Kindlasti tee ülevoolu kambrid taha nurkadesse - meremeeste foorum abiks.
http://meri.akvarist.ee/viewtopic.php?t=73Tööta teema läbi.
Mina kasutan akvaariumi küljel olevat auku ilma shifooni effektita - ei pea kraanidega reguleerima voolu kiirust ning kamber on ka tüki väiksem. Huvi korral räägin pikemalt.
Tee sump, kui juba ülevooludega mässad, saad lisa veemahu ja kogu kola sinna panna ning kasvõi DIY filtri ehitada.
Refuugiumi osa sumpa pole üldse paha mõte .... lõpetad niikuinii teise akvaariumiga - tavaliselt maimukaga või siis kiusatava kala eraldamiseks.
Sumbal on ka magevee puhul nii palju plusse, et ma ei loobuks temast ealeski.
1. Akvaariumis on ainult kraadiklaas ning sisse - ja väljaviigud kambritega (miks mitte kambrid läbipaistmatust klaasist, torundus ei paista välja), kogu muu tavaar alates filtratsioonist kuni soendusteni on silma eest ära. Võimalik, et teatud setupi puhul on powerheadid vajalikud. Mina kasutan selleks mitut pisemat pumpa, natuke mürarikkam, aga seevastu pumba surm ei jäta kogu süsteemi seisma ning saan veevoolu akvaariumis muuta kuidas aga tahan.
Korralik powerhead ja pump oleks muidugi andekam, aga vaese mehe asi on teine asi.
2. Lisa veemaht.
3. Akvaariumis on veetase alati ühesugune, ei mingeid triibulisi servi enam.
4. Veevahetus on imelihtne, tõsta aga kopsikuga ämbrisse ja asi tahe.
Sinu puhul veel veevahetuse automaatika paigaldusvõimalus.
5. Refuugiumi planeerimis võimalus. Viimase pluss on sama vesi, mis põhiakvas vs süsteemist eraldi kast.
6. Kui kasutad kanisterfiltreid, siis on sisse - ja väljaviik enamvähem samal tasemel, kus asub kanister.
7. Sisemiste filtrite hooldus on lust ja lillepidu vs. akva kohal kangutamine
Saad odavaid sisekaid kasvõi 10 tükki ritta laduda ja muudkui vaheldumisi puhastada rikkumata oluliselt bakterikooslust
8. Igatsorti jubeda väljanägemisega DIY asjade paigaldusvõimalus.
Ma sinu nahas katsuks all selle keskmise fibo postiga midagi ette võtta - nendes 2-s pilus toimetamine pole just mugav, pealegi saaks pikema, aga madalama sumba teha, mis on kahtlemata väärtuslik vs. kitsas ja kõrge - oleneb sellest, mis kalu ja taimi sa tahad.
Alla 10 elektripesa ära üldse mõtlegi, fakt, et lõpetad pikendusjuhtmetega.
Jällegi on meremeestel tublisid projekte, kust snitti võtta.
Pisiasi veel, 65cm kasti kõrgus on juba üsna viimane piir, kui tahad põhjani ulatuda. Kui sa oled pikk, siis pole probleemi, aga pane sinna mingi ajutine plaat ja katseta.
Sa sellele ülemisele betoonkonstruktsioonile kinga ei saa anda? Kandev sein? Selle asemel mingi seest tühi puitkonstruktsioon, millel saab esiseina üles lakke käänata ja konksuga sinna kinnitada toimetamise ajaks oleks mugavam.
Katsu akvaarium nii kõrgele panna, et lemmiktoolilt oleks mugav teist jälgida.