Ma lasin eile oma kalad tiiki tagasi. Olid mul 1000 liitrises anumas üle talve garaazis. Viie kuuga on kalad juurde visanud oma 4 cm. Praeguseks u 20 kuni 22 cm pikkused siis. Üheksa kala siis ...
Plaanis nüüd selleks talveks ikka korralik tiik ehitada kaladele kus nad saaks üle talve elada. Praegune tiik on u 4000 liitrit ja sügavaim koht 75 cm sügav...... paraku täiesti ebapiisav kalade üle talve hoidmiseks. Nüüd siis plaanis 12000 kuni 15000 liitrine tiik rajada sügavusega u 2 meetrit. Täpsemalt siis kavas praeguse seisuga teha maa sisse puidust "kast" ja maapeale betoonist krae, et saaks tiigi pinna natuke maapinnast kõrgemale. Vooderdan tiigikilega ja valmis ta ongi. Algne plaan rajada täielikult armeeritud betoonist basseinilaadne tiik on edasi lükatud töömahu, kulude ja ettenägelikkuse tõttu. Selline "kergematest" materjalidest tiik on võimalik igal hetkel ringi teha või kolida teise kohta.
Samuti ei plaani ka uuele tiigile tehnikat hankida eestist kuna kaupmehed üritavad justkui rikastuda tiigitehnika müügiga
Kui kellegil on häid ideid tiigiehituse kohta, siis võiks neid siin jagada.
Samuti võiks teada anda kui minu kirjeldatud tiik ei ole just parim mõte rajamiseks.
Edu teile, kes te viitsite ka nende toredate kaladega jännata