foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkaladega hädas
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 18, 2005 11:32 
Akvarist

Tere!

Ostsin endale väikse 25l akvaariumi ja sinna sisse kaks kuldkala. Akvaarium on mul nüüd olnud juba nädal aega ja on tekkinud ka kohe esimesed probleemid. Esiteks milles võib põhjus olla, et minu kuldkalad kõivad väga tihedasti vee peal hingamas, kas neil ei ole vees piisavalt hapnikku või on asi millegis muus. Akvaariumi põhjas on mul väikesed kivid, mis poes müüakse, 2 kunsttaime ja filter euro 304. Õhupumpa mul ei ole kas on seda vaja või ei ole, või piisab filtrist? Sooja on minu akvaariumi 26 - 28 kraadi, see vist kuldkaladele natuke soe, kuid kui midagi hullu ei ole, siis ma vee jahutajat ostma ei hakkaks. Ja veel on selline probleem, et kuldkaladele jääb väga tihedasti nende väljaheide keha külge rippuma, millest see tingitud on. Kui juba küsimiseks läks siis küsiks seda ka, kas mu põhjakoristaja on lihtsalt stressis või on tal midagi muud viga, nimelt ta istub kogu aeg viltri peal, või selle kõrval klaasil ja üldse mujale ennast ei liiguta?

Äkki keegi oskaks kõigitle küsimustele vastata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 19, 2005 12:08 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Tsiteeri:
Akvaarium on mul nüüd olnud juba nädal aega ja on tekkinud ka kohe esimesed probleemid
Enne akvaarumi soetamist soovitaks lugeda.. /404.html. Üldjuhul on algajatel väikse akva pidamine raskem, kui suure pidamine. Muutused on kiired ja nn puhverdus väiksem.
Tsiteeri:
Esiteks milles võib põhjus olla, et minu kuldkalad kõivad väga tihedasti vee peal hingamas
Kuldkaladele meeldin hapnikurikas vesi. Seega oleks vaja sinu akva vett aereerida. Minuteada saab igat filtrit ka aereerima panna - suunad õhu filtri väljavoolule (filtri komplektis on selle jaoks spetsiaalne toru).
Tsiteeri:
Sooja on minu akvaariumi 26 - 28 kraadi, see vist kuldkaladele natuke soe
Kuldkalad on külmaveekalad ja neile meeldib rohkem külmem vesi 18-21C. Sul on kuidagi väga kõrge temperatuur, äkki hoiad päikesevalguse käes oma kasti.
Tsiteeri:
kuldkaladele jääb väga tihedasti nende väljaheide keha külge rippuma
Su akva on üsna väike kahe kuldkala jaoks. Viimased kuuldused kinnitavad, et üks kuldkala vajab normaalseks kasvamiseks 300L vett :roll: .
Kuldkalad tekitavad palju kõrvalprodukte, seega on neid kõrvalprodukte kõikjal. Ju on filtriski probleem - ei ime korralikult. Kord nädalas (vajadusel tihedamini) sihvooni oma akva põhja, saad suurest rämpust lahti. Jällegi lugemiseks... /404.html.
Tsiteeri:
mu põhjakoristaja on lihtsalt stressis või on tal midagi muud viga
Mis põhjakoristaja sul täpselt on? Ilmselt võib olla stress, kui mõnedel kaladel lihtsalt ei meeldi üksi olla, seega vajavad nad kaaslast.

parandage, kui miski mõte on väär

Üles
 Teema pealkiri: Re: Kuldkaladega hädas
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 19, 2005 12:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

su vesi on liiga soe kuldkalale 22 kraadi sobiks su põhjakale kah (kuid pole ideaal kraad), kuldkala vajab hapniku! soovitaks sul hankida aqua el fan mini filter mullitaja 150.- 30-60l kastile see (endal oli see 20l kastis) tegu vaikse ja kergesti hooldatava asjaga. paku oma kaladele elusööki ja rohelist, rippuv väljaheide viitab kinnisele kõhule. osta poest lehtsalatit , kasta leht kuuma vette ja siis pane akvaariumi loomakestele toiduks. põhjakala kohta oska miskit öelda. küll aga põhjakale peaks sobima kah salati leht.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 19, 2005 12:20 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Tsiteeri:
kuldkaladele jääb väga tihedasti nende väljaheide keha külge rippuma
Sry, sain natukene valesti aru. Selljuhul jah võib kõht ka kinni olla - elussöök aitab.
Kuid minu arust on kuldkaladele see iseloomulik, et ripub :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 19, 2005 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Ma arvan, et sul on tegemist ancitrusega (põhjakoristaja), kes on liigikaaslaste suhtes üsna tigedad, et kaaslast vistb küll pole vaja osta.
Ancitrustele meeldib ennast kuhugi varjualusesse peita, kus nad turvaliselt tunnevad. Ma arvan, et ta istub seal sellepärast, et tunneb ennast seal turvalisemalt. Ancitrustele meeldib väga ringiliikuda öösel. Küll harjub...
Teiseks võib su kuldkaladel esineda ka hapnikupuudust, kuid iga veepinnal käik ei pruugi seda tähendada. Hea oleks kui sa ikka lisaks paneksid pumba (paljudel filtritel on olemas ka selline enamasti valge voolik, mis filtrist alguse saab ja lõppeb reguleeritava musta taolise korgiga), sest mida soojem vesi, seda vähem hapniku seal on kalade jaoks.
Ning elu on näidanud, et kuldkalad ei taha edasi edeneda väiksetes akvaariumites, tihti nad mingiaeg lihtsalt haigestuvad ning surevad, kuid ma arvan on ka neid, kes edukalt on pidanud või peavad kuldkala ka mullis. Kuid kui võimalik, siis ikka suurem osta.... :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 19, 2005 10:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
berta kirjutas:
Ma arvan, et sul on tegemist ancitrusega (põhjakoristaja), kes on liigikaaslaste suhtes üsna tigedad, et kaaslast vistb küll pole vaja osta.

Vast ikka Ancistrus mitte Ancitrus, põhjakoristajaks peetakse aga AFAIK (minu teada) Corydoraseid, mul SAEd täidavad põhjakoristaja rolli sama palju Ancistrused, vanasti mollid olid veelgi agaramad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 19, 2005 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Nojah õige on jah ancistrus.
Põhjakoristaja nimetus sulgudes oli mõeldud diskile seletuseks, sest tema oli ancistrust nimetanud põhjakoristajaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 23, 2005 10:08 
Akvarist

Kas keegi oskab põhjust öelda, täna kui töölt koju tulin oli minu ancistrus (nagu siin targemad nimetasid) akvaariumi põhjas kõht üles poole ja ei liigutanud absoluutselt ennast (lähemal kontrollimisel selgus, et surnud) milles probleem võis olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 23, 2005 10:31 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
to disk: probleeme võis olla palju. liiga madal/kõrge temperatuur, vähene hapnikuhulk vees, ületoitmine, mõni haigus jne jne
interneti teel vaevalt et keegi postuumselt diagnoosida oskab, mis kalal viga oli

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver