foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure :(
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 10, 2006 11:37 
Akvarist

Minu kallil lehviksabal on midagi viga, nimelt on ta kössakile akvaariumi põhjas, selline õnnetu :( Tavaliselt magavad nad nii ikka õhtuti aga nüüd teeb ta nii ka hommikul, päeval ja ühesõnaga on mingi muutus. Samas sööb ja ikka ujub ringi aga midagi on teisiti ja arvan et tal on midagi viga.
Mingi pool kuud tagasi muretsesin ma uue akvaariumi oma kahele kuldkalale (vahetasin mulli välja). peale seda oli juba näha, et ta oli nagu hirmunud, teisel komeedil on samas küll hea meel, tema on röömus.
Äkki see keskonna muutus on mõjunud, sest mullis ei old ju sellist valgustust ja hapniku mulinat. Siis on veel ka see hirm et panin põhja sellise peenema kruusa, nüüd mõtlen et see äkki oli vale otsus sest nad ju sõeluvad seda nii läbi ja võibolla ta on seda alla neelanud :?
Eile toodi veel 2 põhjakoristajat ka aga nendest on tal ka täitsa savi kui ned tast üle ujuvad! :(
Mis te arvate, mida ma peaks tegema et mu Kullake jälle rõõmus oleks! :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 10, 2006 11:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Arvan, et sul on veidi väike akvaariumi. Ühe kuldkala kohta peaks olema 25l vett. Ime, et nad seal mullis vastu pidasid. Süüdi võib olla ka põhjakruus mille soovitan sul välja vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 10, 2006 12:11 
Akvarist

Sellist juttu nagu ruumipuudus, seda ma ei usu, mu tuttaval oli sama suur ja tema 2 kuldkala kasvasid sellisteks jurakateks, et ma ei uskunud oma silmi.
Aga kruusa üritan jahh kiiremas korras välja vahetada.
Siiski pigem kaldun arvama et äkki liigne hapnik on süüdi!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 10, 2006 02:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui kaua ta kummaliselt käitub? Äkki on keskkonna vahetuse stress, mis peaks mööduma.
Temp. ja muud parameetrid ikka õiged? Haiguse tunnuseid ei ole?
Kas "mullis" elas ka 1 kuldkala? Kui ei, siis võib-olla on teine kala teda hirmutanud.
Akva on väike tõepoolest. Foorumis on selle kohta piisavalt teemasid olnud, otsinguga leiad. See, et kellelgi kasvasid kalad kitsastes tingimustes normaalselt, pole mingi argument. Juhus lihtsalt, olid eriti vastupidavad kalad.
Aga eks sa ise tead ja otsustad...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 10, 2006 06:42 
Akvarist

Minu kuldkala elas koos komeediga 25L mullis peaaegu aasta koos.
Ja nad ei olnud harjunud mingi müraga mida tekitab nüüd see hapnikumulin uues akvaariumis.
Keerasin selle kinni ja ta ujub mul juba täitsa rõõmsalt seal :)
Loomulikult kuna mul on akvas ka 2 pisikest põhjakoristajat lasen ma aegajalt hapniku sest ega ma nendele ju halba ei taha :roll:
Loodetavasti läheb kõik kenasti [-o<

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 10, 2006 09:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuldkala ja komeedi vahe on põhimõtteliselt ainult välimuses.

Neile on vaja vähemalt 50l akvaariumi, vastavalt põhjakoristajate suurusele, suurematki! Usud või ei, aga tegu on ikkagi (tahtmatu) loomapiinamisega, kui kahte kuldkala koos nii väikeses anumas peetakse.

Ja ma kahtlen, et sa lasid akvaariumi puhast hapnikku. See oleks ebaloogiline, võrreldes akvaariumi väiksusega ning (vähemalt mulle tunduva) võhiklikkusega (no offence).

