foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 10, 2012 09:40 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Apr 14, 2009 10:38
Postitusi: 114
Asukoht: Tallinn
Olen kasutanud juba mõnda aega lihtsatest vahenditest tehtud tilgutit uute kalade ja krevettide aklimatiseerimiseks. Tilguti valmistamiseks kasutasin odavat Trixie õhuventiili http://www.trixie.de/en/prod/Aquaristics_Cross_Connector_with_Valve,14170 ja 1.5m pikkust õhuvooliku juppi selle otsas. See õhuventiil pole suurem asi kvaliteediga aga ajab asja ära ja on pea igas zoopoes olemas.

Vooliku ventiiliga otsa kinnitan iminapaga akvaariumi (allpoole vee piiri) ja teise otsa pange mille põhja valan ettevaatlikult kalad/krevetid koos transpordiveega. Seejärel avan ventiili, tõmban vee akvaariumist voolikusse ja reguleerin veevoolu 2-3 tilgale/sekundis. 3 tunnist peaks enamusel juhtudest piisama. Aklimatiseerumisanumasse kogunenud vett akvaariumi ei vala.

Oma kogemusest vajavad kindlasti korralikku aklimatiseerimist punased neoonid, samuti krevetid. Aga paha ei tee see kunagi.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 12, 2012 07:13 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Mai 17, 2012 10:29
Postitusi: 5
Asukoht: Tallinn
hea nipp tundub olema, samas, kuidas temperatuuriga on? (ega vist palju jahtuda ei jõua) temp ka osa protsessist


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 12, 2012 10:08 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Apr 14, 2009 10:38
Postitusi: 114
Asukoht: Tallinn
Seda meetodit kasutavad mujal maailmas paljud tundlike liikidega tegelevad akvaristid. Tegin selle postituse vaid näitamaks millistest lihtsatest ja käepärastest vahenditest saab tilguti teha. Meetod ise on vana ja toimiv. Usun et temperatuuri mõningane muutus ei ole määrav.

Edit: kui väga põhjalik olla siis võib stressi vähendamiseks pimendada tuba, kustutada akvaariumi valgustus ja asetada kilekotid kalade vm. elusloomadega paarikümneks minutiks temperatuuri ühtlustamiseks akvaariumi vette. Aklimatiseerimisnõu pimendamine on soovitatav.

Mingil juhul ei soovitata kasutada õhupumpa vms. vee täiendavaks aereerimiseks aklimatiseerimisnõus, seda eriti pikaajalise transpordi korral. Pikaajalise transpordi korral süsihappe sisaldus kinnises gaasikeskkonnas tõuseb ja sellega ph omakorda langeb. Madalam ph hoiab ammooniumi/ammoniaagi vähemmürgises seisundis. Aereerimisel ph tõuseb ja amooniumi/ammoniaagi toksiline mõju kasvab.


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver