foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Temperatuuri alla?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 23, 2005 08:12 
Akvarist

Akvaaarium asub töö juures, (52 liitrit, elanikeks 3 teleskoopi ja 2 atsi (hiljaaegu andsid 2 loorsaba saba)) nädalavahetusel on nad omapead. Täna tööle minnes avastasin, et temperatuur üle 30* (rohkem kraade ei näita). Otsest päikest peale ei lange, suurtel akendel rulood ees. Akvaariumis on nii filter kui õhk. Loomulikult jooksin jää järele, õhtuks temperatuur niii 28 kandis, aga liiga soe ikkagi. Küsimus; kas on mingeid muid võimalusi temperatuuri madalamaks saamiseks (soojapulga asemel nt kümapulk, soojapulka ma siiski ei kasuta)?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 23, 2005 09:18 
Akvarist

Mina kasutan suvel kui kuumaks läheb jääpudelit. Pane suur pudel veega sügavkülma ja lase veel jääks muutuda. Ma panin ka pool jäätund pudeli ka see jahutas, kui kiire oli. Oli isegi kaks pudelit üks külmas ja teine akvaariumis.

minu kalad:
http://www.youtube.com/watch?v=DlEakFvB9M8
http://www.youtube.com/watch?v=1-ZyiFsJNvc

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 23, 2005 11:18 
Moderator
Kasutaja avatar

On jahutajaid. Mõned on kobakad ja töötavad nagu külmakapi. Mõned on väikesed ja hääletud, töötavad Peltier'i effektil. Üks sellistest: http://www.marinedepot.com/md_viewItem. ... uct=CW1111

Kallid on nad kõik paraku. Kui suudad ise ehitada, vaata Oomi poe lehte, seal on ka suhteliselt odavaid Peltier'i elemente müügil. Muu konstrui tuleb ise valmis keevitada...

Üles
 Teema pealkiri: Tänud!
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 24, 2005 01:31 
Akvarist

Kahjuks tehnikaga ise ei ole sinasõber ja ostmiseks tundub selline vidin tõesti kallis olevat. Järelikult jooksen jääpudeliga edaspidigi.

Üles
 Teema pealkiri: ostaks
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 26, 2005 08:41 
ma isegi ostaks kui teaks kustkohast neid saab ja siis veel temperatuuri reguleerida. mul sama probleem veesoojenemisega, aga pudelist ei jätku temp langetamiseks 400 ja 700 liitrise kasti puhul. hetkel kasutan varianti kolmandiku vee vahetamisega...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 26, 2005 03:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Naljaga pooleks aga siiski. Akvas on nagunii sump koos veevooluga akvast väljaspool. Kui nüüd sundida vett voolama läbi mingi spiraali keeratud toru ja see spiraal paigutada (kuidagipidi) külmikusse?
Teine võimalus on süsihappejää. Sellega tegid Kon-Tiki espitsjooni mehed keset kuuma Vaikset ookeni oma filmiilmuti temperatuuri normaalseks...
Külmutustehnika insinöörid ehk teavad täpsemalt.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver