foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Juun 06, 2014 03:19 
Akvarist

Pildid: 1
Selg valutab ja akvaariumisse on vett üsna tüütu sisse saada?
Siis siit teile lahendus, täna mul lihtsalt viskas seljavalu lihtsalt närvid suitsema ja ma mõtlesin, et miks seisab mul mingi põrisev hiinapump niisama kapis.
Kuna olin omajagu vett akvaariumist välja tõmmanud siis, tuli samapalju tagasi akvaariumisse saada.(90l)
Kuna akvaariumi kaant täitsa pealt ei raatsinud võtta ja ämbriga ei mahtunud kuidagi majandama ja üksinda kõike teha on üpris keerukas ja raske.
Seejärel võtsin pumba, võtsin vooliku 16/18mm ning panin pumba külge.
Olin juba 3 ämbrit vett valmis toonud ja sinna lisanud ka vastavat konsentraati. (Sera aquatan)
Siis jäi panna ainult pump vette ja üksots akvaariumisse, kasutasin sifooni, kuna siis ei pidanud voolikut kinni hoidma ja sain vett juurde tuua. Kerge vaevaga sain 90l umbes 15 minutiga akvaariumi, ainus vaev mis oli oli jooksmis vaev.
Pilt

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 07, 2014 12:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ma juba oma kolm aastat (või ka tiba rohkem) kasutan akvade sifoonimisel (puhastamisel) pumpa. Sifoonitud vesi läheb ämbrisse ja sealt edasi pumba abil mööda voolikut vanni. Täitmiseks on mul lisatud kööki lisakraan koos igausug filtritega, kust siis mööda voolikut jookseb värske vesi otse akvasse. Mul suurim akva 900-liitrine ja sealt edasi on 300-ne ja 240-liitrine ja veel mõned väiksemad. Mingeid konditsioneere ma ei lisa.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 07, 2014 03:01 
Akvarist

Kui lisa filtrid vahel siis väga pole vaja lisada jah. Need verivärsked akvaristid kes jooksevad ämbritega veel ringi, siis neile on see üpris kaval ning ka lühikestele inimestele, kellel on ämbri upitamisega raskusi, sest ometi füüsika seaduse järgi peab olema ämber ju kõrgemal kui tahad seda vett ämbrist saada akvaariumisse. :oops:

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 07, 2014 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuule aga väga hea, et jagasid:) oleks võinud ise selle peale tulla :shock:

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 08, 2014 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Veel lihtsam on ühe pikema voolikuga see asi korda ajada ja ämber üldse mängust välja jätta :).

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 08, 2014 11:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma ei suutnud küll sifooni ühegi aiavooliku otsa kinnitada ja sifoonida vast on ka ebamugav, kui suur pikk voolik sifooni otsas on.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 08, 2014 12:02 
Akvarist

KRA kirjutas:
Ma juba oma kolm aastat (või ka tiba rohkem) kasutan akvade sifoonimisel (puhastamisel) pumpa. Sifoonitud vesi läheb ämbrisse ja sealt edasi pumba abil mööda voolikut vanni. Täitmiseks on mul lisatud kööki lisakraan koos igausug filtritega, kust siis mööda voolikut jookseb värske vesi otse akvasse. Mul suurim akva 900-liitrine ja sealt edasi on 300-ne ja 240-liitrine ja veel mõned väiksemad. Mingeid konditsioneere ma ei lisa.

Kuidas sellise sisselaskmisega selle niiöelda täpse temp. kätte saad? Või kõigub +-4 kraadi ?

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 08, 2014 12:35 
Akvarist

KriisaH kirjutas:
Kuidas sellise sisselaskmisega selle niiöelda täpse temp. kätte saad? Või kõigub +-4 kraadi ?

Ma panen käejärgi umbes paika temperatuuri, vahest olen kontrollinud kraadiklaasiga ja kui õige temp paigas siis lasen veel joosta, seni kuni akvaarium on täis. Suvel panen tavaliselt ikka natukene jahedamat, kuna akvaariumi temperatuur on üsna kõrge ja jahutamist on vaja. Päevasel ajal kipub minema temperatuur 28-29 kuid suvi pole veel alanudki. Kuna akvaarium on mul magamis toas siis, ma magan öösiti aken lahti ja siis jahutab ka öine jahe õhk seda akvaariumi vett, ilma suurema vaevata.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 08, 2014 01:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul on seal nii sooja- kui ka külmavee kraan. Panen paika ja ei ta kõigu midagi. Võib-olla alguses tuleb tiba jahedamat vett, enne kui torudesse soe vesi jõuab. Aga alustan akvade täitmist 900-sest (see viimane ka puhastamisel) ja pole pole hullu, kui alguses tiba jahedamat tuleb.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 11, 2014 10:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Mina täitsin akvat kunagi ja päris pikalt samamoodi: otse kraani külge kinnitet voolikust. Vee saab enne jooksma lasta ja temp. õigeks seada. Siis kraan kinni (kuulkraan), voolik külge ja kraan samapalju lahti. Temp. ei kõigu eriti !
Hetkel kasutan siiski ämbrit kuna nii on lihtsam ja voolik aegade hämarusse kadunud...
Motoriseeritud vee liigutamine on muidugi hea mõte !

Seljavalu oli kunagi peale 1 vale liigutust ja siis oli veica keerulisem aga läks võimlemisega üle. Elektriravi aitas eriti hästi.
Kui (valu) ei lähe üle, soovitan (mõne noorema !!! ) neuroloogi poole pöörduda. Jällegi oli, minu puhul valu kaelas. Sain abi: 2 diski vahetati välja, ei olnud hirmus ega valus. Magasin õndsalt kõik need 5h kui noad välkusid :)
See vist polnud eriti akva-jutt aga ehk siiski abix...

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 11, 2014 11:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul toas 2 tonni vett - ei siin ilma vooliku ja pumbata kuidagi saa.

Tuli isu lisada Felchi jutu peale, et mul eelmisel aastal mõlemad põlved täismahus uued värskest "plekist" said. "Magamisest" opi ajal polnud juttu, sest tehti seljasüstiga - kogu saagimine ja kopsimine kõrvale kuulda ja tunda (küll mitte valu, aga emotsioonid olid vägevad).

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver