foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 25, 2014 07:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Viimased 2-kuud on olnud akva veevahetusel ja puhastusel igakordseks "tüütuseks kuubis" lõdva iminapaga klaastermomeeter (või on see mingi plastik?). Mida aeg edasi seda nutusemalt kinnitus 1.5-aasta vanune termomeeter oma iminapaga akvaklaasile. Lõpuks muutus termomeeter juba selliseks sunnitööks mida tuli vahelduva eduga min. 10x akvaklaasile suruda. Heal juhul tuli seda termomeetri fikseeringut päevas teha paar korda või siis igapäevaselt korra. Viimasel akva puhasutsaktsioonil keeldus termomeetri iminapp üldse kuuletumast. Et närve säästa tõstsin selle termomeetri nädalaks riiulile ja unustasin. Pelgasin sedagi et kui termometer öösel iminapa lõdvaks viskab et siis võib tugev välisfiltri väljavool hulpiva termomeetri vastu akvaklaasi puruks peksta. See oleks totaalne katastroof! Lõpuks mulle kui perfektsionistile ja juuksekarva poolitajale ei andnud see termomeeter kuidagi rahu ning ma otsustasin termomeetri iminapa kas renoveerida või innoveerida. Peaasi et saaks just selle lemmik termomeetri (mulle see klaasplastik meeldib) kuidagi akvasse tagasi. Milleks osta uut kui termomeeter on korralik ja aus.

Lasin siis Jaan Tatika kombel loomevaimu vabaks ja hakkasin uut iminappa leiutama. Mõtlesin ja proovisin läbi versioonid: plastmass detailid, pehme traat, kalamehe tamiil jms. tehislikud saavutused. Mitte miski justkui ei sobinud ega klappinud, midagi jäi puudu. Lõpuks hakkas loomevaim hõljuma ja ma leidsin lahendi ning kombineerisin kokku toimiva seadeldise: filtri iminapp ja fiksaator ning ammune plastikust veinikork. Veinikorgist puurisin augu läbi, lõikasin korgist jupi maha ja surusin termomeetri korgi jupist läbi et siis see komplekt omakorda suruda filtri fiksaatorisse. Tubli ja tõhus tulemus on lingitud fotol.

Innoveeritud termomeeter

Nüüd ei jää üle muud kui oodata pikisilmi kuuma suve et siis kaladele pakkuda termomeetriga akvavett. :)

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 25, 2014 10:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Nutikas !

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 26, 2014 05:44 
Akvarist

No viitsid ikka jännata,aga jah ka minul on selle termomeetri iminapp kummi lõdvaks visanud.Inspekteerisin oma varusid ja tõesti,sobivat kinnitust ei olnud.Nii see sinna riiulile jäigi.Kui leian sobiva korgi,proovin seda leiutist järele teha. =D>

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 27, 2014 02:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Juba käivadki akva kõige suuremad ja toekamad kalad Antsud termomeetri korgi küljes rippumas ning seda lutsutamas. Termomeeter püsib nagu valatult, justkui oleks sinna igaveseks kruvitud. :)

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 27, 2014 10:53 
Akvarist

Pildid: 3
Natuke "tõrva ka meepotti": lahendus on esialgu küll kena ja tore aga ........; eks need "agad" hakkavad mõningase aja pärast ennast ilmutama. Praktikas ei ole veel kohanud ühtegi iminappa mis kestaks.
Kõige lühem "eluiga" on EHEIM'i iminappadel, teiste nimekamate tootjate omad kestavad väheke kauem. Eks kõigi tootjate eesmärk on võimalikult palju müüa ja kui asjad kestaksid kaua kuidas siis "kalleid" varuosi müüa :lol:
Nii et umbes aasta pärast oled samas kohas tagasi - iminappa vahetamas :cry:

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 27, 2014 01:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii ta on, miski pole igavene. Vaatame, kaua see paljukiidetud Eheim'i brändi iminapp vastu peab. Mul mõned iminapad veel varuks. Vahetan siis iminappasid. Samas iga aastane uue termomeetri ost tuleks kulukam. Ja kui kõik need iminapad ühel päeval otsa saavad eks siis mõtleb mingis suunas edasi. :)

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 27, 2014 01:27 
Akvarist

Pildid: 1
Lihtsam on vist veidi vett akvaariumist välja lasta ja silikooniga klaasi külge panna termomeeter. :)

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 27, 2014 02:26 
Akvarist

http://pood.kalake.ee/store/Store/Detai ... ct=6140500

Termomeeter kalakeses 1,60 Euri.

Iminapad võib-olla veidi odavamad tulevad, aga mina küll ei viitsiks mässata.

Kui linnast kaugemal kuskil maal, siis veel mingi mõte, et ajutiselt kasutada...

Aga kiitus neile kes viitsivad. =D>

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juun 27, 2014 02:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul jälle oleks see probleemiks, et elan küll Mustamäel kuid ma ei viitsiks kohe mitte minna Õismäe külje alla Kalakesse termomeetri järele. Kuigi samas Kalakese pood mulle meeldib kõige rohkem ja seal ma ikka aeg ajalt käin. Laiskus soodustab inimestel loomingulisuse erinevaid vorme. :)

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver