foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkalad tatistavad ?!
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 23, 2014 10:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Aug 04, 2012 02:29
Postitusi: 46
Pildid: 0
Asukoht: Lääne-virumaa
Lugu selline ,et mu kõik 3 kuldkala tatistavad .Terve üks akvaariumi seinaäärne veepiir tatti -vahtu täis ,mis see võib tähendada ? Näeb see välja sõna otseses mõttes tatistamine ,kõik kolmekesi seal ühes seinas ja muudkui tatistavad kohe häälega . 2tk on üle kahe aasta vanad ja üks on alla aasta . Pole enne sellist asja olnud ....


Üles
 Teema pealkiri: Re: Kuldkalad tatistavad ?!
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 24, 2014 10:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Okt 15, 2003 04:15
Postitusi: 494
Pildid: 2
Asukoht: Harjumaa
http://www.youtube.com/watch?v=PpMSgF7FEv0

Kas see näeb välja samamoodi nagu sellel videol?

Kui kalad muidu terved, rõõmsad ja söövad isuga, siis ei ole usutavasti põhjust muretseda. Kuldkala on intelligentne elukas ning tõenäoliselt üks lihtsalt hakkas end lõbustama ning teised matkivad teda nüüd. Looduses kalad vahel näiteks sülitavad vett vee kohal oksaraagudel või rohukõrrel istuva putuka pihta, et neid kätte saada.

Kui kuldkala hakkab aga toitu välja sülitama, võib see tähendada, et

1)tal kõht täis või et menüü liiga ühekülgne ning ta vajaks toidus vaheldust.
2) suhu on sattunud võõrkeha (kruusatükk või kivike näiteks), mida ta enam suust välja ei saa ning seetõttu ei saa ta ka süüa
3) lõpuste põletik. Kala peab hingama läbi lõpuste söömise ajal, lõpusekaarte põletiku puhul on see tegevus aga raskendatud ning kala hakkab toitu suust välja sülitama.
4) kala on haige. Kui kala on loid, redutab ühes kohas, on apaatne ja sülitab toidu suust välja, tähendab see, et kala väsinud ega suuda süüa-
5) kala on stressis. See põhjustatud kas vee halvast kvaliteedist (NH, NO2, NO3 liiga kõrgel), vee ebasobivatest parameetritest (vale ph, GH, temperatuur) või kiusavad teised kalad teda.

Nii et jälgi oma kalu ja hoia vee kvaliteet korras. Seni kuni nad end hästi tunnevad, toitu välja ei sülita ega ilmuta haiguse märke, on kõik hästi.

_________________
450L taimeakvaarium
Hemigrammus ocellifer
Paracheirodon axelrodi
Trigonostigma heteromorpha
Krevetid


Üles
 Teema pealkiri: Re: Kuldkalad tatistavad ?!
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 24, 2014 12:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Aug 04, 2012 02:29
Postitusi: 46
Pildid: 0
Asukoht: Lääne-virumaa
Umbes nii see välja näeb jah ,kahjuks ei näe videos vee serva ,minu akvas kohe üks külg tatine või vahuve :/ Õnneks nad terve olemisega ,söömisega ei ole ka probleemi . Igaljuhul huvitav käitumine nende poolt. Olen üle 3 aasta akvaariumit pidanud aga sellist asja näen esimest korda :) Vahetasin vee ära ,mullitaja töötab aga ikka tatistavad . Võibolla tõesti lõbustavad ennast ,kui akva ligi lähen ,on nad rõõmsalt kohe minu juures ja nillivad süüa :) Õnneks ei ole antud punktidest minu akvaariumis midagi nihu ,vähemalt mitte veel . Toitu nad kohe kindlasti välja ei sülita ,kus sa sellega :) ,nad pigem oma vabast ajast . Kõikse suurem sülitaja on pesamuna . Aga igaljuhul ma tänan väga hea ja põhjaliku info eest ,loodetavasti on see lihtsalt üks kiiks neil :)


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver