foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Reisile minek.
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Et siis on plaan minna paariks nädalaks reisile, ja peab midagi välja mõtlema kaladega juhul kui ei saa automaatsöötjat :roll:
Ise polen mõelnud et panna hästi palju neid põhjakoristajate tablette põhja kuna teised kalad ka näksivad neid ja siis see peaks iseenesest aitama neid hädast välja. Ja veel paneks ka kurke põhja , aga kes on piisavalt tark ja oskab mind aidata selle koha pealt siis oleks väga tore.

Tänud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 11:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ehh...tead,kasuta natuke otsingut,pole ju mõtet alati uut teemat teha..saan aru et noor ja kärsitu veel :wink: :lol:

Aga vaata kirevahvenlaste alamrubriiki,seal just oli juttu reisile minekust...kasutaja Lyy teema veel...

Niipalju nõuandeks,et 2-ks nädalaks kurki sisse jätta ei soovita :!: :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 11:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Ei tohi panna toitu ette valmis! Enamus pistetakse kohe pintslisse, ülejääk läheb roiskuma. Osta automaatsöötja või leia sõber, kes kalu vahepeal toidab. Rõhuta talle kndlasti et kuigi kalad paistavad näljastena, ei ole nad seda tegelikult üldse mitte ja ületoitmisega tapab nad ära!
Pisike paastukuur on parem kui vee riknemine ja kalade surm.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 07, 2009 05:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suured tänud teile, eks ma otsin siis hoolega automatsöötjat :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 07, 2009 09:04 
Akvarist

Incikas viitab minu teemale /kirevahvenlased/17136/index.html

Eelmisel aastal, kui pea kaks nädalat kodust eemal olin, siis palusin ühel oma tuttaval käia nii üle päeva kalu ja kassi toitmas. Kalade jaoks oli mul iga akva peale valmis pandud negatiivfilmi topsid, kus sees täpselt paras kogus igaks söögikorraks. Vältis võimalikku ületoitmist "võhiku" poolt. Samas oli ka hea tunne, et koduga kõik korras minu eemaloleku ajal.
Sel korral oli paraku see tuttav minuga samaaegselt eemal ning eelmisel suvel polnud mul veel ka nii suuri kalu kui seekord. Enne reisile minekut vahetasin akvades vee, toitsin kalu vahetult enne ärasõitu. Panin igasse akvasse viilu kurki (väiksema viilu, kui tavaliselt, et ei jääks miskit üle ja roiskuma) ning panin akvadesse JBL Holiday briketid.

See brikett on üsna suur (7x4x2 cm) ja kirjas on:
"Akvaariumikalade toit kasutamiseks puhkuse ajal. Jätkub ca 25 kala toitmiseks 2 nädala jooksul. Aseta üks või mitu toidublokki vette vastavalt kalade arvule. Brikett lahustub aeglaselt, eraldades toitu. Väiksemates akvaariumites (alla 30 liitri) ei ole soovitav kasutada rohkem kui ühte briketti, isegi kui kalu on rohkem, kui tableti kogusele vastab. Peale Holiday toidu kasutamist on soovitav vahetada akvaariumivett 30-50%."

See "25 kala" on mõeldud nö "keskmise" suurusega kala, nagu kuskilt Internetist surfates lõpuks tuvastasin.

Sul on väiksemad kalad, kui minu omad, kellede pärast muretsesin. Ühes akvas on Plecod, kes on üle 30 cm pikad. Lisaks neile kasvueas lihasöödikud Oscarid. Eks täpsemalt loe minu teema alt, aga arvan, et Sul pole vaja oma kalade pärast muretseda, kui teed enne reisileminekut samuti veevahetuse, hangid näiteks JBL Holiday briketid (maksavad 35.- kanti) ja toidad kalu vahetult enne reisile minekut.
Muidugi, kui leiad kellegi usaldusväärse oma tutvusringkonnast, kes oleks nõus kasvõi mõne päeva takka käima kalu toitmas ja Sul samamoodi, kuis mul eelmine aasta, täpsed toidukorrad valmis pandud, oleks muidugi rohkem Su enda südamerahuks.
Minul automaatsöötjaga kogemused puuduvad, aga kui saad selle, on endal muret vähem, kuigi ma ei muretseks ka ilma selleta väga, kui toimid enne õigesti. Kalad saavad üsna mitmeid päevi väga hästi hakkama ilma toitmiseta ja kui Sul on JBL Holiday briketid sees, siis saavad oma noosi kätte. Kuigi Su silm ei pruugi seletada, on akvas neile hulga toitu varasematest söötmistest ja ongi parem, kui teatud päevad neid palasid üles nopivad.
Igal juhul edu ning mõnusat reisi!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 10, 2009 10:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Huvitav, kas need JBL Holiday briketid oscarite puhul ka 2 nädalat toimivad? Neil ju komme siis, kui suhu ei mahu, asja korralikult laiali lammutama hakata. Söövad äkki ühe päevaga nädala jao ära? :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 10, 2009 10:59 
Akvarist

Henri kirjutas:
Huvitav, kas need JBL Holiday briketid oscarite puhul ka 2 nädalat toimivad? Neil ju komme siis, kui suhu ei mahu, asja korralikult laiali lammutama hakata. Söövad äkki ühe päevaga nädala jao ära? :)

Oscaritel peaks siis suured ja tugevad hambad olema, et suudaksid selle briketi ühe päevaga läbi närida :) Tegemist on suht kõva ja suure briketiga, mis vaikselt lahustub vees. Niisama naljalt nad seda läbi nämmuda ikka ei suuda küll.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 11, 2009 12:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

soetasin siis endale JBL holiday bricketi lõunakeskusest, usun et sellega ei tohiks probleeme tekkida :P

Üles
 Teema pealkiri: kalade nälg
PostitusPostitatud: Reede Nov 27, 2009 06:00 
Hea akvarist/reisihuviline
Olles kalu kaua kaua klaasi taga pidanud, julgen üsna kindlalt väita, kalad ei sure nälga. Akvaariumikalad surevad erinevate haiguste, järskude vee temperatuuri või keemilise koostise muutuste ning ületoitmise ehk sellest tuleneva haigestumise või rasvumise tulemusena. Sai natuke pikk ja keeruline lause. Aga reaalsus on see, et enne jõuab vesi halvaks minna kui kala nälga sureb. Käin ühe oma hea sõbra akvaariumit puhastamas ja tema äraolekul kalu aegajalt toitmas. Akvaarium on suur ja tõsiseid Malawi järve tegelasi täis. Kord juhtus, et unustas mehike võtmed mulle jätta, ja panigi kümneks päevaks minema. Kui ta naases, läksime mõlemad koos vaatama, mis siis juhtunud oli. Mitte midagi. Selles mõttes, et midagi halvasti oleks olnud. Akvaarium oli puhas, kalad reipad. Ainus mida ma märganud olen on see, et kui pikema aja kalad näljas on, hakatakse rohkem taimede värskeid lehti näppima. Siiski on loo moraal see, kui filter töötab ning päike peale ei paista, ei juhtu nädalaga absoluutselt mitte midagi halba. Ma isegi seaks kahtluse alla nende "puhkusetablettide" vajalikkuse Oma akvaariumis olen ma seadnud sisse korra, et nädalavahetusel ma kalu ei toida. Endal aega puhkepäevi nautida ning kaladel tervislik paastumine. Samas on ikkagi üks korralik automaattoitja igati mõistlik investeering. Esiteks on loomadel (ka inimestel) rutiin väga teretulnud nähtus. Ja teiseks on automaattoitja poolt manustatud toidukogused alati kontrollitud suurusega ning kogemata vee liigse toiduga reostamine välistatud. Kahjuks on need aparaadid suhteliselt kallid, suurusjärk on kuskil 600-900 eeku.
Teema algusesse tagasi, olge päris rahulikud. Kalad naljalt nälga ei sure.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver