foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 07, 2017 09:31 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Nov 07, 2016 05:46
Postitusi: 34
Alustan elanikest: 5x vikerkaarekala, 1x skalaar, 2x molli (erinevad), 2x platit, 3x klaassäga, 3x SAE, 2x Otocinclus, 4x Ancistrus (erinevad), 3x Neritina tigu.

Nelja kuu jooksul on kogunenud kümmekond topsikut erinevat kalatoitu. On JBL NovoColor helbed ja GranoMix graanulid, Omega One Color Pellets graanulid, Hikari hästi peenikesed graanulid ja kõige lõpuks suutis Tartu mnt/Kunderi pood mulle maha müüa veel minigripi-täie Tetra Discuse toitu, mida nad ise suurest 3kg potist ümber pakendavad. Väitega, et just see viimane on kõige parem ja kõige kvaliteetsem, sobib pea kõigile kaladele ning tekitab kõige vähem sitta.

Alguses oli plaan erinevaid toite varieerida, aga praegu olengi jäänud selle Tetra Discuse-toidu peale, kuna see on pea ainus, millega kaladel ei tolkne pikkasid junne järel. Kohe kui annan mõnda muud toitu, on paarisentimeetrised "sabad" taga.
Isu kohapealt pole vahet, kõik, mida ette annad, pistetakse loetud minutitega nahka.

Kas need niidid on mingi näitaja, mille pärast peaks muretsema? Kõhukinnisus vms. probleem?
Kas jääda selle discuse-toidu juurde, mis kõige vähem nähtavat saasta tekitab või peaks siiski varieerima?

Sügavkülmutatud ussikesi olen andnud vist ühe korra. Naised saunas rääkisid, et sellega võib parasiite saada ja ei ole tahtnud riskida. Kas sellel jutul võib tõepõhi all olla, või on tegu ilmaasjata hirmutamisega? Kuidas parasiidid üldse sügavkülmutamise üle elavad?

Ja kolmas küsimus - paar-kolm korda nädalas olen andnud antsudele mõne tableti. Neid on ka mul menüüs mitut sorti - JBL, Omega One, Tetra ja midagi veel. Nende peale on aga alati terve armee kohal - peamiselt platid ja mollid, aga ka skalaar käib tonksamas ning SAE-d hiilivad ka ligiduses. Kui mõni ants terve kerega peal ei laiuta, siis mängivad teised selle tabletiga jalgpalli ning nügivad seda mööda akvaariumi ringi. Olen küll üritanud seda õhtupoole või öösel anda, aga vahet pole - minuarust ei maga nad kunagi, kui midagi söödavat akvasse kukub.

Vahel olen ka mõne kurgiviilu andnud, sedagi käivad peale põhjakate nii platid-mollid kui ka skalaar nokkimas. Kas ja kui palju nad sealt midagi kätte saavad, ei ole aru saanud. Aga kurk pakub jätkuvalt huvi neile

Kas ülejäänud kalade huvi tablettide ja köögivilja vastu on normaalne? Äkki see diskuse toit ei sobi neile või ei ole täisväärtuslik? Või annan ületoitmise hirmus liiga vähe neile süüa ja nad on konstantselt nälgas?

Akvaarium on 2016. a. novembri algusest peale toiminud 180l Juwel Rio. Lisaks kaladele veel hulgaliselt erinevaid taimi.


Üles
 [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver