foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2005 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere teile kõigile.

1.Olin siin aktiivne ja teadsin juba ühtteist, kuid asi jäi unarusse.
Enda süü :oops: . Nüüd aga mõtlesin, et natukene harida. Mõned probleemid on 240l akvaga. Taimedele on tekkinud peale sellised mustad karvad... Ja neid esineb suht paljudel. Nad nagu hävitaksid kohe need taimed :roll: .
Millest võib see tingitud olla ?

2.Pole ise nende testidega tegelenud, kuid palju need ph teist maksab ? Arvan, et oleks vast kasulik, neile kah pilgud üle aasta peale visata või mis ?

Siin ka mõned pildid:
Siin on näha taimel seda musta värki, kuid teistelt paistab ta paremini silma, ning see taim on üldsegi selline kahtlane :(
Pilt
Pildid tehtud peale puhastamsit kohe:

http://img50.exs.cx/img50/6015/imgp01080ti.jpg

http://img202.exs.cx/img202/4955/imgp01101sd.jpg

ETTE TÄNADES.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2005 10:44 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
korrapärased veevahetused 1 x nädalas korraga 10-20% akvaariumi mahust, vähem toitu (sööt peab olema kaladel söödud 1-2 minuti jooksul, põhja ei tohi jääda ühtegi ülejääki), paras hulk kalu (ei tohi üle ravastada), normaalne valgushulk (0,5w/l) ja valgusaeg (10-12h/öp) peaks akvaariumi hoidma vetikavabana - midagi on sul seal valesti.
anubiase kohta (pildil) niipalju,et see taim kipubki musta vetika ohvriks langema just tänu oma aeglasele kasvule - siin ei aita muu kui mehhaaniline eemaldamine või klooritamine.

ph test maksab sõltuvalt tootjafirmast ja ostukohast 65-130eeki, hoopis olulisem arvestades sinu probleeme vetikaga on no3 test (u. 100.-)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2005 10:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mustad karvad on vetikas.
Kui Sa vetikaid enda akvas kasvamas ei taha näha, siis üheks lahenduseks on vetikatõrjeprogramm, mis koosneb 2-st komponendist:
* Enamiku vetikatest söövad ära kalad (ka tavalised, parem kui vetikasöömise-soodumusega st. SAE vms.) või krevetid (nende kohta endal kahjuks kogemus puudub).
* Mustad vetikad (mida kalad ei söö), kaovad kasvavatelt taimedelt ise, kuna nad ei jõua kasvavate taimede lehtedel piisavalt kiiresti välja areneda. Seega pane taimed kasvama - lisa vajaduse järgi väetist ja CO2.

Sinul tõenäoliselt puudujäägid selles viimati kirjeldatud punktis.

PH test maksab vist veidi üle 100 krooni (JBL 6 - 7,6). Võid ka osta mõne odavama, aga nende järgi on täpsust vähem ja ära-arvamist rohkem.

Kui testide ostmiseks juba läheb, siis tasuks ära ka kH, NO3 ja PO4 test. Need ei pea olema JBL omad, minumeelest andsid ka Sera testid küllalt objektiivseid tulemusi (kui kellelgi on vastuväiteid, palun mitte enda teada hoida!)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 09, 2005 12:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma tänan teid sõbrad.

Maria sinu nõuanded on head, olen viimased 2 nädalat neid täitnud, kuid vaatan et ise paneb toitu palju ( tuleb riielda ).

Lauri, olen saed juba otsinud Tartust, Kuid pole momendil leidnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 09, 2005 10:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

EstSilk kirjutas:
Lauri, olen saed juba otsinud Tartust, Kuid pole momendil leidnud.

Trt, Lõunakeskuses olid vahepeal OTO-d müügil - need peaksid kah sellise töö jaoks sobima. SAEsid olen jah Tln-s tihemini kohanud, Tartu mnt. poes (pole seal nüüd paar nädalat käinud, ei tea kuis hetkel seis on...)

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver