Minul renoveeriti selline 200 l nõuka-aegne raamakva ahjuvärviga. Olude sunnil läks peale puust ääred kõrgenduseks ja peale klaas. Tänu sellele klaasile on muidugi ülemine ääre roostet ilmutama hakanud. Ülejäänud osad on super tip-top. Lahtist akvat ma endale lubada ei saa, sest algul oli pisut servast vaba (oma 5 cm) ja Oscar suutis end sealt välja hüpitada. Tema õnn, et akva ees maas oli ämber veega veevahetust ootamas ja Oscar tegi täppishüppe sinna sisse
. Vastasel juhul oleks tõenäoliselt läinud kassile lõunasöögiks, kuna see toimus minu ära olekul. Ka False-SAE suutis end 1 cm pilust välja hüpitada, aga siis olin õnneks läheduses, sest tema valis maandumiseks tugitooli. Ju oli kohanemisraskus, sest see toimus toomise esimesel päeval.
Kuna selles akvas olevad Oscarid ja Plecod eriti tuhinal kasvavad, siis tõenäoliselt vaja suve jooksul hankida suurem akva ja siis pean need ülemised servad uuesti üle käima ja miski kaane peale ehitama. Loodan selleks veekindlat vineeri leida, kui suurde linna satun.
Aga edu Sulle retro-akva taastamisel! Loen isegi siit huviga, mida teised oma kogemustest soovitavad.