foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalade kilekoti avamine
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 08, 2012 03:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mäletan, et kunagi kusagilt lugesin, et kui kalu on kaugemalt transporditud ja nad on olnud rohkem kui 24h kilekotis, siis tuleb selle koti avamisega väga ettevaatlik olla... Et kui õhk sinna sisse pääseb...siis mis-iganes...on kuidagi ohtlik.
Kas keegi oskab kommenteerida? Mis siis peab tegema? Lihtsalt avama hästi tasapisi või hoopis nõelaga pisikese augu kotti tegema või kuis?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 08, 2012 06:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Et saavad värske õhu mürgituse vä?
:-k
Muidugi küsimus on selles, et mida pead silmas "kaugemalt"?
Mingi hetk peaks kaladele vette ka õhku andma, kui just pinnalt õhku hingavad kalad ei ole.

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 08, 2012 07:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma pean silmas umbes sellist juttu, mis wikihow's kirjas:
Do not open the plastic bag right away. The most important thing in the fish's health is providing enough oxygen, and if you open the bag you will release the fish's oxygen supply.

...et kuidas seda siis teha...?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 08, 2012 07:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Pakuks et eeldatakse kaupluses transpordikotti hapniku lisamist, muud seletust ma ei oska sellele pakkuda. Meil minu teada enamasti hapnikku transpordikotti ei lisata, sel juhul see soovitus ilmselt pole kohane.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2012 09:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Pikemaks transpordiks on mul endal alati kaasas olnud hapniku tabletid. Pakendil öeldud kui palju tabletti missugusele kogusele veele. Pigem eelistan siiski kaugemalt kalu ämbri või mõne muu suurema anumaga tuua ja siis aeg-ajalt kaant kergitades vett käega ringi ajada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2012 09:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Selle hapnikuga peab vist ka teistpidi ettevaatlik olema. Kui ma brotherile Soomest H.zebrasid tõin, siis näiteks seal müüja mainis, et kui Ancistruste ja Corydoraste kotti puhast hapnikku juurde lasta annavad kalad paari tunniga otsad. Ma ei tea kas see ka tablettide kohta kehtib ja kui tõsi see on, aga pigem kipun seda meest uskuma :)

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2012 10:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

See sama mees ütles mulle ka seda, et osadele kaladele ei tohi mingil juhul hapnikutablette vette lisada, nii et vist kehtib jah. Tundus küll, et mees teab, mis mees räägib. Btw, zebrad jätkuvalt hea tervise juures:).

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver