!! :evil: Akvaarium umbes 150 l
Mingeid üldisi põhimõtteid kuidas seda oleks hea teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 10, 2004 11:15 
Akvarist

Ma ei ole küll nii suur spetsialist, aga arvan, et suuremat akvaariumit ilma lahti võtmata transportida ei ole võimalik ja sisuliselt pead otsast alustama. 150 liitrine akvaarium täislastis kaalub umbes 150-170kg. Jäta kindlasti osa vana vett alles (võib-olla 50liitrit), see aitab uues kohas akvaariumit lihtsamalt "käivitada". Võid foorumis panna otsingusse sõna - suurpuhastus. Seal on seletatud akvaariumi lahtivõtmistest.
Taimed ei tohi transportimisel külma saada. Kalu võid transportida klaaspurgis ja vaata, et temperatuur väga ei langeks. Põhjakruus pese läbi.
Kui millegi vastu eksisin eks siis parandage.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 11, 2004 12:28 
Akvarist

Pildid: 0
Ma tõin Pärnust Talllinnasse nõnda, et piimanõusse 40L vett ja kalad ka sinna sisse ja taimed ka. Kruus eraldi ja akvaarium tühjalt. Akvaariumi, filtri ja kruusa pesin ära, panin uue vee kraanist sisse, lasin temperatuuri paika minna. Siis kõik kaasatoodud vee ja kalad sisse ja sain ilma kadudeta.
Olen kuulnud head nppi, et võtad mustad prügikotid ja paned kontorites kasutatavate paberikorvide sisse ja siis kilekotti vesi ja kalad... Pealt sõlmega kinni ja transpordiks valmis... Nii saab palju vett üle viia ja pole raske piimanõu lohistamist. Pealegi piimanõust tuleb kalu välja püüda pärast #-o
Tuleb meeles pidada, ete kui filter ei tööta, siis bakterid surevad seal sees ja ei tohi uuesti käima panna. Paar tundi pidavat piir olema, kuigi mul ükskord vool läks ära öösel kell kolm ja hommikul tuli tagasi ja ei juhtunud miskit... e. filter ikkagi tasub ära pesta igaks juhuks vist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 11, 2004 12:48 
Akvarist

Kas ennem kui hakkan taimi ja kalu akvaariumist välja võtma on vist mõteks osa veest välja võtta ja see kuhugi kindlasse nõusse panna, et kui uuesti akvaariumi valada oleks võimalikult palju vana vett olemas.
Kas kruusa tuleks siis korralikult pesta või piisab mõnest loputus korrast.
Taimed oleks siis vast parem eraldi viia. Panna kilekotti nagu poes tehakse. Ja kalade jaoks on mul olemas selline suurem pott või pada.
Arvan et reedel läheb siis tarnsportimiseks. Loodan et tuleb veel asjalike soovitusi ja vast saab ka küsimustele vastused. =D>
Seda filtri asja ma teadin (sai selle kohta loetud) aga HEA et veel meelde tuletasid. Pesema peab seda vist akvaariumi veega või sobib ka külm kraani vesi. #-o

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 11, 2004 12:57 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kui filter jääb pikemaks liikuvast veest välja, siis pese ikka korralikuks kraani all kogu saast välja.
Kruusa väga meeleheitlikult poleks vaja pesta - loputa suurem saast välja.
Väga palju pole seda vana vett ka mõtet kaasa tarida.
Kuulda on olnud jah, et kalu ja taimi transpoditakse mustade prügikottidega, mis on omakorda kuskile ämbrisse aetud.
Samas on siiski arusaamatuks jäänud, kas see ebameeldiv hais, mis neil kottidel on, toksiline ei ole ?

Edu ja hoia tulemustega ka ikka kursis

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 11, 2004 03:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kunagi sai 40liitrine akvaarium Tartust Tallinna kolitud: Kalad 3liitrisesse purki, Akvaarium peaaegu tühjaks (pôhja jäi sentimeetrine taimede ja vee salat), Vesi sai ka purkidega kaasa vôetud. Uues kohas lasin vee uuesti sisse ja kalad ka. Midagi polnud juhtunud, isegi akvaariumi pinnakujundus jäi terveks. Ilmselt ei lasknud taimesalat veel loksuda ega liiva kanda. Kast oli Ziguli pakiruumis ja maantee oli ka selline, nagu taoli.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 12, 2004 01:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

ise pole kolinud aga arvan, et kalu on mõtekam kilekotis vedada, sest seal vesi ei loksu ülemõistuse palju.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver