Tere
Mulle kingiti umbes 20 päeva tagasi kuldkala komplektis koos ümmarguse "akvaariumiga" ja kividega. Eile muutus kala loiuks ja tänase seisuga oli juba külili ning eluke otsas. Toitnud olen alati mitte rohkem kui 5 kraanulit päevas, tavaliselt küll 3-4 ja selle aja jooksul vett vahetanud 2 korda. Loiuks muutuski kalake peale viimast vee vahetust. (vett hoidsin enne kala sinna sisse laskmist kausis umbes 12h ja ei vahetanud kunagi korraga kogu vett vaid alati alla poole).
Olen seda foorumit risti ja põiki lugenud ning uurinud, kuid polegi täpselt aru saanud, mis juhtus, kas jäi hapniku väheseks, või milles võis asi olla. Käisin just täna talle ka mullitajat ostmas, kuid koju jõudes oli juba hilja.
Kas see mull-akvaarium mõjub tõesti nii halvasti neile, et kolme nädalaga surevad ära? Ma olen siit lugedes aru saanud et see akvaarium ikka väga väga väike neile, kuid samas ei mõista siiski kuidas eluiga vaid 3 nädalat. Enne viimast vee vahetust oli väga elurõõmus kalake, ujus ringi ja reageeris toidule (toidupurgile).
ja lisaks küsimus veel ka edaspidiseks. Kas mullitaja võib näiteks ööseks välja lülitada, või kui korra panna, siis peab koguaeg sees olema? Sest proovides seda mullitajat undab, see ikka päris kõvasti.
Ette tänades,