Paluks muid akvaariumi parameetreid. (vee temp., filtri olemasolu jne.)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 10, 2006 10:09 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
et asi päris offtopicuks ei muutuks, siis võtan sõna.
kõigepealt vastus teemaalgataja probleemile:
kui kuldkala käitumises ilmnesid muutused kuni nädal peale uude akvaariumisse panekut, on tõenäoliselt tegu keskkonnavahetusstressiga. kui lisaks sinu poolt kirjeldatule oled märganud ka vähest söögiisu, kehapinnal oleva limakihi eraldumist, uimede kokkukleepumist või kokkutõmbumist, aeg-ajalt õhu ahmimist veepinnalt või hingeldamist, siis võib arvata, et akvaarium jäi korralikult sissetöötamata ja kalal on värske vee mürgitus. mida sa praegu teha saad, on vitamiinide (Sera fishtamin, Tetra Vital vms.) lisamine ja veekonditsioneeri (Sera aquatan, Tetra Aquasafe vms.) kasutamine alguses ühekordse doosina kogu akvaariumi peale ja edaspidi vahetatava vee hulga kohta.

mis puutub akvaariumi suurusesse ja kalade kasvu, siis sellest olen ma pikalt kirjutanud selles teemas: /kalad/4711/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 11, 2006 07:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul peaaegu sama probleem, mis teemaalgatajal, aga selle vahega, et akva on töötanud juba märtsist saadik ilusti, nüüd on aga ühe kuldkalaga probleem. Ta on selline loid ja paar viimast päeva olen teda aeg-ajalt näinud põhjas lihtsalt lebamas.
pilt ka:
Pilt
Tegemist 54L akvaga milles pean kaht kuldkala...seni kõik korras olnud, aga nüüd on üks kala selline õnnetu,,,teisel pole midagi viga. Äkki keegi oskab miskit tarka öelda?!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2010 11:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Meil ka on mõnda aega lehviksaba uimasem. Varem oli hästi erk ja ujus kiirelt ringi. Süüa võtab ka hästi loiult, ei ole huvitatud nagu või kui hakkabki võtma, ujub justkui mööda, nagu ei näeks või ei orienteeruks hästi. Enne haaras ta komeedilgi terakesed eest. Komeet on hakanud teda toksima ka-siiani olid mõlemad kenasti koos. Lehviksaba ise on palju kasvanud, kohe silmaga on näha. Aga loid ja seljauim pole ka nii püsti kui varem. Ta veel ei leba põhjas, aga toimetab jube aeglaselt ja sageli laseb end voolust lihtsalt kanda. Paar päeva tagasi nägin, kuidas ta end korra ka selili keeras, aga kohe keeras õigeks tagasi. Tütar mul toidab neid ja korra ta söötis veidi rohkem ka, aga pärast seda juba näljapäevi tehtud, aga ei midagi, aina loium iga päevaga. Vee t ehk veidi soojem, kraadiklaas näitab 24 aga kui käe vette panen, siis üleval, lampide juures tundub küll soojem olevat t. Komeet on hästi toimekas, tal pole häda midagi, kiirtestid ka korras, ei näita mingit muutust. Vett vahetame korra nädalas. Kui kalal pole hea, kas peaks sagedamini vahetama? On nad mul kahekesi 54 liitrises. Nii kahju väikesest kalast. Kuidas teda aidata? Tundub, nagu oleks tal koordinatsiooni häired. Ujub terakese juurde, aga ei taba seda ja siis haarab suurem selle endale.
PS! Mingi aeg tagasi pani mees vette vee selgitamise jaoks mingi tableti. kirjas oli, et see kaladele ohutu, ent akva taimi võib kahjustada, et panna pool tbl, kui on taimed ka sees. Meil kippus vesi juurikast pruuniks minema, sellepärast siis mees ostis selle tbl-poest olla soovitatud, et muudab vee selgeks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 20, 2010 02:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Meie väike endiselt imelik. Kakas eile jube jämeda ja pika "paela", kohati läbipaistev, kohati rohekas. Vahepeal oli nagu jäme ka kehast, nüüd on see ok. Pidasime dieedipäeva ja andsime hernest järgmisel. Kalake on veel elus, aga viidab palju aega puujuurika taga, pole näha, mida seal teeb. Kui söötmisaken avada, tuleb välja puujuure tagant küll, kuid endine rõõmus ja aktiivne, vilgas lehviksaba ta enam ei ole. :roll: Ta nokib ka sealt juurika küljest midagist. Kui taga on, on kohe kaua aega kadunud, ma ei näe, mida ta seal teeb. Välimusel mingit muutust pole, ainult käitub teisiti. Loium ja apaatsem. Varem sulistasid edasi tagasi ja olid rõõmsalt koos kogu aeg, vilkad ja tähelepanelikud. Ei oska keegi midagi soovitada? Kuhu peaks kalakese terviseprobleemiga abi saamiseks pöörduma?
NB! Täna on ta palju põhjas konutanud, seljauim lontis.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver