foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2008 12:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Loodetavasti keegi ei pane lolle küsimusi pahaks, sest tegelikult kui enne kasutanud pole, siis ega ei saagi ükski küsimus loll olla:).
Ja veel - olen küll foorumid läbi surfanud, aga küsin ikagi!:)

Niisiis:
1) kas see redel nii toimibki, et selline tore ümmargune mull jookseb hopsti mööda redelit üles ja kihutab pinnale? Või peab ta kuidagi (nähtavalt) lahustuma?

2) milline mullide intervall(sagedus) oleks 200 liitrise akvaariumi puhul normaalne? Kas iga paari sekundi tagant uus mull? Pidev mulli-riba? Või hoopis 5-7 sekundiline intervall?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2008 04:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!
Mul endal on JBL reaktor mida mööda mull liigub mööda spiraali alt ülespoole, samal ajal muutudes väiksemaks ehk siis lahustub. Reaktorile on müügil ka pikendus ja 200-sesse võiks ka selle lisada. Siis on mulli teekond pikem ja ei lähe gaasi raisku. Lahustumine on parem. Mulle meeldib see variant.
Redeliga mul kogemused puuduvad aga põhimõte peaks olema sama. Mulli teekond liigub mööda nn redeliastmeid ülespoole nagu väikest kaldteed mööda hüpates järgmisele ja järgmisele astmele. UARU vist kusagil kirjutas, et redeli viga on see, et tead armastavad seda mööda turnida ja mulli liikumist "segada".
Doseerimine on aga katsetamise küsimus. Pead ph teste tegema. Ph taset peab ka vähehaaval langetama, et kaladele halvasti ei mõjuks. CO2 lisades hakkabki ph tase langema. Arvan, et 200- ses võiksid alustada 40-50 mulli minutis. Eks siis ajapikku lisad kuni jõuad soovitud tasemeni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2008 08:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
CO2 taseme mõõtmiseks ei piisa PH testist, vaja on ka KH testi - tabel mille abil saab CO2 taset arvutada PH ja KH alusel: http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm
Ainult PH näidu järgi doseerides saab kaladel kõhud üles kah lasta...

Üles
 Teema pealkiri: TÄNUD!
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2008 01:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Suured tänud Marko ja Rein!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 24, 2008 11:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
CO2 taseme mõõtmiseks ei piisa PH testist, vaja on ka KH testi - tabel mille abil saab CO2 taset arvutada PH ja KH alusel: http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm
Ainult PH näidu järgi doseerides saab kaladel kõhud üles kah lasta...

Jep, sulatõsi!
Kui aga vesi on kare nii 20 kanti ja ph on 8 juures nagu Tartu veevärgist kipub tulema, siis ei olegi kahjuks võimalik CO2 lisada, sest selle tase kipub kiiresti sinna ohtliku kanti jõudma. Peaaegu et ainus võimalus on siis osmoosiveega karedust alandada. Turbaga vee pehmendamist olen ise proovinud aga see eriti ei mõju. Vähemalt niipalju nagu mina oleks soovinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 25, 2008 01:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
MARKO kirjutas:
Kui aga vesi on kare nii 20 kanti ja ph on 8 juures nagu Tartu veevärgist kipub tulema, siis ei olegi kahjuks võimalik CO2 lisada, sest selle tase kipub kiiresti sinna ohtliku kanti jõudma.

Seda enam olen üllatunud et soovitasid teisel tartlasel ainult PH näidu järgi CO2 lisada. :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 25, 2008 02:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
MARKO kirjutas:
Kui aga vesi on kare nii 20 kanti ja ph on 8 juures nagu Tartu veevärgist kipub tulema, siis ei olegi kahjuks võimalik CO2 lisada, sest selle tase kipub kiiresti sinna ohtliku kanti jõudma.

Seda enam olen üllatunud et soovitasid teisel tartlasel ainult PH näidu järgi CO2 lisada. :shock:

3:02 am...sorry :oops:

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver