Aastal 1994 oli ka kange soov uut ja ilusat akvat saada. Raha polnud, eriti , üldse, et mingi Juwel osta näiteks kahe kuupalga eest toona. Mis tegin :
tellisin klaasikojast 6mm poleeritud klaasid , servad lasin ka kõik ära lihvida. Liimisin ise laua peal tavalise Loctite ( tööstuslike liimide tootja ) silikooniga, äädika baasil , kokku. 80x45x45 cm , kulus üks "hambapasta tuubi jagu " silikooni. Tegin puhtal vuugil , ei mingeid sisemisi raadiuseid jne. Tänaseni püsib koos. Ja ei mingit jama - skaalerid kudesid seal ; Ech. horizontalis õitses , üks labeo elas mul selle üle ja kolis ka mitmeid kordi , tema vanuseks enne surma ma hindan ca 16 aastat, kes seda täpselt teab , aga 1989-90 sai ta hangitud peotäie mõõksabade eest Kollase tn puumajas olnud poest ( nüüd on nad Tartu mnt endise kino EHA kõrval ) , suri 2006 . Selline siis minu kogemus silikooniga
ahjaa - mu vanaisa on tegelenud kalade aretamisega Tartus juba sellest ajast kui mindi veel polnud ( julgelt 60 - ndad eelmisest sajandist ). Täna enam mitte - vanust jub aüksjagu , ei jaksa. Kuid viimased 15-20 aastat ta tegi ise väga palju akvasid oma tarbeks, klaas+kõige tavalisem ehitus-silikoon. No ei täheldanud muresid