foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2007 12:32 
Akvarist

Sain mina eile 2 kuldkalakest (umbes 4-5cm) 10 liitrises akvaariumis.
Ma ei tea nende täpset liiki ega ka sugu- kuigi huvitaks väga:)
Vaatan et nad on päris sõbralikud, ujuvad kogu aeg teineteise lähedal, nokitsevad koos põhja kallal jne.
Kui nad nüüd on emane ja isane, siis kust ma tean millal on pisikesi kalakesi tulemas ja ega ma neid ei ohusta kui ma umb 3 päeva tagant akvaariumi vett vahetan ja neid kivikesi pesen...
Mul igasuguseid tobedaid küsimusi veel...

Palun jagage oma teadmisi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2007 12:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

noh alustuseks võiks selle 10L akva välja vahetada suurema vastu 70-80L, kuna kuldkalad vajavad suht suurt eluruumi, hoolimata sellest et nad veel pisikesed on. (sellisteks võivad nad kasvada, kui tingimused head on)
veevahetus siis võiks olla kuskil 20-30% nädalas ja kindlasti peaks olema ka filter, kuna kuldkalad suht roojased loomad, kui nii võib öelda
kive pole erilist mõtet pesta pidevalt, kui siis korra aastas vb(ei oska täpselt seda kommenteerida)
ja et kuldkaladelt järglasi oodata, peavad nende elutingimused olema väga head.
lugemist leiab veel siit

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2007 12:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Oled paraja portsu otsa sattunud, nii väikeses akvas see hästi ei lõpe.
Hädavajalikku lugemist:
/article_view. ... o=16&faq=5
/article_view. ... o=17&faq=5
/article_view. ... fldAuto=18
Ja spetsiaalselt kuldkalade kohta:
/esimene/5355/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2007 12:18 
Akvarist

Aitäh vastamast- vast kohe uue akvaariumi järgi ei jookse, kuid eks peab vast jah suurema pinna neile vaatama.
Ise asi on et seda väikest ümarat akvat on armas vaadata, selline väike ja armas.
:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2007 04:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

ära ütle, et jälle see kurikuulus mull on välja ujunud kusagilt... marss poodi kohe korraliku akvaariumi järgi, kus on sees filter, peal valgustus ja muu butafooria sinna juurde.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2007 06:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Pisike:) kirjutas:
Aitäh vastamast- vast kohe uue akvaariumi järgi ei jookse, kuid eks peab vast jah suurema pinna neile vaatama.
Ise asi on et seda väikest ümarat akvat on armas vaadata, selline väike ja armas.
:)

Selles väikeses ümaras kuulis on mõistlik vast mõnda krevetti pidada ja heal juhul ka kurkide soolamiseks võib see sobida. Kalade sinnatoppimine on ntx Soomes seadusega karistatav kui loomapiinamine. Kuldkala vajab tõesti hulga suuremat akvat, kurb lõppmäng võib tulla märksa kiiremini kui arvatagi oskad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 12, 2007 09:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Seda mulli saad kasutada maimude hoidmiseks. Ja niisama ka meeleolu loomiseks, kui kenasti taimi täis. Kuldkalade jaoks on see piinarikas ja aeglane surm. Halasta neile ja osta normaalne akva. Vaata ka siinset "annan ära" alamfoorumit.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 13, 2007 11:28 
Akvarist

Mul veel küsimusi... Kus on kõige soodsamad akvaariumid, vajan vast 50-60 liitrist...
Ning veel
Kui teil kodus suured akvaariumid ning suve kuudel nädalake puhkust kusagil mujal, kas saadate kellegi oma kalakesi igapäev söötma või kuidas toimite?
Mina vast võin oma tillukesed väiksema akvaga reisile kaasa võtta ;) ?
Hmm, mis veel- aa, praegu selles 10 liitrises läheb vesi nii ruttu sogaseks, ülepäeva olen vett vahetanud.

Ja kui nad suuremasse akvasse saan, kas siis vahetangi vett umb korra nädals 20-30% kogu vee mahust, kas kogu akvat tuleb harvem tühjendada?
Kas akva puhastamise aeg paned kalad kuhugi ämbrisse seni? Või kui ainult osaliselt vahetad vett, kas siis võivad kalad olla omas akvas- tõstad vett veidi vähemaks ja uut puhast peale??

Tobedad küsimused aga no muud moodi targemaks ei saa :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 13, 2007 11:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Foorumi artiklite põhjal arvan, et vajaksid umbes 100 l akvat. Kõige soodsam on mõistagi kelleltki saada. Siin on ju müügi/vahetuse/annan ära foorumid. Poodidest...paraku ei tea. Rein kiidab Kadrioru meistreid...
Akvale on vaja ka kaant, soojendust kuigi tegu külmavee kaladega ja filtrit.
Akvat puhastataksegi tavaliselt korra nädalas. Sifoonid põhja puhtaks, selle käigus kaob kuskil 20% vett, mille siis juurde paned. Suuremas akvas on kord natuke lõdvem: pole lugu kui mõne puhastuskorra vahele jätad.
Kalad on ikka purgis (s.t. akvaariumis) kogu puhastamise aja, ringi tõstmine ainult stressab neid, sifoonitoru ots mitte eriti. Loomulikult ei pea sellega hoogsalt vehkima. Nii ei kogu ka pahna põhjast, ainult keerutad üles.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 21, 2007 11:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteerin (ma tean, et teistmoodi saab kah ) :

Kui teil kodus suured akvaariumid ning suve kuudel nädalake puhkust kusagil mujal, kas saadate kellegi oma kalakesi igapäev söötma või kuidas toimite?
Mina vast võin oma tillukesed väiksema akvaga reisile kaasa võtta ;) ?
Hmm, mis veel- aa, praegu selles 10 liitrises läheb vesi nii ruttu sogaseks, ülepäeva olen vett vahetanud.

...
Seda kohta tekstist lugedes hakkasin ette kujutama, et kuidas üks inimene võtab oma 10 liitrise akvaariumi kätte, istub umbes autosse ja hakkab loksudes sõitma. Vaesed kalakesed sellisel juhul. Juhtub mingi, auguke teepeale ette tulema, siis plärts ja akvaarium veest tühi.
Või ma ei tea, mina kujutasein seda endale nii ette.

Vb on mingid akvaariumite (koos kalade ja sisustusega) trantspoortimise eri vahendid, millest mina kuulnud pole, aga muidu ei tuleks küll ette. Ega kalad pole koer, kelle autosse lükkad ja rõõmsalt sõidad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 26, 2007 10:35 
Akvarist

Ma olen oma kalakest nii haapsalusse viinud, et sidusin akva nööridega istme külge ja sõitsin

Killu ja Millu on kahjuks surnud:(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 26, 2007 10:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Nad on tublid kalad, et vastu pidasid aga ära enam nii tee. Kalad ei ole koerad või kassid. Neile mõjub reis suure stressina. Sa ju ei taha et nad sureksid?
Kalad elavad kenasti paar päeva ilma söötmata. Tuleb ainult kasuks. Väga suure mure korral osta poest automaatsöötja või palu tuttavat. Esimene variant on parem sest masin ei hakka "armsaid näljaseid kalakesi" lisaportsudega tapma. Tõsiselt !

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver