Soovitan kõigil alustavatel akvaristidel hakata kohe algusest koguma andmeid excelisse.
1)Tehke oma väiksed andmebaasid elukatest, taimedest. (kaua loom elab, suureks kasvab, mis vee parameetreid nõuab, pilt, millest toitub, milline iseloom, teaduslik nimi jne jne) Teile endale hakkavad oma kallid loomakesed palju enam meeldima
2)Pange kirja oma veetestide tulemusi ja las excel joonistab automaatselt graafikuid.
Mina lasen ka excelil värvida oma testi tulemusi. ntx kui kirjutan lahtrisse et mu GH on 21 viskab ta selle lahtri automaatselt punaseks ning kui kirjutan et GH on 10 teeb ta selle ilusti roheliseks ning vahepeale mahub ka kollane värv. Nii teeb ka ph'ga , no3 jms. Ning ise saab ju määrata mis tulemus sinu jaoks roheline(vastavalt oma elustikule) on ning mis on juba halvapoole.
3)Arvestage oma kulusi. KÕIK akvaariumiga seotud kulud kirja! Uus lamp, uus söök, uus kala, isegi uus svamm. Nii teate palju akvaariumi peale kokku kulutatud on.
4)Pange kirja oma seadmete andmed ja nende elektrikulu. Pange excel selle phjal arvutama päeva, kuu, aasta elektrikulu. pange kirja elektrihinna tariif ning saate teada palju iga kuu akvaariumile elektriarvest kuulub.
5)Lõpuks arvutage kokku kogukulud ning elektrikulud ja saate reaalse arvu kulutuste kohta.
6)Arvutage selliseid asju nagu Watte/liitri kohta, Sentimeetrit kala liitri kohta jne.
7)Tehke akvaariumist iga nädal ühel ajal pilt... vägakihvt jälgida arengut
Laske fantaasial lennata
Selline isetehtud andmebaas tuleb üli edukas ning õpite ka excelit hästi tundma kui te juba ei oska seda. Mina tunnen excelit väga hästi ja olen rohkem kui rahul oma andmestikuga.
Oleks üli lihtne inimesi akvaariumis olevate probleemidega aidata kui annad teisele vaid oma exceli logiraamatu ja kohe teada mis valesti võib olla.
Excelit kasutades on teil enamat kui lihtsalt logiraamat.
Saab väga teaduslikult jälgida akvaariumi elustikku ja olustikku.
Edu katsetamisel (Y)
PS! kui keegi peaks soovima abi sellise asja koostamisel võite ühendust võtta.