foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 02, 2011 12:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Rein kirjutas:
merkake kirjutas:
See küsimus jäi ikka õhku,et kas oli õige killustik ja kogu filtrikupatus lillast veest läbi loputada?

Eks ikka oli õige. Muide, kui mingi asi kaaliumpermanganaadi kasutamise tagajärjel pruuniks läheb siis vesinikperoksiid teeb jälle puhtaks. Vesinikperoksiidi häda on see et teda müüakse pisikestes pudelites - ilmselt oleks vaja terve posu neid pudeleid ja see läheks päris kalliks. Peale selle kaaliumpermanganaadi ja vesinikperoksiidi puhul on see häda et päris kõiki kurjameid nad minu teada maha ei võta, kloor on selles suhtes hoopis karmim vahend. Näiteks kui keegi tahab vabaneda prügitigude munadest siis kaaliumpermanganaat küll ei aita, vaevalt ka vesinikperoksiid.

Tigusid mul ei ole.Ma tegin kõike seda just selle Aasia mannatera pärast.Kalake soovitas mul seda kasutada,et pidi kõik tapma.
Aga sellevõrra jälle targem,et see vesinikperoksiid teeb puhtaks.Äkki mõjub vannile ka see siis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 02, 2011 01:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tigude haudest vabanemine ei lähe tegevusena desinfitseerimise alla vaid hoopis desinvadeerimise alla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 02, 2011 01:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Silver kirjutas:
Tigude haudest vabanemine ei lähe tegevusena desinfitseerimise alla vaid hoopis desinvadeerimise alla.

Mis iganes, point on selles et kloor on tõhusam. Teatavasti on mõnedel parasiitidel ka staadiumid mille puhul ravimid neid naljalt ei võta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 02, 2011 09:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kaaliumpermanganaat peaks ju suhteliselt süütu asi olema (sõltub vast kontsentratsioonist). Mina leotasin oma konna õrnas lillas lahuses pärast naha vahelt (kitsudest) süstlaga lümfidest eritunud vee välja tõmbamist, et haavu disinfitseerida. Nii et aravan - kui mõni tilgake kusagile klaasile jäi, siis ei tohiks see küll letaalse toimega olla.

Teiseks. Akvaristika poodides müüakse oksüdaatoreid, mille täitmiseks müüakse ka vastavat vedelikku. Minu arusaamist pidi on see pea sama vesinikperoksiid (vesinikülihapend), mida müüakse ka apteekides. Kala poodides müüakse näiteks 1-liitrises pudelis 6 %-ist. Maksab 185.- EEK-i. Apteekides müüdava kangust (protsente) ei tea. Kas äkki ka see kasutatav? Hinnavõrdlust ei oska ka kahjuks öelda.

Prügitigude puhul näiteks välisfiltris aitab üsna tõhusalt võimalikult tuline vesi.

Kruusa võib ehk ka kindluse mõttes korra keema lasta?

Üles
 [ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver