ohoh... kui ma nüüd siin neid sümptomeid lugesin, siis jah - endal olnud täpselt sama teema ja seda veel hiljuti. kingiti kala, kellel oli see probleem juba küljes, kui ta tuli...
asi selles, et soovitan minna loomapoodi (eriti Lauteri 8 - Olympia lähedal)ja küsida tabletti... nimi ei tule kohe hoobiga meelde, vabandan, kuid tegu on pruunika tabletiga, mis pannakse 1 tablett 2 L vee kohta. paarteist EEKu on see tablett, kuid senini ainus asi mis aitab, soolavann ei tee selle haigusega suurt midagi... õigemini see tablett vaid leevendab. kui tegu on nüüd selle sama haigusega, siis sellest enam terveks kala ei ravi. tema haigust saab vaid leevendada rohtude abil ning nõnda tema eluiga pikendada, kuid terveks teda enam ei saa
põhjusteks on mulle toodud peamiselt kehvi elamistingimusi (väike akvaarium ning ebakorrektne veevahetus) või just seesama - liigtoitmine!
niiet kui oled Tallinnas, siis mine lauteri 8 asuvasse loomapoodi - jääb Liivalaia ja Estonia pst vahelisele alale, Olümpia hotelli lähedale. sealt poest saad tõenäolisemalt kõige paremat ja konkreetsemat infot =)
muud ma soovitada ei oska, kuna sellise probleemiga olen aja jooksul rohkem kui korra kokku puutunud ning ravivõimalusi pole senini leidunud...