foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkala kiusab teist
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 18, 2006 08:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Jaan 18, 2006 07:55
Postitusi: 1
Asukoht: Tartu
Pool aastat tagasi sai korda seatud 30 liitrine akvaarium ning kodanikeks kaks kuldkala. Õhku annab pump ning vett puhastab filter. Põhjas on liiv ja kivid ning kaks kunsttaime. Süüa saavad TetraAniMin graanuleid ja helbeid vaheldumisi näpuotsatäis päevas. Vett vahetab paari nädala tagant ning temperatuur ei ole kõrgem toatemperatuurist. (mis ei ole ka väga palju)

Siiani on kalad sõbralikult läbi saanud, kuid viimasel ajal on hakanud suurem pisemat terroriseerima. (Üks on kogu aeg kasvuga natuke maas olnud). Viimastel päevadel on asi lõppenud sellega, et väiksem kala on nurka aetud ning suures segaduses on too seal end selili keeranud. Ehk siis passib pinnal täiesti liikumatult kuni koputab klaasile või lükkab näpuga õigesse suunda tagasi. Kas peaks ehk nad kuidagi mõneks ajaks eraldama üksteisest või on see normaalne? Nagu puberteet või midagi. Sest muidu on nad aktiivsed ning paistavad täitsa terved välja.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 18, 2006 08:34 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
siinkohal tuleb jälle toonitada seda, et üks kuldkala vajab oma normaalseks elutegevuseks minimaalselt 20 liitrit vett. seega on sinu akvaarium sobilik vaid ühe kuldkala pidamiseks. selline terroriseerimine ongi üsna tõenäoliselt tingitud sellest, et neil on seal kahekesi kasvades hakanud kitsaks jääma ja tugevam tõrjub nõrgemat välja, et endale ruumi juurde võita. ainuke lahendus oleks suurema akvaariumi soetamine või ühest kalast loobumine.


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver