foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: klaasil roheline vetikas
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 13, 2011 06:10 
Akvarist

Tere,
akvaarium juba 2 aastat ja vesi korras aga jube väsitav on 1 vetikas (rohelised väikesed täpid klaasil), mida on jube raske klaasilt maha nühkida. Eriti palju tekib seda akvaariumi nurkades ja seal kus rohkem taimi. Taimed ise on puhtad.
Muud mure polegi aga tavalise klaasipuhastajaga (maget) seda maha ei saa, kui tundide viisi nühkida, siis saab veidipuhtamaks kui olen vana juhiluba kasutanud (sellel väheke teravam äär). Siit küsimus- kas on äkki mingi muu ja lihtsam moodus seda vetikat klaasilt maha nühkimiseks ?

Äkki keegi aitab, sest iga nädal veevahetust tehes on just see osa (nühkimine) kõige tüütum osa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 13, 2011 06:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Üks parematest vahenditest on vanad plastist kaardid - igasugu kaupluste, klubide jms. kaardid kõlbavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2011 01:44 
Moderator

Pildid: 10
Üks võimalus on muretseda neritina natalensis teod.
Nad on päris asjalikud vetikate hävitajad erinevalt pindedelt.
Taimi nad tavaliselt ei puutu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2011 04:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõned akvaristid arvavad, et selle vetika tekke põhjuseks on vähene fosfaadi tase akvas. Mida Teie arvate? Vahest saaks sellest vetikast lahti puuduolevat lisades?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2011 10:44 
Moderator
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Mõned akvaristid arvavad, et selle vetika tekke põhjuseks on vähene fosfaadi tase akvas. Mida Teie arvate? Vahest saaks sellest vetikast lahti puuduolevat lisades?

Tom Barri kogemuste põhjal tõesti fosfaadi lisamisel saab sellest vetikast lahti, kuid siin on mõned agad - kui kõik muu pole kenasti balansis siis fosfaadi lisamisega võib saada probleeme hoopis tublisti juurde.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2011 11:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Enda kogemuste põhjal on samuti süüdi madal fosfaadi tase, aga enda akvaariumis pole veel viitsinud õiget fosfaadi ja nitraadi suhet otsida. Umbestäpselt fosfaate lisades tuleb suure hooga alati mõni teine vetikas. Selle eemaldamiseks on olemas akvaariumi poodides spetsiaalsed käepidemega ziletid millega klaasi kriimustamata selle lihtsalt maha saab. Kõiksugu nühkimine kipub klaasi kriimustama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2011 03:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Amigone kirjutas:
Selle eemaldamiseks on olemas akvaariumi poodides spetsiaalsed käepidemega ziletid millega klaasi kriimustamata selle lihtsalt maha saab. Kõiksugu nühkimine kipub klaasi kriimustama.

Minu kogemuse põhjal on just sellesama ziletiga ka lihtne kriimustada. Ja nii puhastusmagneti kui svammi korral peab hoolega jälgima et mõni liivatera vahele ei satuks, muidu ka kriimud taga. Aga ntx pangakaardiga saab ohutult kuni pinnaseni välja puhtaks lükata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2011 04:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
eks see kriimustamine tuleneb ikka kas kehva kvaliteediga tööriistast või valedest töövõtetest. Endal olen selle ziletiga juba üle aasta regulaarselt puhastanud ja mingeid kriime pole tulnud. Küll aga on kehvad kogemused selliste magnetitega millel on puhastaval poolel pesukäsna sarnane materjal. Puhastab hästi aga pikapeale tekivad pisikesed kriimud klaasile. Zileti eelisteks on täiesti puhas klaas ühe liigutusega ja võimalus ära kooritav mass kohe akvast kahvaga või hiljem sifooniga põhjast kätte saada, mis muude meetodite puhul on võimatu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 07, 2011 11:05 
Akvarist

Mul õde ostis ka selle žileti.. Pika varre otsas on selle (žileti)pesa. See on väga effektiivne!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 26, 2011 10:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
hea näide selle koht aon selline: mul 2 akvat, üks 16 liitrine ja teine 100 liitrine, ühel on elustaimi kasvatatud ja teises kunst taimed, kunsttaimedel ei teki vetikat üldse aga elustaimedega on see probleem alati, ma ei tea aga mul pole kunagi olnud probleeme vetiukatega akvas kus on kunsttaimed. niiet võibolla on lahendus sinu probleemile akva kus sa pole kunagi kasvatanud elustaimi.

3 platyt
8 Anchitrus neist 2 on albiinod
2 Botiat
9 Neooni
11 Õuntigu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 26, 2011 10:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Plastmasskaladega poleks ka enam mingeid tervisemuresid. Need võib koos plastmasstaimedega sootuks õli sisse panna - ei aura ära ja ei tekki mingit soovimatut elu.

Muidu oli mul üksvahe häda rohelise vetitakihiga klaasidel - intensiivsema veevahetusega langes probleem ära ja mõningad taimed hakkasid ka paremini kasvama. Ei tea, mis värk akvaariumis oli, teste pole aastaid teinud, peaaei vaid, et asi korras oleks.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver