foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 16, 2009 12:50 
Akvarist

Voolikud on 12/16 ja 16/22. Siin provintsis pole kuskilt leidnud mingit "voolikupuhastamisharja" või midagi analoogset, mida vooliku puhastamisel kasutada saaks. Kas on mingit sarnast asja olemas, kuskil müügil ning kus, kui on?
Millist nippi või abivahendit keegi kasutab? Oleks tänuväärt info nii mulle kui ehk teistelegi, kes sama asja vastu huvi tunnevad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 16, 2009 01:06 
Akvarist

Minuarust ainus asi mis aitab on survega vesi. Kõige lihtsam on asja teha nii, et võtad voolikud küljest ära ja kraaniall lased vett läbi nendest. Kõige parem variant oli see, kui lasid vooliku vett täis ja siis puhusid täiest jõust selle vee välja ja nii mitu korda, kord ühest, kord teisest otsast puhudes ja jälle vett täis lastes. Ma ei tea, vb tundub see kuidagi loll või naljakas, aga pole paremat nippi leidnud, et asja käepäraste vahenditega teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 16, 2009 01:33 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 11
Mõned aastad tagasi Tartu mnt akava poest ostsin spetsiaalse voolikupuhastusharja, pikkus ~ 1.7 m. Kas neid praegu ka on, ei tea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 16, 2009 03:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Võtan jupi tamiili, seon raskema asja otsa (muukviil) ja lasen läbi puhastatava toru. Siis seon teise otsa vatitopi, niistuan veidi ja tõmban aeglaselt läbi vooliku. Paar korda ja ongi puhas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 16, 2009 03:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina sain PetCentrist voolikupuhastusharja- ühes otsas väiksem ja teise otsas suurem hari. Väga hästi saab asjad aetud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 17, 2009 09:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võib ka improviseerida piisavalt pika, aasaga varustatud traadijupi ja paberitropi või mingi muu räbala abil. Lükkad traadi voolikust läbi, paned aasa otsa paberitropi või kaltsu ja tõmbad selle traadi abil torust läbi....ühest korrast peaks piisama. Üldiselt mina pole kanistri voolikuid kunagi puhastanud..... pole olnud ei ummistust, vajadust ega viitsimist :D

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 17, 2009 10:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

lyy kirjutas:
Voolikud on 12/16 ja 16/22. Siin provintsis pole kuskilt leidnud mingit "voolikupuhastamisharja" või midagi analoogset, mida vooliku puhastamisel kasutada saaks. Kas on mingit sarnast asja olemas, kuskil müügil ning kus, kui on?
Millist nippi või abivahendit keegi kasutab? Oleks tänuväärt info nii mulle kui ehk teistelegi, kes sama asja vastu huvi tunnevad.

Isiklik kogemus on selline, et kuitahes hoolikalt sa neid voolikuid puhastad, lähevad nad ikka peale puhastamist paari kuuga umbe. Parimaks lahenduseks on olnud uued voolikud osta ja ca aastaks on muretu. Eks se kindlasti ka sõltub aga minu kogemus selline :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 17, 2009 05:48 
Akvarist

Felch kirjutas:
Võtan jupi tamiili, seon raskema asja otsa (muukviil) ja lasen läbi puhastatava toru. Siis seon teise otsa vatitopi, niistuan veidi ja tõmban aeglaselt läbi vooliku. Paar korda ja ongi puhas.

Midagi sarnast oli mul ka endal silme ees. Tänud. Mõtlesin isegi, et kui leian miski traadi või nööri (Felshi pakutud tamiil isegi etem) ning panen keskele miski riidenutsaka kinni ning sedasi edasi-tagasi tõmmates puhastada.
Proovin millalgi järgi Felshi variandi. Eelistaksin siiski puhastamist vooliku väljavahetamisele. Milleks raisata, kui voolik veel toimiv on.
Käisin täna ka meie kohalikus loomapoes ja seal paraku pole sellist asja, nagu vooliku puhastushari kunagi müügil vist olnud, sest müüja ei teadnud täpselt esiti, millest räägin. Ja egas ma sealt väga lootnudki, kuna akvavahendite ja -tarvete valik on siinkandis pea olematu. Kui soovisin mõni aeg tagasi osta kahte termomeetrit ja kahte kahva, siis sain vaid ühe, sest rohkem ei olnud. Karm tõsielu väikelinnas. Enamus minu küsimustele, kas seda või teist on, sain eitava vastuse. Välisfiltri jaoks pole üldse kahjuks miskit saada (ei tarvikuid, rääkimata filtermeediast). Sestap on suurest linnast eemal pisut "ebamugavam" akvat pidada, kuna pole kõike käe-jala juurest võtta. Suurde linna satun enamasti nö läbitormates, aga kui saaks päris õige voolikuharja, oleks vahva küll. Kui keegi näeb sellist asja kuskil müügil ning oleks valmis mulle seda vahendama (muidugi koos saatmiskuluga), oleksin väga tänulik.

Aitäh kõigile, kes võtsid vaevaks oma kogemust-nõu jagada. Kui kellegil veel mõni kaval nipp varuks, siis lase aga kirjaread siia valla. Abiks ikka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 17, 2009 06:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma olen siis ilmselt kõige laisem siin auulis.leidsin piisavalt pika jupi vana tv kaablit,sidusin sinna kaabli otsa jupi marli sidet ja lükkasin voolikusse.toimis. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 17, 2009 06:14 
Akvarist

Mannu kirjutas:
ma olen siis ilmselt kõige laisem siin auulis.leidsin piisavalt pika jupi vana tv kaablit,sidusin sinna kaabli otsa jupi marli sidet ja lükkasin voolikusse.toimis. :roll:

Muide, tead miks toimuvad arengud ja avastused inimkonna ajaloos - ikka laiskusest ja mugavusest, et saaks aga lihtsamalt :)
TV-kaabel - piisavalt jäik ja painduv. Hea idee! Aitäh oma vahvat teostust avaldamast. Suudab keegi üle trumbata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 17, 2009 06:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
/nipid/2310/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 17, 2009 06:47 
Akvarist

Maaks kirjutas:
/nipid/2310/index.html

Aitäh, Maaks! Surfasin mitmeid päevi siin foorumis, leidmaks võimalikke otsingsõnu vooliku puhastamise jaoks, aga miskil moel jäi see mul kahe silma vahele. Aitäh!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 04:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
TV-kaabel - piisavalt jäik ja painduv. Hea idee! Aitäh oma vahvat teostust avaldamast. Suudab keegi üle trumbata?

Mis siin ikka üle trumbata, aga täienduseks küll: tükike porolooni tv-kaabli abiga voolikust läbi lükata ja ongi voolik puhas. Proovitud. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 06:34 
Akvarist

Pildid: 4
Kas puhastate ilu pärast või lähevadki tõesti umbe need voolikud? mul on nad osaliselt kapis ja suures osas akvaariumi taga ning kuna ma neid ei näe pole neid ka puhastanud. Umbes pole nad kunagi olnud (Veevõtu toru otsas ma otsikut ei kasuta kuna väikseid kalu pole) Minul on süsteem vaid kanistri sisu pestes toiminud juba pea kolm aastat ja aastaid enne seda tegid need voolikud mitu aastat tööd.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 06:54 
Akvarist

Kindlasti mitte ei tee puhastust ilu pärast. Visuaalselt oli näha, et voolikud olid seest üsna mustad. Sellepärast ka siit nõu küsisin, et kuidas kõige lihtsam neid puhastada, kui pole spetsiaalset harja.
Tänan südamest kõiki vastajaid, sest sain siit häid nõuandeid ja kavalaid nippe, mis kohe endale pähe ei turgatanud ning mida ka rakendasin. Leidsin kasutuseta telefonikaabli (piisavalt jäik ja painduv), lõikasin otsast lahti ja muljusin nö lilleks laiali. Nii lükates-tõmmates läbi vooliku tuli päris suur hulk "löga" voolikust välja. Voolikud olid enne puhastamist kasutuses neli kuud.

Aitäh veelkord kõigile ja usun, et nüüd võib teema lukku panna. Ehk teha teemas puhastus, jätta alles kasulikud lõigud ning tõsta mõne teise teema alafoorumisse, kui tundub, et pole õiges kohas.
Aitäh!

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver