Ainult korralikust lambist pole ka abi. Mul on üsna uus akva (detsembris käima pandud) ja valgust on 9W 12L kohta. Esimesena toppisin sinna peotäie vallisneriat ja siis imestasin, et miks see sinder ei kasva. Siis siin targad rääkisid, et sellised õrnemad taimed (mis hiljem ikkagi nagu umbrohi kasvama hakkavad) kiratsevadki esimesed pool aastat. Ehk siis mul on selline seis, et vallisneria on jätkuvalt jube hädaline, vahepeal oli puha pildilt kadunud, aga nüüd on jälle tagasi tulnud
Et ikka midagi viisakat ja rohelist akvaariumis oeks, otsisin selliselt kodukalt
http://192.38.244.204/plant_print.asp taimi, mis on kirjelduse järgi värsketesse akvadesse sobilikud. Preaguse seisuga kasvavad üsna jõudsasti anubias, egeria densa ja miskisugune (vist?) hygrophila. Igatahes ei ilmuta nad esilagu küll mingit realiseerimistähtaja lähenemise tunnuseid
Ja mis sifoonimisse puutub, siis mina taimegruppide sees sifooniga surkimas ei käi ja seni pole sellest erlist häda minumeelest küll olnud. Kui taimed on äsja sisse pandud ja ei ole veel kinnitunud, siis tahavad lahti tulla küll, aga paari nädalaga on ikka väga kindlalt põhjas kinni ja lahtisaamiseks peab ikka tõsise kangutamise ette võtma.