foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Hüva nõu palun.
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2008 12:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suures ähmis sättisin siis Reinult omastatud -40l. klaaskasti tööle. Sisefilter on vähe suur-Fan3. Soenduspulk ka olemas, aga mida ei ole on valgustus.
Tööle sai ta pandus sellel põhjusel, et Tetrad vist tahavad marja heita. Nüüd siis küsimus:"Kui mul ei ole hetkel võimalik mitte mingi valemiga hakata kastikesele valgustust ehitama, kas siis tavaline päevavalgus ka asja ära ajab? No et siis kui hommikul väljas valgeks läheb, siis akvas ka heledam ja kui õhtu saabub, siis kaladel ka öö hakkab? Või peakisn ikka ennast pooleks rebestama ja selle valgustuse organiseerima? Läheb mari nahka selle valgustuse puudumise tagajärjel?"

Tean, et taimedele see valguse puudumine hästi ei mõju....kas kunst taimed oleks alternatiivina mõeldavad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2008 12:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

arvad,et nad ei näe pimedas marjatada? :lol:

valgust ongi vaja ainult taimedele ja ehk sulle,et näha,kas marja juba on.kunsttaimedel pole maimu akvas ültse mingit mõtet ju,viska sinna ikka natuke päris taimi.

filtrile pead ka mingi võrgu ette panema,et maimud või mari sinna ei satuks.minul oli sukk väljavoolu ees,kuna ancu maimudel oli haiglane tehnikahuvi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2008 01:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Panin nüüd albumisse mõne pildi oma nn. maimu akvast :roll: :roll: Taimi veidi vähe, aga vast kõige hullem ei kukkunud välja.Võrk-võrk....eee...marli sobib? Jeerum, mul pole sedagi....mis asi sobiks võrguks? Mis material? Plastik?

Äkki on vett liiga palju sees? Hakkavad välja hüppama? Peale marja heitmist-millal värsked vanemad välja tõstan teiste seltsi tagasi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2008 01:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

sobib ikka marli,aga minul ka seda ei olnud.ärastasin oma ema sukad,kuna ise neid ei kanna,lõikasin sealt vajaliku suurusega tüki ja käras küll.

mul pole õrna aimugi sinu kalade kommetest,mul pole selliseid olnud,niiet kahjuks ei oska öelda,kas hüppavad,või millal välja võtta.ootaks nüüd targemate abi.aga võid sinna akva peale midagi panna küll,kasvõi tolmu kaitseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2008 08:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Väga tibens-tobens on kõik, tegelikult poleks kruusa ka sinna põhja vaja, aga kui ta juba seal on, las jääb (ilusam vaadata :wink:). Soonejduspulk peaks olema reguleeritav, kuna nii väikses kastis võib mittereguleeritav pulk vee liiga soojaks kütta. Kirjandus räägib, et tetrad tahavad saada kitsalehelist taime, et oma kleepuv mari sinna külge heita (ideaalne java moss). Filtri sissevõtu koha ette pane jah mingi marli või kärbsevõrk või mida iganes, igatahes maimud ei tohi filtrisse pääseda. Kõige turvalisem on muidugi õhuga töötav sisefilter.

Üles
 Teema pealkiri: kaan
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 13, 2008 09:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
mina isiklikult arvan et mingi kaane (kasvõi pleksiklaasi tüki ja nurkadele midagi alla et õhk liiguks) peaksid ikka sinna organiseerima, üks põhjus juba eelpool mainitud tolm ja praht, mis sinna sattuda võivad teiseks et kalad välja ei hüppaks, teinekord nad hüppavad mänguhooski sealt välja. Minu kõige esimene akva oli vist ca 20l ja ma mäletan et tihti leidsin mõõksaba põrandalt surnuna...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 13, 2008 10:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Kuigi valgust otseselt vaja pole, võib toimuva jälgimiseks ikkagi tavalise laualambi akva kohale sättida. Nt. need Livali kitsad fluorestsentstoruga tükid. Või muu kätte sattuv.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver