Incikas viitab minu teemale
/kirevahvenlased/17136/index.htmlEelmisel aastal, kui pea kaks nädalat kodust eemal olin, siis palusin ühel oma tuttaval käia nii üle päeva kalu ja kassi toitmas. Kalade jaoks oli mul iga akva peale valmis pandud negatiivfilmi topsid, kus sees täpselt paras kogus igaks söögikorraks. Vältis võimalikku ületoitmist "võhiku" poolt. Samas oli ka hea tunne, et koduga kõik korras minu eemaloleku ajal.
Sel korral oli paraku see tuttav minuga samaaegselt eemal ning eelmisel suvel polnud mul veel ka nii suuri kalu kui seekord. Enne reisile minekut vahetasin akvades vee, toitsin kalu vahetult enne ärasõitu. Panin igasse akvasse viilu kurki (väiksema viilu, kui tavaliselt, et ei jääks miskit üle ja roiskuma) ning panin akvadesse JBL Holiday briketid.
See brikett on üsna suur (7x4x2 cm) ja kirjas on:
"Akvaariumikalade toit kasutamiseks puhkuse ajal. Jätkub ca 25 kala toitmiseks 2 nädala jooksul. Aseta üks või mitu toidublokki vette vastavalt kalade arvule. Brikett lahustub aeglaselt, eraldades toitu. Väiksemates akvaariumites (alla 30 liitri) ei ole soovitav kasutada rohkem kui ühte briketti, isegi kui kalu on rohkem, kui tableti kogusele vastab. Peale Holiday toidu kasutamist on soovitav vahetada akvaariumivett 30-50%."
See "25 kala" on mõeldud nö "keskmise" suurusega kala, nagu kuskilt Internetist surfates lõpuks tuvastasin.
Sul on väiksemad kalad, kui minu omad, kellede pärast muretsesin. Ühes akvas on Plecod, kes on üle 30 cm pikad. Lisaks neile kasvueas lihasöödikud Oscarid. Eks täpsemalt loe minu teema alt, aga arvan, et Sul pole vaja oma kalade pärast muretseda, kui teed enne reisileminekut samuti veevahetuse, hangid näiteks JBL Holiday briketid (maksavad 35.- kanti) ja toidad kalu vahetult enne reisile minekut.
Muidugi, kui leiad kellegi usaldusväärse oma tutvusringkonnast, kes oleks nõus kasvõi mõne päeva takka käima kalu toitmas ja Sul samamoodi, kuis mul eelmine aasta, täpsed toidukorrad valmis pandud, oleks muidugi rohkem Su enda südamerahuks.
Minul automaatsöötjaga kogemused puuduvad, aga kui saad selle, on endal muret vähem, kuigi ma ei muretseks ka ilma selleta väga, kui toimid enne õigesti. Kalad saavad üsna mitmeid päevi väga hästi hakkama ilma toitmiseta ja kui Sul on JBL Holiday briketid sees, siis saavad oma noosi kätte. Kuigi Su silm ei pruugi seletada, on akvas neile hulga toitu varasematest söötmistest ja ongi parem, kui teatud päevad neid palasid üles nopivad.
Igal juhul edu ning mõnusat reisi!