Krevetikasvatajad teavad et blanšeeritud spinat maitseb krevettidele hästi. Olen proovinud anda neile poest ostetud spinatit (imporditud Itaaliast) aga see ei läinud krevettidele eriti peale. Kasvatasin siis kevadtalvel ise kunstvalgusega tubastes tingimustes spinatit ja asi õnnestus. Omakasvatu maitseb krevettidele väga.
Tegin nii, et kui taimed olid juba suured ja lehti korraga palju käes, siis blanšeerisin neid kohe hulgi poole aasta varu jagu ette (2-3 minutit keevas vees), jahutasin peale blanšeerimist külma veega maha ja nõrutasin/kuivatsin majapidamispaberil suurema vee ära. Seejärel keerasin blanšeeritud lehed õhukese majapidamiskile vahele ükshaaval järjepanu rulli ja asetasin sügavkülmikusse. Nüüd on hea võtta ja murda külmunud lehest paraja suurusega tükk (mille krevetid umbes ööpäevaga ära süüa suudavad) ja anda krevettidele paar korda nädalas vahelduseks ette.
|