foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 13, 2011 12:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Nimelt kuldkala (pärlike) keeras kõhu taeva poole. Ujus vahepeal nii õigetpidi kui ka tagurpidi. Arvasin, et ujupõis paigast ära. (Omast arust pole justkui üle söötnud. Olen teinud igal nädalal ühe paastupäeva.) Tegin siis paar päeva järjest paastukuuri. Ei andnud süüa rohkemat kui lemmaltsit. Ei mingeid graanuleid ega muud toitu. (Mul seal akvas veel paar kuldkala. Neil seda viga pole.) Pärast paastu ujus taas normaalselt. Nüüd, kui uuesti andsin graanuleid keeras too sell end jälle seljali. Esimesel korral pärast paastu mõtlesin, et ahmis toitu koos õhuga ning kakitas/puuksutas selle välja. Kuid nüüd uuesti graanuleid andes on ta taas kõht taeva poole. Püüab küll end usinasti ka õigeks keerata. Praegu plaanis taas kuldkalad rohetoidule panna. Anna, palun, nõu.

(Muidu välimuselt kala terve.)


Viimati muutis KRA, Laupäev Jaan 29, 2011 02:10, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 13, 2011 12:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 12, 2004 09:47
Postitusi: 661
Asukoht: Tallinn, Mustamäe
Hmm... äkki ei sobi talle just need graanulid ja tekitavad soolestikus mingit jama, gaase? Graanulid on kokkupressitud kuiv toit, mis veega paisub. Neelab kuivalt alla, soolestikus hakkavad paisuma. Kui tagurpidi ulpimine ainuke tunnus on ja paast tõesti aitab, siis ma kahtlustaks pigem toitu. Üks võimalus on sul katsetada mingi muu toiduga, näiteks (muud graanulid?). Proovi väiksemaid graanuleid või veidi suuremaid (ma ei tea kui suured-väiksed nad sul on). Mida sa kasutad üldse, st mida söödad, täpselt? Minu omadest ühele andis kunagi kerge gaasi (niitja väljaheite) SERA suured graanulid, väikseid annan vahetevahel siiamaani. JBL hoiab kõhu korras samas. Koostise erinevus, ehk? Teine võimalus, et kui on näha, et herned jms aitavad, aga graanuleid süüa ei kannata, siis äkki panna ta elama eraldi ning kehtestada talle nn "oma" toitumine? Oled sa vastseid/usse ja herneid proovinud anda? Oleneb samas kaladest, mina saaks enda omadele sööta ühele herneid ja teisele graanuleid, sest nad söövad näpuvahelt kui vaja.

Äkki oskab ka Maria midagi kommenteerida. Mina olen kohanud ainult tagurpidi ulpimist kaladel, kes noorena on juba mingi ujupõieprobleemi külge saanud ning vanemaks saades siis see tugevalt välja löönud on (ei pea isegi omaniku viga olema, piisab kui kala kasvatades või transportides või poes mingi viga tehtud on).


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 13, 2011 04:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Eile õhtul ja täna hommikul andsin taas ainult seda rohelist kribalat taime (lemmalts vist). Graanulid on need pisikesed JBL-i Perls. Täna on ta taas õiget pidi ning ukerdamisest pole mingit märkigi. Ju ei sobi talle graanul, kuigi on kõik nad seda pidevalt saanud. Teistel kaladel sellist probleemi pole. Suuri graanuleid pole andnud. Neid peaks võist tõesti igaühele eraldi mokavahele poetama. Tunduvad nii suured olema.

Võimalik, et siis tõesti ahmib äkki õhku koos toiduga sisse ning siis pärast puuksutab välja? Kui oleks ujupõie probleem, siis tõenäoliselt hulbiks ta pidevalt igatepidi. Selle võib vist välistada.

Eraldi akva tema jaoks ei mahu enam kuidagi mu kahetoalisse korterisse! Üks toa kõik seinaääred niigi juba akvasid täis. Vaba pinda enam pole.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 13, 2011 04:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 12, 2004 09:47
Postitusi: 661
Asukoht: Tallinn, Mustamäe
Juu siis ei sobi talle tõesti see toit. Proovi suuremaid graanuleid äkki? Võid uurida, kas poest nn "prooviks" mingi peotäie saab (proovipakke vist ei ole olemas aga kui pood ise mingeid graanuleid nii ehk naa söögiks kasutab, iseasi kas kasutab sobivaid, siis mõne €sendi eest on nad ehk nõus sulle minigripiga veidi prooviks andma - läbirääkimiste küsimus). Või küsi foorumist teistelt natukene prooviks, et katsetada just erinevaid toite.

Ma ei tea kui pisikesed nad sul on. Võimalik, et need väiksed graanulid on tõesti liiga väiksed ja ta ahmib soolde õhku koos nendega. On nad ulpivad või vajuvad graanulid? Kui ulbivad, siis ulpimise vastu aitab nende leotamine eelnevalt vees. Võtad akvast tiba vett mingi korgi vms sisse, paned ca minutiks likku nad. Mitte liiga kauaks, muidu imavad vett liiga täis ja muutuvad muredaks. Vees leotatud graanulid vajuvad reeglina kohe põhja, mis peaks aitama vältida ka seda õhu ahmimise probleemi.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 14, 2011 01:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Graanulid on pisikest, tume hallikad. Kala vist tõesti liiga suur nende graanulite jaoks. Teistel kuldkaladel selle graanuliga probleeme pole. Need graanulid põhimõtteliselt ikka vajuvad põhja, aga õgima ju kukutakse kohe veepiirilt. Eks vast nii see õhk talle kõhtu satubki. Ostsin ka purgi suuremad graanuleid. Punakat tooni. Paistab, et graanuli eelnev leotamine on hea mõte. Vajuvad ruttu põhja. Kuldkalad ju pidevalt näljased. Piisab akva juurde minekust, kui juba kukutakse veepiiril ahmima.

Tänud aitamast!


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver