Tere
Olude sunnil ja akva tugevduse liimimise otstarbel on tarvis 24-48h tühjaks tõsta 200L akva, kus elavad barbused, saed, harjasninad, teod, pangio kuhliid, kohversägad (kokku 20 kala) ja taimedest anubiased, sagittaria subulata, java mossi sein, vallisneria ja veel mingid lihtsamat sorti lehelised.
Plaanisin teha nii:
1. ühendan lahti filtri ja muu tehnika.
1. tõstan välja ettevaatlikult vett ca 50% kuskile nõusse
2. püüan kinni kalad
3. sikutan ettevaatlikult välja taimed
4. lasen ülejäänud vee kanalisatsiooni
5. võtan välja kruusa
Siis pesen läbi kruusa ja filtri voolikud, enne filtri sisse lülitamist panen sinna uued graanulid ja vana vee, nühin kännud ja kivid kogunenud vetikast puhtaks.
Kui akva liimunud ja aeg ära oodatud, panen sisse tagasi kruusa ja vana vee, istutan taimed ja viimasena kalad – ühesõnaga kõik nagu akva alustamisel ainult selle vahega et osa vett on vana.
Küsimused:
1. Kas taimed elavad päeva/kaks üle kuskil ämbris vana akva vee sees?
2. Mul on olemas 22 l akva, kas kalad elavad kuidagimoodi üle 1-2 päeva nii väikses anumas? Õhukivi võiksin sisse panna aga filter vist vist hästi ei mahu (JBL crystal profit e900). Või peaks osa kalu kuskile ämbrisse paigutama? Kalu on kokku ca 80 cm kokku arvutades
3. Kas Java mossi sein peab kuidagi vannis vastu (madalas vees pikali), mul on ta nii ilusti kasvama läinud, et kuidagi ei tahaks ilma jääda….
4. Kas oleks otstarbekas lisada ka mõni tilk sera bio nitriveci, mis ei ole külmkapis seisnud või piisab vana vee lisamisest, et bakter normi saaks?
5. Kust võiks leida Tallinnas ca 100L puhta vee tünne, ehituspoes pole märganud ja mis hinnaklassis need umbes olla võiks?
Mis ma veel olulist peaks tegema/teadma, et protsess võimalikult valutult läbi elada?
Olen ette tänulik, kui keegi viitsib mu pikale jutule kaasa mõelda, plaani kiita/laita ja enda kogemusi jagada.
goody