foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: põhjakruus ja kalad
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 05, 2006 11:32 
Akvarist

Liitunud: Reede Sept 24, 2004 08:45
Postitusi: 262
Asukoht: Tartu
Ise pole kunagi kuldkalu pidanud ja ei hakka ka, aga siin foorumis lugedes on tekkinud selline küsimus, et kas aretamise käigus on kuldkalad minetanud oskuse kruusa/liiva seest endale toitu suhu "filtreerida", nii et kõhtu satub vaid toit ja kruus/liiv sülitatakse välja?
Mul on juba pool aastat akvaariumis elanud 2 hõbekokre(sama liik, mis kuldkala), kes toituvad nii: kui toit(graanulid) on põhja kukkunud, võtavad nad suure suutäie pinnast koos toiduga suhu ja ujuvad siis minut või kaks suud maigutades ringi nii, et pea on tunduvalt kõrgemal kui saba ja siis sülitavad äkki kruusa suust välja ja ampsavad järgmise pinnaseportsu suhu... Ka linaskid teevad vahel nii. Looduses toituvad ka mõlemad liigid pinna lähedal ja sageli tuhnivad liivas või mudas ja vaevalt, et nad sageli liivateri alla neelavad...
Kuna siin on soovitatud nii sageli kasutada jämedat kruusa, et kuldkalad seda alla neelata ei saaks, siis kas tõesti on see neil nii sage probleem?

_________________
340l ja 100l troopilisi kalu


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 05, 2006 11:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Okt 12, 2005 01:35
Postitusi: 455
Asukoht: Tallinn
Olen sellest kuulnud jah, aga aretatud kuldkaladel tekib hoopis liiva läbijahvatamisel lõpusepõletik. Aretamine on neid jah palju nõrgemaks teinud. Kivide allaneelamine samuti tõsine probleem, mängib suus sellega ja tõmbab kurku või arvab heaks alla neelata. Võta kinni miks ta seda teha tahab aga arvan, et väike põhjus võiks olla see, et nad on suured õgardid ja sööks ära kõik mis alla mahub ja kui ei mahu siis proovib ikka.

_________________
Igasugu sabalised.


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver