Felch kirjutas:
Võtan jupi tamiili, seon raskema asja otsa (muukviil) ja lasen läbi puhastatava toru. Siis seon teise otsa vatitopi, niistuan veidi ja tõmban aeglaselt läbi vooliku. Paar korda ja ongi puhas.
Midagi sarnast oli mul ka endal silme ees. Tänud. Mõtlesin isegi, et kui leian miski traadi või nööri (Felshi pakutud tamiil isegi etem) ning panen keskele miski riidenutsaka kinni ning sedasi edasi-tagasi tõmmates puhastada.
Proovin millalgi järgi Felshi variandi. Eelistaksin siiski puhastamist vooliku väljavahetamisele. Milleks raisata, kui voolik veel toimiv on.
Käisin täna ka meie kohalikus loomapoes ja seal paraku pole sellist asja, nagu vooliku puhastushari kunagi müügil vist olnud, sest müüja ei teadnud täpselt esiti, millest räägin. Ja egas ma sealt väga lootnudki, kuna akvavahendite ja -tarvete valik on siinkandis pea olematu. Kui soovisin mõni aeg tagasi osta kahte termomeetrit ja kahte kahva, siis sain vaid ühe, sest rohkem ei olnud. Karm tõsielu väikelinnas. Enamus minu küsimustele, kas seda või teist on, sain eitava vastuse. Välisfiltri jaoks pole üldse kahjuks miskit saada (ei tarvikuid, rääkimata filtermeediast). Sestap on suurest linnast eemal pisut "ebamugavam" akvat pidada, kuna pole kõike käe-jala juurest võtta. Suurde linna satun enamasti nö läbitormates, aga kui saaks päris õige voolikuharja, oleks vahva küll. Kui keegi näeb sellist asja kuskil müügil ning oleks valmis mulle seda vahendama (muidugi koos saatmiskuluga), oleksin väga tänulik.
Aitäh kõigile, kes võtsid vaevaks oma kogemust-nõu jagada. Kui kellegil veel mõni kaval nipp varuks, siis lase aga kirjaread siia valla. Abiks ikka.