minu akvaariumis ei meeldi??
Täitsa needus kohe miski
50l oli algul 2kuldkala. Nii rõõmsakesed, et vähe pole! Üks oli lehviksaba ja teine komeet. No siis neelas mu kena pontsakas väikse kivikese alla ja suri. Ja peale seda minu komeet nii hirmul. Järelikult oli teise surmast šokis. Kartis ja istus põhjas ja kui ma siis akvaariumi ees toimetasin, mõtlesin, et kui klaasi poleks siis kalake põgeneks sealt
Ma küll ei ehmatanud kunagi teda ega kiusanud aga mitte ei saa aru mis juhtus. Siis nagu juba läks julgemaks aga suri ära üks põhjakoristaja (üks jäi nüüd veel) ja hakkas jälle sama jama pihta mis siis, kui teine kuldkalake suri.
Mõned nädalad tagasi otsustasin, et toon komeedile seltsi. Omaarust hea mõte. Läksin poodi ja valisin ühe üliaktiivse ja hästi uudistava ja julge välimusega punamütsikese. Ekstra vaatasin, et kalake oleks selline tegus. No ja teate, kui koju sain ja ta vette panin siis uskuge või mitte aga see komeet justnagu oleks sellele uuele sisendanud või rääkinud talle umbes, et apppikee, siin on nii jube olla! Ise suur nagu jurakas aga ujus pisikese alla peitu ja varju ja
no seda oli nii koom vaadata! Ma juba raevusin, et see pole võimalik, et nüüd jääb veel minu uus kalake ka selliseks argpüksiks??? Aga jäigi!!!
Ma ei tea mis toimub?
Ok seda olen avastanud, et selle peale, kui panen akvas tule põlema muutuvad nad ka jube hirmunuks ja jäävadki põhja. [b]Äkki see tuli liiga erk??[/b] No nüüd pole enam pannud tuld. Tõstsin akva hoopis valgemasse kohta, et vadata kas seal muutub midagi.
Muideks selle komeedi tõstsin mingi aeg lihtsalt vihast sellepeale, et ta justkui muutis mu teise kalakese äpuks, ära teise akvaariumisse. Seal on küll 24kraadi sooja aga kalake on nii rõõmus ja toimekas, et ma pole teda sellisena eales näinud.
[b]Mis aitaks nagu mul hirmunud kalakset julgemaks muuta?[/b] Mäletan oma esimest kuldkala, kes suri, ta oli nii sõbralik ja nagu mõistusega kohe
Kui ma süüa läksin panema, siis oli sulpsti veepinnal nina püsti ja ootas, et sõna otseses mõttes talle toidu suhu paneks. Krt ise olin süüdi, et akvaariumi uuendades panin liiga peene kruusa ja sellest see sooleummistus tal tuligi