foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Samuti uue akva omanik
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 14, 2007 03:34 
Akvarist

Eelmine kord rääkisin kuidas kingiti 2 kuldkalakest 10 liitrises mullis- nüüd kui nädala kodunt ära olime ja mulliga kalad naabrile viisin et too neid söödaks , siis tagasi tulles olen sunnitud uue akva ostma, kuna see oli neil iseensest katki läinud :?
Ostsin Pearl akva 45 liitirine, panin eile vee sisse aga tekkis küssa, et kas need filtri kaaned peavad ka veealla jääma, siis ju vesi nii kõrgel et puutub termomeetri juhet, või see veekindel tähendabki et ka juhe võib seal vett saada?
Sorry, võhik nagu ma olen :? :wink: Aa ja veel juhe seinas ja akva mühiseb aga kas see norm et hapniku torust küll mulle praegu ei tule, kas pean veel miskit tegema- 3 juhet on vooluvõrgus- no mina ei tea....

NIng valgustus kas nii valgel aastaajal peaks kaladele öhtul paariks tunniks tule põlema panema.
Hetkel veel kalad selles uues akvas pole- öeldi et lase 7-10 päeva lihtsalt vesi sees ja mootor põrisemas.

Andke nõu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 16, 2007 10:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Küsimusest ei selgu filtri tüüp (vähemasti minule) aga üldiselt võivad nad kõik vee all olla. Vesi töötab filtri peale lisajahutusena. Soojendi juhe võib samuti vees olla. Oma pulk on ka täiesti põhjas.
Mullid...targad ütlevad, et hapniku saamise eesmärgiks piisab, kui veepind liigub. Osadel sisefiltritel on lisatoru õhu sisse imemiseks. See peaks siis veepinnale jääma. Mulle tekib siis kui vesi voolab eriti kiiresti. Muidu lahustub sisseimetav hapnik lihtsalt vees ja tekivad vaid harvad mullid, kui sedagi.
Lisaõhupumbaga tekitatav mullikardin on aga jälle ilus vaadata...kuigi mitte vajalik. Maitse asi... ütles kukk ja nokkis s*** edasi ;)
Valgust ainult paar tundi on natuke vähe. Eriti kui taimi kasvatada. Öeldakse, et kaladele on savi sellest valgusest aga ma päris nii ei arvaks. 10 tundi on natuke parem kuid las mõni spets ütleb ka oma arvamuse ses suhtes. Omal põleb tuli 7.30-st 22.30-ni. Traditsiooniliselt...juba lapsepõlve akvadest saati.
Ilma elusata akva sisse ei tööta! Pane vähemasti paar suurt õunatigu sinna elama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 17, 2007 09:10 
Akvarist

Ma tõstsin täna kalad siis uude koju. Loodetavasti sujub nende esimene öö rahulikult.
Mulle jah ei näe aga tõepoolest vesi käib läbi filtrite ja on koguaeg liikumises.
Mul hetekel akvas 2 kuldkala ja 2 tehistaime ning kivikesed põhjas.
KUi saan õieti aru, siis see et elu käima hakkaks tähendab seda, et ... tegelikult ei teagi, et mingi taim kasvaks normaalselt akvas ja kalad kosuks, paljuneks?
Müüa ei soovitanud kuldkaladele elustaimi pannagi, et söövad ära... :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 17, 2007 09:13 
Akvarist

Aa, ja veel, ostsin mingi puumoodi nagu vist mingi juurika, öeldi, et leota soolavees paarpäeva ja siis loputa triperilillaga alles siis võin akvasse panna.
Mis selle peale kostate?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 17, 2007 09:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Käima minemine tähendab jah umbes seda, et taimed kasvaksid ja et vesi oleks OK. Selleks peab filtrisse tekkima bakterikooslus. Niisama tühjalt seistes eda peaaegu ei juhtugi.
Küllap oled lugenud foorumist ja mujalt kuldkalade kohta käivat ja ilmselt tead et 54 l on kahe kuldkala jaoks natuke vähe. Nad ehk ei sure sellest aga eluiga jääb lühemaks kui peaks. Vastuvõtlikumad haigustele jne.
Puujuurikat olen ise leotanud vees, kuni loputusvesi läbipaistvaks jääb. TEgelikult keetsin teda alguses, sest puu oli kuiv ja äsja soost välja tõstetud. Soola kasutamisest ei tea midagi, kaaliumpermanganaati (lilla lahus) pole nagu ka eriti vaja. Kui kasutad, siis loputa pärast kenasti üle.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 19, 2007 10:49 
Akvarist

hmm, mul jälle mure.
Tõstsin kalad neljap õhtul uude akvasse, tiirutasid hoogsalt seal ringi , kuid hoidsid teineteise lähedusse. Nüüd aga istub üks pidevalt põhjas, vahepeal on mõlemad kõrvuti lihtsalt suht liikumatult põhjas... mis toimub?
Haiged? Stress???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 19, 2007 10:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Uue keskkonna puhul tekkiv stress ehk. Vast läheb mööda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 19, 2007 11:03 
Akvarist

Jah loodame, muidu tundus küll et uus ja suurem ruum valmistas head meelt, polnudki neid nii kiirelt ringi liikumas näinud (kuigi hoidsid teineteisega kõrvuti)- nüüd jah mossitavad põhjas...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 24, 2007 10:22 
Akvarist

Märkasin et mu kuldkalakese väljaheide on valge ja peenike- varem lugesin siit selle kohta aga ei leidnud enam seda lõiku ja ei mäleta ka. Et mis tal häda võib olla ja mis tegema peaksin?

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver